דילוג לתוכן

מה עדיף קרן השתלמות או פנסיה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
12 6 307 6
  • מה הכי טוב לעצמאי קרן השתלמות או פנסיה

@פנחס-מנחם
    שתיהם.
    פנסיה זה חובה לפי החוק.
    וקה"ש הוא מוצר נוסף,
    מה מדובר,
    זה עצמאי שהוא גם שכיר?
    מה מטרת ההשקעה?

@פנחס-מנחם כתב במה עדיף קרן השתלמות או פנסיה?:

מה הכי טוב לעצמאי קרן השתלמות או פנסיה

זה למטרות שונות פנסיה זה לגיל פרישה
    וקרן השתלמות זה לא לגיל פרישה אלא לטווח הקצר יותר

• האם עצמאי שמחויב ע"פ החוק בהפרשת פנסיה , האם עדיף לו לעשות זאת בקרן פנסיה , או קופת גמל או פוליסת תגמולים?

• האם עצמאי שמחויב ע"פ החוק בהפרשת פנסיה , האם עדיף לו לעשות זאת בקרן פנסיה , או קופת גמל או פוליסת תגמולים?

@ia90990
    קרן פנסיה

• @ia90990
    קרן פנסיה

@צמיחה
    יכול לנמק לי למה?
    פשוט נושא שחדש לי...

• @ia90990
    קרן פנסיה

@צמיחה
    ויש לך המלצה על חברה וסוג מסלול? ראיתי שמיטב בעוקב מדדי מניות הכי עלתה ב5 שנים האחרונות

• @צמיחה
    יכול לנמק לי למה?
    פשוט נושא שחדש לי...

@ia90990 said:

@צמיחה
    יכול לנמק לי למה?
    פשוט נושא שחדש לי...

בקרן פנסיה יש כמה מעלות,
    ביטוח שארים - אם העמית נפטר ח"ו, היורשים יקבלו בכל חודש סכום בגובה המשכורת שלו.
    ביטוח אכ"ע - אם העמית נפגע ח"ו וקיבל נכות וכבר אינו יכול לעבוד, הוא ימשיך לקבל 75% מהמשכורת שלו במשך כל חודש + הפרשות לפנסיה.
    יש הבטחת תשואה מהמדינה על 30% מהכסף.
    הדמי ניהול מהצבירה זולים מאוד.

תחפש כאן בפורום יש הרבה מידע ע"ז בהרחבה, גם @רחל-עומסי כתבה ע"ז וגם @דוד-גולדברג כתב ע"ז.

• @צמיחה
    ויש לך המלצה על חברה וסוג מסלול? ראיתי שמיטב בעוקב מדדי מניות הכי עלתה ב5 שנים האחרונות

@ia90990 said:

ויש לך המלצה על חברה

אם מדובר על פנסיה חדשה, תפתח פנסיה ברירת מחדל, בדמי ניהול 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה.

החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל:
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב.

במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה).

וסוג מסלול?

מכיון שמדובר לטווח ארוך מתאים מסלול מנייתי כדוגמת עוקב מדד S&P500,
    או מסלול עוקב מדדי מניות,
    או שילוב של שניהם.
    שניהם מסלול עם כשרות.

ראיתי שמיטב בעוקב מדדי מניות הכי עלתה ב5 שנים האחרונות

מסלול עוקב מדדי מניות של מיטב הוא נאסד"ק 100 מנוטרל מט"ח.
    ולכן הוא הביא תשואה כ"כ גבוהה, גם בגלל עליית הנאסד"ק, וגם בגלל שהוא לא מושפע מירידות הדולר.
    אבל אם כעת הדולר יעלה בחזרה, יכול להיות שהמסלול הזה יביא הכי פחות תשואה.

• @ia90990 said:

ויש לך המלצה על חברה

אם מדובר על פנסיה חדשה, תפתח פנסיה ברירת מחדל, בדמי ניהול 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה.

החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל:
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב.

במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה).

וסוג מסלול?

מכיון שמדובר לטווח ארוך מתאים מסלול מנייתי כדוגמת עוקב מדד S&P500,
    או מסלול עוקב מדדי מניות,
    או שילוב של שניהם.
    שניהם מסלול עם כשרות.

ראיתי שמיטב בעוקב מדדי מניות הכי עלתה ב5 שנים האחרונות

מסלול עוקב מדדי מניות של מיטב הוא נאסד"ק 100 מנוטרל מט"ח.
    ולכן הוא הביא תשואה כ"כ גבוהה, גם בגלל עליית הנאסד"ק, וגם בגלל שהוא לא מושפע מירידות הדולר.
    אבל אם כעת הדולר יעלה בחזרה, יכול להיות שהמסלול הזה יביא הכי פחות תשואה.

@צמיחה למיטב ידיעתי זה רק בעסק עם מעל 50 עובדים, בזמן שהמעסיק מצרף העובדים שלו זה הולך לפי מספר ביקורת.
    עמית שמצטרף לבד, או עסק עם פחות מ50 עובדים, יכולים להצטרף לכל קרן נבחרת לפי בחירה.

• @צמיחה למיטב ידיעתי זה רק בעסק עם מעל 50 עובדים, בזמן שהמעסיק מצרף העובדים שלו זה הולך לפי מספר ביקורת.
    עמית שמצטרף לבד, או עסק עם פחות מ50 עובדים, יכולים להצטרף לכל קרן נבחרת לפי בחירה.

@הון_כשר
    יכול להיות, @רחל-עומסי יכולה לענות ע"ז.

• מעל 50 עובדים אין צורך בטופס הצטרפות ואם העובד לא הצטרף המעסיק יכול לצרף אותו אוטומטית בהתאם לספרת הביקורת.
    פחות מ-50 עובדים לאחת מ-4 הקרנות ללא צורך בטפסי הצטרפות.
    קרנות פנסיה ברירת מחדל אינם מחייבות שאלון בריאות וחיתום רפואי בהצטרפות חדשה גם כשכיר.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    186 צפיות
    ד
    האם לאברך לא מחויב גיוס, תהיה השפעה על מעמדו עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם לשכיר תהיה תהיה השפעה על ביטו"ל עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם יוכל לקבל מענק עבודה בלי קשר למשכורת האישה? אם תוכלו להרחיב מניסיון איזה סוג עוסק כדאי לפתוח, ומה הדרישות מעוסק עצמאי קטן. (המטרה היא קרן השתלמות) תודה רבה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    95 צפיות
    צ
    @א.א.פ. אם הכסף הזה היה במסלול מסויים והשאלה האם להעביר לS&P500 אז אולי הייתי אומר שתעביר עוד תקופה, אבל אם זה נמצא בחוץ, אין מה לחכות, זה ודאי מפסיד. ומכיון שאתה מדבר לטווח ארוך, אין מה להישאר בחוץ בגלל הספק שאולי תפסיד אולי לא. הרי בודאי שמהלך השנים יהיו ירידות, וזה לא אמור להפריע לך.
  • 4 הצבעות
    38 פוסטים
    1k צפיות
    כרמיאליכ
    @בן-עליה כתב בככה לא מתכננים מס: שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה 0 ב בן עליה אפשר קישור ללשון החוק שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה חישוב המס ייעשה בהתחשב בשיעורי המס הקבועים בסעיף קטן (ב1) או בסעיף 48א(ב1) לחוק מיסוי מקרקעין, לפי הענין, וכן בהתחשב בשיעורי המס החלים על כלל הכנסתו החייבת של הנישום וביתרת נקודות הזיכוי שלהן הוא זכאי, כאמור בפסקה (1); קישור מלא כאן
  • 4 הצבעות
    10 פוסטים
    882 צפיות
    טריידרט
    @גמל-און כתב במיי-גמל - השוואת מסלולי השקעה: @טריידר אתה מצליח להבין מה שרשום באקסל? לא
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    3k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.