דילוג לתוכן

סקר: אם הייתם יכולים לבטל את הAI, האם הייתם עושים זאת?

• @בית-שמש
    נראה לך שזה המטרה של המפתחים?
    זה לא נועד להחליף את האנושות, אלא לעזור לה לנצל את הזמן, ולהשאיר הרבה זמן לעשות בו טוב עבור אחרים, ולהגשים את עצמך.

@צמיחה המטרה של המפתחים היא להרוויח כסף, המציאות זה מה שכתבתי - זה לפחות הכיוון

• @הקול-השפוי
    תשמע זה שאלה מסובכת שגובלת באמונה..
    ברור שיש בו סכנות ענקיות ועצומות וכו' אבל תכל'ס ה' יצר את זה אז אני מבין יותר טוב ממנו מה יותר טוב..?
    נכון שאילו וכאילו וכו' וכו' אבל אני לא מנהל את העולם..
    [ ולא אני בכלל לא מתקרב לשימוש בבינה מלאכותית ]
    זה בעצם אותה שאלה על בג"צ והיועמשי"ת וכו' וכו' תכל'ס ה' הוא שעושה אותה אז זה קצת קשה לדון בדבר..

@ia90990 said:

אבל תכל'ס ה' יצר את זה אז אני מבין יותר טוב ממנו מה יותר טוב..?

ה' ברא גם יצר הרע ודברים שאנחנו צריכים לדעת להשמר מהם

• @הקול-השפוי
    אינטרנט זה דבר טוב או לא, אם הייתם יכולים לבטל אותו, האם הייתם עושים זאת?
    פלאפון,
    רכב,
    מכונת כביסה.
    כמובן שא"א לדמות בין הדברים,
    אבל בסוף לכל דבר יש מעלות וחסרונות.

@צמיחה said:

@הקול-השפוי
    פלאפון,
    רכב,
    מכונת כביסה.

נכון ואתה יכול לעשות סקר על כל דבר,
    יש כאן דבר מהותי שמשנה את העולם
    ואני מהרהר לעצמי מי רוצה את זה?
    כלומר ברור שהמטרה של המפתחים זה להרוויח כסף ובסוף אין דרך לעצור את זה.
    רק מבחינה תאורתית יש כאן דבר שהאנושות יורה לעצמה ברגליים.

• @הקול-השפוי
    ברור שיש בו סכנות ענקיות ועצומות וכו' אבל תכל'ס ה' יצר את זה אז אני מבין יותר טוב ממנו מה יותר טוב..?
    זה בעצם אותה שאלה על בג"צ והיועמשי"ת וכו' וכו' תכל'ס ה' הוא שעושה אותה אז זה קצת קשה לדון בדבר..

@ia90990 said:

@הקול-השפוי

כל דבר שקורה בעולם ה' עושה אותו,
    ויחד עם זה יש את התפקיד שלנו בעולם,
    ותאורטית בן אדם שהיה לו את היכולת היה צריך להחליט אם לבטל או לא ולא לומר שה' יעשה מה שהוא חושב.

• @הקול-השפוי
    פלאפון,
    רכב,
    מכונת כביסה.

@צמיחה
    הייתי מבטל אינטרנט ופלאפון

• @צמיחה

@מתיתיהו
    למה?

• @צמיחה

@מתיתיהו said:

@צמיחה said:

למה?

כי כמעט כל דבר שהמציאו כדי לחסוך זמן ולהקל על החיים (לא שהומצא כדי לבלות את הזמן..) אכן באופן כזה או אחר השיג את מטרתו ואכן חסך לאנשים זמו יקר,
    אבל אינטרנט ופלאפון רק גורמים (בשימוש לא נכון) לאיבוד הרבה הרבה יותר זמן,
    כולנו רואים אנשים גולשים וגולשים או מפטפטים ללא תועלת ותוחלת בקווי הטלפון אבל להשוואה אף אחד נורמטיבי לא יפעיל מכונת כביסה כשהיא ריקה או יכבס בגדים נקיים כי יש לו מכונת כביסה,
    אבל אינטרנט ופלאפון כאמור גם אם המטרה בפיתוח הייתה להקל ולחסוך זמן, ברוב המקרים זה רק גורם לבזבוז של עוד ועוד זמן.

• @מתיתיהו said:

@צמיחה said:

למה?

כי כמעט כל דבר שהמציאו כדי לחסוך זמן ולהקל על החיים (לא שהומצא כדי לבלות את הזמן..) אכן באופן כזה או אחר השיג את מטרתו ואכן חסך לאנשים זמו יקר,
    אבל אינטרנט ופלאפון רק גורמים (בשימוש לא נכון) לאיבוד הרבה הרבה יותר זמן,
    כולנו רואים אנשים גולשים וגולשים או מפטפטים ללא תועלת ותוחלת בקווי הטלפון אבל להשוואה אף אחד נורמטיבי לא יפעיל מכונת כביסה כשהיא ריקה או יכבס בגדים נקיים כי יש לו מכונת כביסה,
    אבל אינטרנט ופלאפון כאמור גם אם המטרה בפיתוח הייתה להקל ולחסוך זמן, ברוב המקרים זה רק גורם לבזבוז של עוד ועוד זמן.

@שמואל
    אתה צודק, כל דבר שהמציאו הוא כדי להקל על החיים.
    אבל זה עצמו גרם ריבוי מטלות ופעולות שצריכים לעשות.
    תחשוב כמה מטלות ופעולות ביום היו צריכים לעשות פעם,
    וכמה היום.
    דוקא בגלל שהכל נהיה יותר קל ומהיר, נהיה יותר עומס.
    פעם כל פעולה לקחה הרבה זמן ובגלל זה היה רק קצת דברים לעשות.
    היום כל פעולה לא לוקחת זמן, ובגלל זה נהיה הרבה מטלות.
    פעם הקושי היה פיזי,
    היום הקושי רגשי.
    ברור שלא הייתי רוצה לחיות כמו פעם,
    אבל אם המטרה הייתה לחסוך בזמן, כנראה שלא חסכנו.

• @שמואל
    אתה צודק, כל דבר שהמציאו הוא כדי להקל על החיים.
    אבל זה עצמו גרם ריבוי מטלות ופעולות שצריכים לעשות.
    תחשוב כמה מטלות ופעולות ביום היו צריכים לעשות פעם,
    וכמה היום.
    דוקא בגלל שהכל נהיה יותר קל ומהיר, נהיה יותר עומס.
    פעם כל פעולה לקחה הרבה זמן ובגלל זה היה רק קצת דברים לעשות.
    היום כל פעולה לא לוקחת זמן, ובגלל זה נהיה הרבה מטלות.
    פעם הקושי היה פיזי,
    היום הקושי רגשי.
    ברור שלא הייתי רוצה לחיות כמו פעם,
    אבל אם המטרה הייתה לחסוך בזמן, כנראה שלא חסכנו.

@צמיחה said:

פעם הקושי היה פיזי,
    היום הקושי רגשי.

מה עדיף???

היום חצי מהעולם משוגע, סובל מהתמכרויות, דכאונות, וכו' וכו' (ובלי לדבר על הדרדרויות רוחניות)

• זכור לי שהחזו"א באמונה וביטחון מעמיד את זה שהדורות הקדומים לא היו פחות חכמים מאיתנו,
    ואדרבא והם גם היו יכולים לפתח את כל מה שמפתחים היום, (נכון לזמנו...😉 )
    אלא שגם ידעו להעריך מה יצא מכל זה, וידעו שהנזק גדול על התועלת,
    ולכן לא פיתחו, כיון שלא רצו להזיק לעולם, וכמו שאמר הקב"ה לאדם הראשון ראה שלא תחריב את עולמי,
    ז"א שהקב"ה נתן לאדם אופציה כזאת, שיוכל אפי' להחריב את העולם שהוא ברא.

וזה גם התשובה לשאלת @ia90990
    וכן זה שיש היום טילים ופצצות אטום ונשק כימי וביולוגי האם יש צד שזה שייך לחלק הטוב שבעולם?!

• זה מספיק לכם?
    f9a20717-c999-454b-aa3e-b2b90c0737fa-image.jpeg

• @צמיחה
    אני רואה ששמואל כבר ענה לך
    אני רוצה להוסיף עוד כמה נקודות.
    אינטרנט
    -כמות מטורפת של מידע שמרגילה לצבור מידע בלי להתעמק בו.
    -האפשרות לקפוץ מאתר לאתר שלדעתי תורמת הרבה לבעיות של קשב וריכוז[הרגשתי את זה על עצמי]. פעם מי שרצה ללמוד על נושא מסוים היה צריך לקרוא ספר מתחילתו עד סופו.
    -וזה עוד בלי הרשתות החברתיות שב"ה הציבור החרדי שמור מהם.
    פלאפון
    -איבוד ההתרגשות הטבעית במפגש עם משפחה או חברים, שהרי כבר דיברנו איתם כבר עשרות פעמים. תדמיין בעל ואשה שנפגשים בסוף היום אחרי שלא דיברו בניהם במשך היום, זאת הרגשה אחרת...
    ברור שיש גם דברים טובים, אבל לדעתי החיים היו יותר יפים בלעדיהם.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    168 צפיות
    Y
    לא הצלחתי להבין התלבטות בין איזה שתי דברים אבל אני רוצה להסביר קצת יש שתי הקלות בעוסק זעיר 1 30% מההכנסות נחשבים להוצאות שזה הגורם שלא צריך מייצג עם רישיון (אבל אם אתה מסתבך תסתדר לבד גם בתשלום לא מכיר מי שיעזור לך) וגם הצורה לדווח יותר קל מי שלא שולט בהכנסות שלו לדוגמה מי שעובד רק עם פרויקטים גדולים והוא לא יכול לקחת פחות עבודות ואין לו הוצאות ודאי כדאי לו להיות זעיר (אם הוא זכאי למענק עבודה אם אין 2 דירות אם יש 2 דירות לא כדאי לו להיות פטור לאשה שיש לה דמי לידה ) מי שיכול לשלוט בעסק שלו לא צריך להיות זעיר המייצג לוקח אותו מחיר כי התשלום הוא על האחריות והוא לא יכול להעסיק עובדים עוד משהו שזעיר יש לו פטור מהצהרות הון לשנתיים אבל בהנחה בארנונה יש עיריות שלא מורידים את השלושים אחוז מי ששולט בהכנסות שלו יש רווח 1 הצהרות הון וסיכון בארנונה (להיות בלי מייצג לא הכנסתי בסיכום עקב הפסוק ולפני עור לא תתן מכשול ויראת מאלקיך אני ה)
  • 3 הצבעות
    7 פוסטים
    333 צפיות
    אבי ר.א
    @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: והגר"ח ענה לו שעל מנהל גמ"ח לבחון אך ורק את יכולת ההחזר של הלווה ומעבר לכך אין זה בסמכותו @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: וכמדומני שזה כן מוטל על בעל הגמ"ח לבחון/ להריח האם השגת התשואה היא באמצעים קונבנציונליים או שלא ובזה מאחריותו, עליו לא לסייע לדבר שבעיני רוב האנשים הוא מעשה טיפשי קצת סתירה. @משה-עוזיאל כתב בהאם עדיך לקחת הלוואה מגמ"ח או מהבנק?!: אינני מובן מה הבעייתיות בלקיחת הלוואה לצורך חיסכון עלות למשכנתא/השגת תשואה כנראה שעיקר הנושא הוא על תשואה, ובזה יכול להיות שיש קדימה לאדם שצריך את זה לכדי חייו, וודאי שאדם שצריך להעמיד אותו עכשיו עדיף על להעמיד אחר לעוד 20 שנה.
  • 2 הצבעות
    23 פוסטים
    707 צפיות
    הקול השפויה
    עכשיו אפשר לעשות סקר מסודר
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    454 צפיות
    א
    אצלי זה היה באותו בנק בדירה אחרת אבל כך הבנתי מסוכן הביטוח
  • 2 הצבעות
    8 פוסטים
    514 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @אבינדב-הכהן כתב בהאם Waze "מעדיף" את כביש 6? תחושות על דיווחים חסרים/מאוחרים בפקקים: בפרט בזמן הזה שיש שיפוצים בכביש 6 של הוספת נתיב, הפקקים נהיו הזויים, חבר אמר לי שאם כביש 6 היו לוקחים לפי שעות, הוא היה צריך להוציא משכנתא בסוף חודש... אני לקוח כבד של כביש 6 ומאד מרוצה, זה מאד תלוי מתי ולאיזה כיוון נוסעים, כי בשעות הבוקר הפקקים הם מהצפון למרכז ובשעות הצהריים מהמרכז לצפון, ובצד השני כמעט תמיד פתוח ורגוע (אני בעיקר מדבר בין נחשונים לעירון)