דילוג לתוכן

מענה לאתגרים כלכליים

כלכלת המשפחה
1 1 44 1
  • שבוע הבא אני מעביר שיעור בזום בס"ד.
    המטרה היא לענות על השאלות שיש לציבור בראש, בכל המושא הכלכלי.
    ניתן להירשם מכאן לשיעור ולקבלת ההקלטה בע"ה.
    כבר קיבלתי שאלות מאוד יפות! הנה אחת מהן:

*הלכתי כבר לייעוץ כלכלי וייעוץ עסקי מסוגים שונים, יש לי --- ילדים בלעה""ר חיתנתי כבר שתיים, 4 בנים בישיבות (השכ""ל!!!) הבת בלימודי מקצוע (שוב השכ""ל!!!) אני ואשתי מכניסים כיום יחד כ-15 אלש""ח בחודש מה שמשאיר אותנו בגירעון של כ-10 אלף מידי חודש!!, למדתי כמה מקצועות ויש לי מגוון כישורים כיום אני משמש כר""מ ב... כמו"כ יועץ רגשי מהצד, ולאחרונה סיימתי 2 קורסים ב... ורוצה להיכנס לשוק.
    בייעוץ העסקי יצא שיש לי פוטנציאל להגיע להכנסות גבוהות, אבל אני מרגיש שזה לא בנוי עלי, מטבעי אני מרגיש בנוח להיות שכיר וקשה לי מאוד לפרוץ כעצמאי וכמומחה, כל נושא השיווק והקידום העצמי לא מתחבר לזה, אני מרגיש מהדור הישן שהיו קמים בבוקר הולכים לעבודה ומביאים משכורת הביתה (שבזמנו הספיק בשביל לשים בצד לחתן ילדים), כל העולם החדש של מומחים זומים סדנאות אושיות ענק שעושים כסף גדול זר לי.
    אני יצרף לך סיכום שעשיתי בAI לדרך שהתווה בפני היועץ העסקי כדלקמן:

בעקבות הפגישות עם היועץ העסקי והתייעצות עם עוד אנשים יצא שאני צריך לפרוץ לכיוון עסקי ומיתוגי חדש, וכפי שמסכם את זה הAI
    עד היום הצגתי את עצמי בעיקר כ... הבעיה היא שזה תחום רחב מאוד, ויש בו הרבה אנשי מקצוע. קשה לאנשים להבין במה דווקא אני שונה, ובדרך כלל הם פונים למטפל רק כשכבר יש בעיה.

הכיוון החדש שאני רוצה לבנות הוא לא למתג את עצמי לפי המקצוע שלי, אלא לפי הערך הייחודי שאני מביא.

במשך יותר מ־15 שנה אני עוסק ב.... ותמיד המכנה המשותף היה לעזור לבחור לבנות חיבור פנימי, בריא ושמח לחיי תורה ולעבודת ה'. הבנתי שזה בעצם הדבר שמייחד אותי.

לכן אני רוצה לבנות את המותג שלי סביב התחום הזה, ובשלב הראשון להתמקד ב...

הטיפול הרגשי וה... לא נעלמים. להפך, הם נשארים חלק מהכלים המקצועיים שלי ומעשירים את העבודה שלי. אבל הם לא יהיו המסר המרכזי שלי, אלא חלק מהתשתית המקצועית שעליה נשענת העשייה.

בקיצור, במקום להיות "עוד יועץ רגשי", אני רוצה להיות מזוהה עם תחום ברור וממוקד: ליווי בחורים לבניית חיבור פנימי לחיי תורה..

ומתוך זה אני רוצה לבנות מומחיות ייחודית של...
    את חתימת המייל אני חושב לעדכן...

עד כאן הרעיון, אבל כמו שכתבתי קודם אני מרגיש לא בנוי עלי לצאת עם הכיוון הזה, והבעיה שבתור שכיר אני מוגבל בגובה ההכנסות, מה שיגרום לי להמשיך לצבור גרעונות ענק, יש לך רעיון בשבילי?*

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    84 צפיות
    מ
    בהתרגשות רבה!! ניאות ידידינו החשוב ר' אבישי ויינגולד הי"ו לפתוח מועדון למאמנים כלכליים - שם נמשיך ללמוד ולהעמיק עוד ועוד בתחום הנפלא הזה של קידום משפחות מבחינה כלכלית, נקיים סיעור מוחות, נשתף, נתחזק ונחזק... (אני הק' אחראי על ה'אקשן' - רעיונות, ביזנס וכו'..) הבעיות שאנו באים לפתור כאן הן: א. למעשה ישנם מקומות נפלאים ללימוד המקצוע: גוטפלוס, מסילה, תבונה, פעמונים.. כל אחד בדרכו, אך כאשר המאמן הצעיר יוצא לשטח - הוא ניצב בפני אתגרים לא פשוטים כיצד להתנהל מול משפחות בפועל, איך לדרבן אותם להתקדם, איך עוזרים להם למצוא הכנסה וכו' וכו'... ואין עדיין איזה מקום שאפשר להתייעץ בצורה רשמית ומסודרת עם הותיקים בתחום. לאחר 10+ שנים של ניסיון בהכוונה למשפחות, וצבירת ידע מקצועי במגוון תחומים - הרב ויינגולד בא ליצור כאן קהילה שבה אנחנו מתכנסים לדון יחד, מותר וראוי לשאול הההכל ולהיו בהתקדמות תמידית ועקבית בס"ד בשליחות נפלאה זו. ב. המאמנים עצמם זקוקים לפרנסה עבור הבית כמו כל יהודי אחר... וכידוע יש אתגר מיוחד במכירת תהליכים שהם בעצם אוויר שאי אפשר לגמרי לחוש אותו (ואתה גם לא עושה שום דבר בשביל הלקוח, רק אומר לו שיפעל לבד וישלם לך על זה...). הנושא הזה דורש הרבה ליבון וחיזוק הדדי - ואנחנו נפתור הכל יחד בס"ד. ביום שני הקרוב בשעה 20:00 נקיים בע"ה ערב מבוא חינם - כדאי לבוא ולהתבשם! הרישום לקבלת ההזמנה לזום נמצא כאן >> מסתבר שלעשיריה הפותחת יהיה מחיר מיוחד באמת כמנוי חודשי במועדון. מתאים למאמנים העוסקים בפועל עם משפחות, וכן לאלו שלמדו וחוששים לצאת לדרך... ואולי גם מי שרוצה ללמוד מאפס יוכל לעלות על הגל (יהיה מאתגר אבל אפשרי). בברכה שכולנו נזכה לפרנסה בשפע, ולעסוק בשליחות המיוחדת שלנו - כל אחד במקומו שלו!
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    149 צפיות
    הקול השפויה
    https://forum.benakel.org/topic/639/הטור-הכואב-של-נחום-ברוק-על-הגמחים?_=1776244689490
  • פרעה בפיג'מה באמצע הלילה...

כלכלת המשפחה 613
    1
    5 הצבעות
    1 פוסטים
    411 צפיות
    מ
    וואו - יש לי שיתוף מצחיק שיכול לשמש אתכם בהרצאות: הבן שלי בגיל 5 חוזר יום אחד מהמכינה, והוא מתלונן בקול בוכים שהוא שכח להביא פיג'מה לחיידר... -הם עשו הדגמה כיתתית של 'פרעה בפיג'מה' וגו', ומכיוון שהוא שכח לעדכן אותנו לגבי התוכנית -- הוא נשאר היחיד המוזר שעמד בצד עם בגדים רגילים.. כשעולה הנושא של השפעת הסביבה, סטנדרטים וכו'-- לפעמים אנחנו נותנים לאשה\שכן\גיס מוסר על כך שהוא מושפע מהרחוב ולא מחשב אם יש לו כיסוי להוצאה הזאת, או האם בסדרי העדיפויות זה קודם ללחם וחלב... אם נשתמש בסיפור מצחיק כדי לעשות 'ליצנות' מהמשיכה ל'מה שכווולם עושים' - זה יכול להפיל חומות של התנגדות, ולהיכנס לשומעים מהדלת האחורית..!
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    816 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 5 הצבעות
    32 פוסטים
    2k צפיות
    א
    פרק חדש בסדרה של הרב גוטמן הארנק | עם יהודה קורנפלד | פגישה מרגשת עם האיש שמאחורי ישראל גוטמן | פרק 11 דרייב https://drive.google.com/drive/folders/14N3WvDCX9439A4d5f2Q_cJtfTpESGaqk