דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
543 49 30.7k 39
  • @מבין-עניין התוספת נעה בסביבות 0.95-1.1
    ריבית של 4.3-4.45

@משכנתא-בקצב-שלך ואם הפריים ירד בחצי אחוז, ואפילו ברבע אחוז? מה שמאד צפוי (אני טועה?) כבר היה עדיף פריים.

• @משכנתא-בקצב-שלך ואם הפריים ירד בחצי אחוז, ואפילו ברבע אחוז? מה שמאד צפוי (אני טועה?) כבר היה עדיף פריים.

@מבין-עניין לא כזה ברור שיירד בחצי אחוז וגם א"כ הוא יכול גם לעלות באותה מידה [עם כל מלחמה שלא תבוא]
    לעומת זה המל"צ נעול לשנתיים ועוד כשנתיים גם יש צפי שיהיה סביבת ריביות זולה יותר מה שאומר שהריבית תתעדכן לזולה
    ובנוסף, במל"צ יש ענין לקבע מרווחים נמוכים יותר מה שיהיה קשה לקבל בעתיד במידה ואכן הריביות יהיו נמוכות יותר

• רציתי לשאול האם שכירות שאני מקבל עבור הדירה נחשב כהכנסה עבור המשכנתא?
    (למחזור פנימי בנק מרכנתיל, יש כמובן חוזה וצ'קים שמופקדים מידי חודש)

• רציתי לשאול האם שכירות שאני מקבל עבור הדירה נחשב כהכנסה עבור המשכנתא?
    (למחזור פנימי בנק מרכנתיל, יש כמובן חוזה וצ'קים שמופקדים מידי חודש)

@בית-שמש

לדירה שניה , כן.

• @בית-שמש

לדירה שניה , כן.

@Magshimim לא דירה שניה אני רוצה למחזר ולהגדיל החזר חודשי זה נחשב כהכנסה?

• @בית-שמש

לדירה שניה , כן.

Magshimim

ולדירה ראשונה יש את חוק ההקבלה, שאומר שמקזזים את התשלום שכירות שאתה משלם מול מה שאתה מרוויח על הנכס המושכר, וזה נוסף להכנסות.

• Magshimim

ולדירה ראשונה יש את חוק ההקבלה, שאומר שמקזזים את התשלום שכירות שאתה משלם מול מה שאתה מרוויח על הנכס המושכר, וזה נוסף להכנסות.

@Magshimim ואם אני מצהיר שאני לא משלם שכירות וגר אצל ההורים יש להם דרך לדעת...

• @Magshimim ואם אני מצהיר שאני לא משלם שכירות וגר אצל ההורים יש להם דרך לדעת...

@בית-שמש

רשום בתז..
    אבל נניח שאין להם דרך לדעת, אתה כמאשר לא היית מאשר על סמך הכנסה כזאת,
    כי כמה משפחות אתה מכיר שגרות אצל ההורים?!?
    תיכנס לראש של הבנק, בסוף הכל צריך להיות מבוסס הגיון.

• @בית-שמש

רשום בתז..
    אבל נניח שאין להם דרך לדעת, אתה כמאשר לא היית מאשר על סמך הכנסה כזאת,
    כי כמה משפחות אתה מכיר שגרות אצל ההורים?!?
    תיכנס לראש של הבנק, בסוף הכל צריך להיות מבוסס הגיון.

@Magshimim said:

רשום בתז..

אתה מתכוון בספח ת.ז?
    כי זה בדיוק הקטע ששם אני רשום אצל ההורים.....

• @Magshimim said:

רשום בתז..

אתה מתכוון בספח ת.ז?
    כי זה בדיוק הקטע ששם אני רשום אצל ההורים.....

@בית-שמש

אני מבין.
    אבל כמו שכתבתי , צריך להבין את התנאים , את התמונה בצורה כללית.
    הלא לא הגיוני שמשפחה של 5 נפשות שיש להם נכס, גרה אצל ההורים, וגם אם כן , זה זמני, ומהר מאד הם כן יתחייבו בתשלומי שכירות או מעבר לדירתם.

ועדיין , יש יוצאים מן הכלל.
    כמו יחידה נפרדת בוילה של ההורים וכדו.
    לא בדירה רגילה..

• אפשר לעשות חוזה שכירות עם ההורים, של 1,000 ש"ח לחודש.
    אבל אז ירצו לראות את זה בחשבון.
    אז אפשר להצהיר שמשלמים פעם ברבעון 3,000 ש"ח.
    אבל כמובן, כמו שכתבו כאן, שזה צריך להיות הגיוני.

נושאים מוצעים

• מחפש יועץ משכנתא זול

נדל"ן ומשכנתאות מיחזור משכנתא משכנתא
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    723 צפיות
    חיסכון לחתונהח
    @Magshimim הוא בדיוק אשר דיברתי. בנוגע ל20/80 הבאתי רק דוגמא שלא תמיד מה שמצפים לעשות אחרי זמן מסוים באמת אפשר לעשות. בכל אופן בהצלחה
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    356 צפיות
    מ
    @הוא-ולא-אחר אני יודע כי 2 בנקים עבדו לי. אמרתי לכאורה כי לא ניסיתי עם זירו (לאומי נתקע באיזה שלב בפתיחת חשבון אבל עובד בחשבון קיים) וכמו שכתבתי צ'קים אי אפשר להפקיד.
  • 6 הצבעות
    8 פוסטים
    735 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @המוצלח נראה לי שהמנהלים @מונטיפיורי לא רוצים שיהיה כאן נידונים על משכנתאות באשכול הזה אלא באשכול הייעודי של המשכנתאות לכן אענה לך שם בעז"ה
  • 3 הצבעות
    14 פוסטים
    559 צפיות
    ס
    @כותב-רק-מה-שיודע כתב בהמדריך המלא לחיסכון בעלויות הריבית להלוואות רכב.: או שהם לא יכולים בכלל, והם עושים מאמצים לגמור את החודש בצורה כזאת או אחרת. אם כוונתך שתפקיד המאמנים לגרום לאנשים לקרוע את עצמם בהחזר חודשי שבעיקרון הם לא יכולים לעמוד בו אז בעיניי זו עצת אחיתופל... לא התכוונתי לומר שזה מה שהמאמנים גורמים להם לעשות. אלא שהם לוקחים על עצמם סכומים בלתי אפשריים, מכח הרצון/הכרח לקנות דירה, ובמקרה הטוב הם פונים אח"כ לעשות אימון כלכלי לטפל במצב שנוצר.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    256 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf