דילוג לתוכן

מחשבון השוואה בין התוכניות השונות של הגמחים

• צרם לי המשפט הגמחים המסחריים, בעצם אתם הופכים את כל גדולי ישראל שתמכו בגמחים ל - מסחריים. לאוסם וטבעול.
    צרם לי גם ההטעיות. כאילו מישהו מנסה לשקר. זו קריאת תיגר.

מבחינה מקצועית - מרשים ביותר!

• שלום וברכה לחכמי הפורום!
    בעמל רב בנינו עבור הציבור ולבקשתו מחשבון שיעזור לאברך מן השורה להבין מה נותנים ומה מקבלים בתוכניות של הגמחים ולהאיר את עיניהם.
    נשמח שתעירו ותדייקו אותנו
    לכניסה למחשבון

@ארגון-בנקל
    3a36e3f6-897e-400b-ae90-be0de8c59b17-image.jpeg
    זו נקודה מעניינת,
    כי מצד אחד הם מחזירים חלק מהכסף של התרומות, בצורה כזאת שלא צריך להחזיר חלק מכספי ההלוואה בתשלומים האחרונים.
    אבל מצד שני תשלומי התרומות [או הפקדות כמו שהם קוראים לזה] הם בעצם תשלומי ריבית, על התוואה עתידית.

• שלום וברכה לחכמי הפורום!
    בעמל רב בנינו עבור הציבור ולבקשתו מחשבון שיעזור לאברך מן השורה להבין מה נותנים ומה מקבלים בתוכניות של הגמחים ולהאיר את עיניהם.
    נשמח שתעירו ותדייקו אותנו
    לכניסה למחשבון

@ארגון-בנקל
    מה לגבי הגמ"ח הארצי

• @ארגון-בנקל
    מה לגבי הגמ"ח הארצי

הרב @צמיחה נשמח למידע מדוייק

• הרב @צמיחה נשמח למידע מדוייק

@צופה-ומביט
    אין לי מידע, אני רק יודע שיש כזה דבר.

• @צופה-ומביט
    אין לי מידע, אני רק יודע שיש כזה דבר.

• אפשר לעשות מחשבון פתוח?
    יש כיום תוכניות כמו אפריון וקהילה פלאן ששם ההלוואות כמעט ולא עולות כסף, ושם זה יותר רווחי, ואן מחשבון שמחשב את זה בצורה מדויקת.

אם אפשר לעשות מחשבון שאפשר להכניס לבד את הנתונים,
    סכום ההפקדה בכל חודש לגמ"ח,
    סכום ההלוואה,
    סכום להפקדה לשוק ההון (ע"פ הפרסומים שלהם,)
    פריסת תשלומים מותאמת אישית,

ונוכל לראות בצורה יותר מדוייקת מה יותר משתלם.

(מה שלא הודגש הוא שבגמ"ח יש יתרון שמקבלים את כל הכסף בלי שום קשר למצב השוק,
    וכן מוציאים בכל פעם סכומים הרבה יותר קטנים, במקום להוציא בפ"א 200,000 ש"ח, מוציאים כל חודש כמה אלפים בודדים, וזה נותן לכסף להיות יותר זמן בשוק)

• צרם לי המשפט הגמחים המסחריים, בעצם אתם הופכים את כל גדולי ישראל שתמכו בגמחים ל - מסחריים. לאוסם וטבעול.

פוסט זה נמחק!

@גימפל צר לי מאוד, אבל אין לכך משמעות אחרת חוץ מהטעיה...
    כזכור בפרסומים של אושר וכבוד היה כתוב באותיות קידוש לבנה שמפקידים בס"ה 1500 ש"ח,
    ומקבלים בתמורה הלוואות לכל הילדים של 400,000 ש"ח
    ובשיחה איתם הם הבהירו לי שזה סכום ההפקדה רק עד לחתונה הראשונה אבל על כל הלוואה שמוציאים מוסיפים עוד 800 ש"ח שזה מגיע בזמני השיא לכ7400 ש"ח רק לגמ"ח!!! לפני ההפקדה לשוק ההון,
    אז משפט כזה שמפקידים 1500 ש"ח ומקבלים הלוואות ענקיות לכל הילדים זה לא הטעיה??
    ומה שגם לא כתוב שם זה שבזמני השיא ההחזר החודשי מגיע לכ15,000 ש"ח , זה לא נקרא הטעיה?? כשבמודעות רחוב כתוב 1500 ש"ח???

• יוזמה מעניינת וחשובה,
    צורם מאוד הניסוח וההגשה של המחשבון של הגמחי"ם בשם "הגמחי"ם המסחריים"
    יש אנשים רבים שמסיבות שונות ורבות אינם משקיעים בשוק ההון למרות שהוא יותר כדאי, ומפקידים כספי מעשרות בגמחי"ם כדי להרוויח משהו
    הכותרת הזו היא שיימינג מיותר ולא עולה בקנה אחד עם ההצהרה "להציג את הדברים בצורה מסודרת, שקופה ונטולת פניות, כדי שכל אחד יוכל להשוות בעצמו, לפי המספרים ולא לפי הכותרות"

@גימפל said:

צרם לי המשפט הגמחים המסחריים, בעצם אתם הופכים את כל גדולי ישראל שתמכו בגמחים ל - מסחריים. לאוסם וטבעול.

גמחים מסחריים זה לא מילה גסה , זה בסה"כ בא לאפוקי מגמחים המקוריים שנתנו (ועדיין נותנים) הלואות ללא שום מסחרה (ריבית) מראש.

@גימפל said:

צרם לי המשפט הגמחים המסחריים, בעצם אתם הופכים את כל גדולי ישראל שתמכו בגמחים ל - מסחריים. לאוסם וטבעול.

חשוב לומר שלא אנחנו בחרנו את המושג גמחים מסחריים, אלא בכנס של הגמחים שהיה בניסן הוגדרו ההבדלים בין הגמחים הקהילתיים לגמחים המסחריים, בכדי להסביר את ההבדל המהותי בין סוגי הגופים.
    כמובן שזה נכתב מניסוח שגרתי ומוכר בציבור ותו לא, ואף על פי כן, ארגון בנקל הינו גוף שזוכה לאמון מכל גדולי ישראל שליט"א וזוכה לביקורת דקדקנית של רבותינו גדולי הדיינים שליט"א על בסיס יומי, החשש שלנו כפול שלא תצא תקלה תחת ידינו גם לא ברמז ועל כן שינינו את הניסוח.
    תודה על ההארה!

• עבודה מעולה
    אם אפשר לתת אופציה של סכום שונה לכל חתונה
    תודה רבה

נושאים מוצעים