דילוג לתוכן

קופת גמל בניהול אישי [IRA]- השילוב המנצח של מסחר עצמאי וקופת גמל?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
8 4 82 3
  • עלה בדעתי [לאור הפולמוסים האחרונים בעניין מסחר עצמאי/קופ"ג,מה עדיף] רעיון, שייתכן ועלה כאן בעבר, ואם כן אשמח להפניה למקורו.
    הנה זה: במסחר עצמאי יש מעלה עיקרית ושמה "דמי ניהול". בקופ"ג יש מעלה עיקרית ששמה "הטבות מס לאחר גיל 60". וחילופיהן חסרונותיהן, כמובן.
    אבל ישנו מסלול שלכאורה משלב את שתי הדרכים: קופת גמל בניהול אישי-IRA. במסלול הזה החוסך מחליט לאן ילך הכסף, במגבלות מסויימות שקבעה רשות שוק ההון, שלענ''ד לא אמורות להפריע למישהו [אין אפשרות לקנות אג''ח בדירוג פחות מ-BBB, או של מדינות שלא מה-OECD, וכאלה] במסלול הזה דמי הניהול נמוכים יותר מקופ"ג רגילה, והטבות המס תקפות בה כבכל קופ"ג.
    ועוד מעלה ראויה לציון: במסחר עצמאי, אי אפשר להנמיך בהדרגה את רמת הסיכון בשנים שקודם המשיכה המתוכננת, בלי אירוע מס. בקופ"ג בניהול אישי-ניתן לנייד את הקופה למסלול סולידי בלי אירוע מס!
    והנה החסרונות: שייך רק למי שיש לו קופת גמל או השתלמות מעל 200,000 ש"ח! [אך ראיתי משהו בשם "אקטיון" שלא דורש סכום מינימום, גוף ייעודי לקופות גמל IRA, מי שיש לו עוד פרטים/ ניסיון איתם-יעזור לנו מאוד אם יעלה כאן את תובנותיו.]
    למיטב ידיעתי, לא כל בתי ההשקעות מציעים את האופציה של קופ"ג בניהול אישי, וייתכן שאפילו רובן לא. לא בדקתי באופן יסודי. [אלה ידועות לי שכן מציעות: מיטב, מור,אימפקט]
    **הערה חשובה:**לא חישבתי את הפער בדמי הניהול ועמלות המסחר במדוייק, אם יבוא מי שחישב ויאמר שזה עדיין פחות/יותר משתלם מקופ"ג רגילה/מסחר עצמאי רגיל, ייתכן בהחלט שהצדק איתו. אני רק מציע הצעה, ידון הציבור הקדוש ויביא מסקנותיו הנה למען יחכימו החוסכים והמשקיעים.

• עלה בדעתי [לאור הפולמוסים האחרונים בעניין מסחר עצמאי/קופ"ג,מה עדיף] רעיון, שייתכן ועלה כאן בעבר, ואם כן אשמח להפניה למקורו.
    הנה זה: במסחר עצמאי יש מעלה עיקרית ושמה "דמי ניהול". בקופ"ג יש מעלה עיקרית ששמה "הטבות מס לאחר גיל 60". וחילופיהן חסרונותיהן, כמובן.
    אבל ישנו מסלול שלכאורה משלב את שתי הדרכים: קופת גמל בניהול אישי-IRA. במסלול הזה החוסך מחליט לאן ילך הכסף, במגבלות מסויימות שקבעה רשות שוק ההון, שלענ''ד לא אמורות להפריע למישהו [אין אפשרות לקנות אג''ח בדירוג פחות מ-BBB, או של מדינות שלא מה-OECD, וכאלה] במסלול הזה דמי הניהול נמוכים יותר מקופ"ג רגילה, והטבות המס תקפות בה כבכל קופ"ג.
    ועוד מעלה ראויה לציון: במסחר עצמאי, אי אפשר להנמיך בהדרגה את רמת הסיכון בשנים שקודם המשיכה המתוכננת, בלי אירוע מס. בקופ"ג בניהול אישי-ניתן לנייד את הקופה למסלול סולידי בלי אירוע מס!
    והנה החסרונות: שייך רק למי שיש לו קופת גמל או השתלמות מעל 200,000 ש"ח! [אך ראיתי משהו בשם "אקטיון" שלא דורש סכום מינימום, גוף ייעודי לקופות גמל IRA, מי שיש לו עוד פרטים/ ניסיון איתם-יעזור לנו מאוד אם יעלה כאן את תובנותיו.]
    למיטב ידיעתי, לא כל בתי ההשקעות מציעים את האופציה של קופ"ג בניהול אישי, וייתכן שאפילו רובן לא. לא בדקתי באופן יסודי. [אלה ידועות לי שכן מציעות: מיטב, מור,אימפקט]
    **הערה חשובה:**לא חישבתי את הפער בדמי הניהול ועמלות המסחר במדוייק, אם יבוא מי שחישב ויאמר שזה עדיין פחות/יותר משתלם מקופ"ג רגילה/מסחר עצמאי רגיל, ייתכן בהחלט שהצדק איתו. אני רק מציע הצעה, ידון הציבור הקדוש ויביא מסקנותיו הנה למען יחכימו החוסכים והמשקיעים.

@דל-גאה
    יש כאן בלבול,
    יש קופת גמל,
    ויש קופת גמל להשקעה.
    אלו שתי קופות שונות בתכלית וכדאי לקרוא ע"ז, יש כאן הרחבה בפורום.
    קופת גמל היא מוצר דומה לקרן פנסיה [כמובן שיש הבדלים].
    קופת גמל להשקעה, זה המוצר שכולם מדברים עליו עבור חסכון לחתונות ילדים וכד', ובזה יש הטבת מס רווחי הון במשיכה כקצבה לאחר גיל 60.
    בקופת גמל א"א למשוך את הכסף לפני שיוצאים לפרישה, אבל בקופת גמל להשקעה הכספים נזילים כל הזמן.
    קופת גמל בניהול אישי IRA זה קופת גמל ולא קופת גמל להשקעה.

אם תרצה להשתמש במעלות של העברת מסלול בלי ליצור אירוע מס,
    תוכל לעשות את זה בקרן השתלמות בניהול אישי IRA.
    רשמית אפשר רק מסכום של 75,000 ש"ח בגלובל נט,
    למעשה אפשר לברר אצלם גם על סכום שקרוב לזה.

• @דל-גאה
    יש כאן בלבול,
    יש קופת גמל,
    ויש קופת גמל להשקעה.
    קופת גמל להשקעה, זה המוצר שכולם מדברים עליו עבור חסכון לחתונות ילדים וכד', ובזה יש הטבת מס רווחי הון במשיכה כקצבה לאחר גיל 60.
    בקופת גמל א"א למשוך את הכסף לפני שיוצאים לפרישה, אבל בקופת גמל להשקעה הכספים נזילים כל הזמן.

@צמיחה
    מה הן אפשרויות ההפקדה לקרן השתלמות כזו?
    האם ישנה מגבלה על גובה ההפקדה?
    האם שכיר יכול להפקיד שם בצורה עצמאית?

• @דל-גאה
    יש כאן בלבול,
    יש קופת גמל,
    ויש קופת גמל להשקעה.

קו חוצה

• @צמיחה

@שואף-לדעת said:

@צמיחה

זה כמו קרן השתלמות רגילה, אין הגבלה על סכום ההפקדה,
    אבל הטבת מס רווחי הון היא עד הפקדה שנתית של 20,566 ש"ח כמו קרן השתלמות רגילה של עצמאי.

כן, כמו שהוא יכול לפתוח קרן השתלמות לעצמאי, אם יש לו עוסק.
    ולכאורה גם את הקרן השתלמות של שכיר אפשר להעביר לשם.

• קו חוצה

@אבי-ר.
    תיקנתי,
    אבל באתר עצמו לא תוקן

• @שואף-לדעת said:

@צמיחה

אבל הטבת מס רווחי הון היא עד הפקדה שנתית של 20,566 ש"ח כמו קרן השתלמות רגילה של עצמאי.

כן, כמו שהוא יכול לפתוח קרן השתלמות לעצמאי, אם יש לו עוסק.
    ולכאורה גם את הקרן השתלמות של שכיר אפשר להעביר לשם.

@צמיחה said:

אני מנסה להבין איך זה עובד,
    במידה והפקדתי מעל התקרה, האם כל מכירה תחשב לאירוע מס, או רק במקרה של משיכת כספים?

• @צמיחה said:

אני מנסה להבין איך זה עובד,
    במידה והפקדתי מעל התקרה, האם כל מכירה תחשב לאירוע מס, או רק במקרה של משיכת כספים?

@שואף-לדעת
    על הכספים שמעבר לתקרת הפטור ממס,
    אין מס בעת המכירה, יש בזה דחיית מס,
    בדומה להעברת מסלולים בגמל להשקעה.
    אירוע מס יהיה רק בעת משיכת הכספים לחשבון הבנק.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    14 פוסטים
    446 צפיות
    ב
    דבר ראשון למה אין גילוי נאות שיש לך עניין בזה דבר שני זה של אלטשולר [image: 1776701601980-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-04-20-191215.png] רק צריך לשים לב בפסגות גובים על ביטול פעולה יש עוד יתרון לפסגות לסוחרים שיש ספר פקודות מורחב יש לי קישור לאטשולר ואני לא מעלה אותו כי אין לי עניין עריכה: אני עכשיו שם לב שיש לי בחתימה אז זה לגילוי נאות עריכה: אני רואה שיש פטור מעמלת המרת מט"ח ד"א זה מפסגות . מניות, ניירות ערך המירים למניות, זכויות וקרנות סל שחלים עליהם כללי המסחר על מניות 0.07% משווי העיסקה, מינימום 2₪ לפעולה אגרות חוב, ניירות ערך המירים לתעודות התחייבות וקרנות סל שחלים עליהם כללי המסחר החלים על תעודות התחייבות 0.06%משווי העיסקה, מינימום 2₪ לפעולה קניה, מכירה, ופדיון של קרנות נאמנות הנסחרות בבורסה בת"א 0.07% משווי העיסקה, מינימום ₪ 2 לפעולה מניות ו-ETF הנסחרים בבורסות ארה"ב 1 סנט למניה מינימום $ 6.5לעסקה מניות ו-ETF הנסחרות בבורסות אירופה עמלה בגובה 0.15% מהעסקה, מינימום 15 יורו לעסקה [image: 1776702141993-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-04-20-192134.png]
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    400 צפיות
    חופש כלכליח
    @חיסכון-לחתונה כתב בהתחלתי לעשות שינוי ואני צריך את העזרה שלכם: גם את הקרן השתלמות? לא
  • 1 הצבעות
    8 פוסטים
    248 צפיות
    בוטח בה'ב
    @איש-קיש דרך סוכן בדרך כלל מקבלים דמי ניהול יותר טובים ושמדובר בפנסיה אם יהיה צורך להתנהל מול החברה הסוכן ידע לעשות את זה בשבילך יותר טוב ויעיל ממך
  • 3 הצבעות
    24 פוסטים
    910 צפיות
    ס
    @משקיע-ערך בן הזוג הישראלי צריך לפתוח חשבון בנק על שמו בלבד (עו"ש רגיל, בלי לסחור בבנק), ואז לפתוח חשבון מסחר על שמו ולהעביר את הכסף מחשבון בנק זה שעל שמו.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    343 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד @דרור אני רק יודע להגיד שזו הטבה על הפרשות נוספות, זה לא קשור לפנסיה, כי זה הפרשות בגין רכיבים לא פנסיוניים. לכן זה בקופת גמל בפני עצמה. לגבי קרן השתלמות למורים וגננות, זה מוצר שמיועד לאלו שיוצאים לשנת שבתון. וזה לא מוצר עם הטבות מיוחדות [חוץ מהדמי ניהול הנמוכים]. יש בזה אריכות כאן באשכול אחר.