דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
543 49 30.7k 39
  • @משכנתא-בקצב-שלך ואם הפריים ירד בחצי אחוז, ואפילו ברבע אחוז? מה שמאד צפוי (אני טועה?) כבר היה עדיף פריים.

@מבין-עניין לא כזה ברור שיירד בחצי אחוז וגם א"כ הוא יכול גם לעלות באותה מידה [עם כל מלחמה שלא תבוא]
    לעומת זה המל"צ נעול לשנתיים ועוד כשנתיים גם יש צפי שיהיה סביבת ריביות זולה יותר מה שאומר שהריבית תתעדכן לזולה
    ובנוסף, במל"צ יש ענין לקבע מרווחים נמוכים יותר מה שיהיה קשה לקבל בעתיד במידה ואכן הריביות יהיו נמוכות יותר

• רציתי לשאול האם שכירות שאני מקבל עבור הדירה נחשב כהכנסה עבור המשכנתא?
    (למחזור פנימי בנק מרכנתיל, יש כמובן חוזה וצ'קים שמופקדים מידי חודש)

• רציתי לשאול האם שכירות שאני מקבל עבור הדירה נחשב כהכנסה עבור המשכנתא?
    (למחזור פנימי בנק מרכנתיל, יש כמובן חוזה וצ'קים שמופקדים מידי חודש)

@בית-שמש

לדירה שניה , כן.

• @בית-שמש

לדירה שניה , כן.

@Magshimim לא דירה שניה אני רוצה למחזר ולהגדיל החזר חודשי זה נחשב כהכנסה?

• @בית-שמש

לדירה שניה , כן.

Magshimim

ולדירה ראשונה יש את חוק ההקבלה, שאומר שמקזזים את התשלום שכירות שאתה משלם מול מה שאתה מרוויח על הנכס המושכר, וזה נוסף להכנסות.

• Magshimim

ולדירה ראשונה יש את חוק ההקבלה, שאומר שמקזזים את התשלום שכירות שאתה משלם מול מה שאתה מרוויח על הנכס המושכר, וזה נוסף להכנסות.

@Magshimim ואם אני מצהיר שאני לא משלם שכירות וגר אצל ההורים יש להם דרך לדעת...

• @Magshimim ואם אני מצהיר שאני לא משלם שכירות וגר אצל ההורים יש להם דרך לדעת...

@בית-שמש

רשום בתז..
    אבל נניח שאין להם דרך לדעת, אתה כמאשר לא היית מאשר על סמך הכנסה כזאת,
    כי כמה משפחות אתה מכיר שגרות אצל ההורים?!?
    תיכנס לראש של הבנק, בסוף הכל צריך להיות מבוסס הגיון.

• @בית-שמש

רשום בתז..
    אבל נניח שאין להם דרך לדעת, אתה כמאשר לא היית מאשר על סמך הכנסה כזאת,
    כי כמה משפחות אתה מכיר שגרות אצל ההורים?!?
    תיכנס לראש של הבנק, בסוף הכל צריך להיות מבוסס הגיון.

@Magshimim said:

רשום בתז..

אתה מתכוון בספח ת.ז?
    כי זה בדיוק הקטע ששם אני רשום אצל ההורים.....

• @Magshimim said:

רשום בתז..

אתה מתכוון בספח ת.ז?
    כי זה בדיוק הקטע ששם אני רשום אצל ההורים.....

@בית-שמש

אני מבין.
    אבל כמו שכתבתי , צריך להבין את התנאים , את התמונה בצורה כללית.
    הלא לא הגיוני שמשפחה של 5 נפשות שיש להם נכס, גרה אצל ההורים, וגם אם כן , זה זמני, ומהר מאד הם כן יתחייבו בתשלומי שכירות או מעבר לדירתם.

ועדיין , יש יוצאים מן הכלל.
    כמו יחידה נפרדת בוילה של ההורים וכדו.
    לא בדירה רגילה..

• אפשר לעשות חוזה שכירות עם ההורים, של 1,000 ש"ח לחודש.
    אבל אז ירצו לראות את זה בחשבון.
    אז אפשר להצהיר שמשלמים פעם ברבעון 3,000 ש"ח.
    אבל כמובן, כמו שכתבו כאן, שזה צריך להיות הגיוני.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    312 צפיות
    ש
    הנה הקישור לפוסט הנ"ל. https://forum.benakel.org/post/3943
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    722 צפיות
    ה
    בית שמש מה יצא? תעדכן
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    352 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @כותב-רק-מה-שיודע כתב בקורס יעוץ משכנתאות במחיר של יעוץ בודד, שווה?: @פייבל-אשרינו עיקר המעלה של יועץ הוא הקשרים וההסכמים שהוא משיג עם הבנקאים. את עיקר הידע של היועצים אפשר לקנות על רגל אחת אבל זה לא יעזור להשיג ריביות זולות כמו שהם משיגים וכמו שכתב @בית-שמש . ובכל מקרה מיחזור פנימי בד"כ עולה פחות מ5 לפעמים גם היועץ שהוציא לך את המשכנתא יכול לעשות לך מיחזור באזור ה2000. זה בדיוק הנקודה שגרמה לחבר שלי לא לקחת בעצמו את המשכנתא.
  • 0 הצבעות
    30 פוסטים
    2k צפיות
    chavy7032C
    בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה, והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים: עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן עד כאן הכול ברור ️ אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי: העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק. כלומר – הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע, והוא גם לא יכול "לשחק" איתו. העוגן חייב להיות מבוסס על גורם: חיצוני אובייקטיבי שלא תלוי בבנק לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א): "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל." אז מה כן נשאר למשא ומתן? המרווח זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע — ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע. ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא: אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת. תפרקו אותה: מה העוגן מה המרווח כי מי שמבין את ההבדל — מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ️
  • 6 הצבעות
    503 פוסטים
    45k צפיות
    אבי ר.א
    @משכנתא-בקצב-שלך כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!: אף אחד לא יודע באמת מה יהיה.