באמת אין דמי ניהול?
-
אמרו לי שאפשר לסחור עצמאי ולחסוך את דמי הניהול.
האם זה נכון?
אם כן אשמח לקצת רקע, מעלות וחסרונות. -
@הקול-השפוי אכן, בחשבון מסחר עצמאי העמלות נמוכות משמעותית.
ולמי שמעוניין לבצע מספר קטן של פעולות בחודש, ניתן למצוא גם אפשרויות חינמיות. -
אשמח להסבר מפורט יותר או לקישור לדבר כזה.
-
@ביזנייעס כתב בבאמת אין דמי ניהול?:
בקצרה ממש, ההתעסקות ולמידת המערכות, הם חסרונות בולטים באפיק זה.
ממש לא זה הסיבה
האפשרויות לפטור ממס בקרן השתלמות וקופת גמל
ונראה לי שגם האפשרות של הקרנות שנסחרות באופן עצמאי להעלות את הדמי ניהול
ואין אפשרות לצאת כי זה אירוע מס
בשונה מקופת גמל וקרן השתלמות שאם חברת הביטוח תעלה את הדמי ניהול אפשר לנייד בקלות לחברה המתחרה -
@דוד-גולדברג קרן השתלמות מצריכה פתיחת עסק,
הפטור ממס בקופ"ג לא רלוונטי לחתונות ילדים,
ולעניין מלכודות הדבש בקרנות סל, אני מחפש כבר תקופה ארוכה מידע על מקרים שהיו, בינתיים שמעתי על מקרה בודד.
נ.ב. בתשובתי הקודמת ממש לא התכוונתי להקיף את הנושא. -
@דוד-גולדברג כתב בבאמת אין דמי ניהול?:
ונראה לי שגם האפשרות של הקרנות שנסחרות באופן עצמאי להעלות את הדמי ניהול
ואין אפשרות לצאת כי זה אירוע מס
בשונה מקופת גמל וקרן השתלמות שאם חברת הביטוח תעלה את הדמי ניהול אפשר לנייד בקלות לחברה המתחרהתגובה
נו באמת, רק תדגיש את הפער הקיים היום בין דמי הניהול של קופות גמל וקרן השתלמות מתיק עצמאי
, לפני שאתה חושש מסיכונים של העלאת דמי הניהול בתיק עצמאי.
גם תיק מסחר אם אינני טועה ניתן לנייד מבית השקעות לבית השקעות, ללא כל מס, אז החשש הוסר לחלוטין. -
מה זה פטור ממס בקופ"ג, יש דבר כזה?
ולמה הוא לא רלוונטי בחתונות? -
הוא רלונטי אם האדם יחליט לשעבד את הקופה ולא למשוך או שיישאר לו כסף בקופה
@ניסן-עציוני כתב בבאמת אין דמי ניהול?:
נו באמת, רק תדגיש את הפער הקיים היום בין דמי הניהול של קופות גמל וקרן השתלמות מתיק עצמאי
שמעתי שהם מעלים דמי ניהול אני לא יודע פרטים
-
@הקול-השפוי קופת גמל פטורה ממס רווחי הון, בתנאי שהמשיכה נעשית אחרי גיל פרישה (פנסיה), וכקצבה חודשית ולא במשיכה חד פעמית.
אני ממש מאחל לכל חברי הפורום, שיזכו להשיא לפחות ילד אחד, טרם הגיעם לגיל 67. -
@דוד-גולדברג כתב בבאמת אין דמי ניהול?:
שמעתי שהם מעלים דמי ניהול אני לא יודע פרטים
תגובה
אין לי מושג מאיפה שאבת את השמועה, אבל זה דבר שמעולם לא שמעתי עליו, ואני מתעניין בתחום.
וכמובן שצריך להדגיש את ענין הניוד שלא בדקתי, אבל זכור לי שהוא אפשרי בין החברות השונות ללא אירוע מס, מה שמגדיל את התחרות ומקטין את הסיכוי של העלאה במחיר הדמי ניהול.יש היגיון שדמי הניהול של קפו"ג יקרים יותר, הקרנות הם מנהולות ודורשים מהחברה להעסיק עובדים ואנליסטים בתחום, בשונה מתיק מסחר, שם הלקוח עושה את הפעולות בעצמו, מה שמוזיל את העלויות לחברות.
חשוב להדגיש שהפער הוא משמעותי, למרות שהמרחק בין 0.55 ל0.07 נשמע קטן בפועל המספרים הם גדולים בהרבה, רק לסבר את האוזן אדם שמשלם 0.55 דמי ניהול שנתיים ישלם 550 שקל בשנה על כל 100,000 שקל שיצבר בחשבונו, רעהו שמשלם 0.07 ישלם 70 שקל בלבד.
אני לא חושב שתיק מסחר מתאים לכל אחד, אני חושב שהפתרון של בנק הוא אדיר וברכות להם עליו, אני לא חושב שחכם להקטין את היתרון של המסחר העצמאי למי שמתאים לו.
-
@הקול-השפוי כתב בבאמת אין דמי ניהול?:
אשמח להסבר מפורט יותר או לקישור לדבר כזה.
תוכל לפנות אלי באישי או למייל שבחתימה
-
@ניסן-עציוני כתב בבאמת אין דמי ניהול?:
אין לי מושג מאיפה שאבת את השמועה, אבל זה דבר שמעולם לא שמעתי עליו, ואני מתעניין בתחום.
וכמובן שצריך להדגיש את ענין הניוד שלא בדקתי, אבל זכור לי שהוא אפשרי בין החברות השונות ללא אירוע מס, מה שמגדיל את התחרות ומקטין את הסיכוי של העלאה במחיר הדמי ניהול.ניתן לנייד תיק השקעות ללא אירוע מס, אך כשמדובר במעבר בין קרנות סל (ETF), הדבר כרוך באירוע מס. ישנם בתי השקעות שהעלו את דמי הניהול, מה שעלול ליצור מצב של "מלכודת דבש" – בו המשקיעים מתקשים לעבור לקרן אחרת מבלי לשלם מס רווחי הון..