ריבית בנק ישראל וריבית הפריים
-
@Magshimim שמח שאתה מציע לשלב פריים. כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים. אני איתך. במיחזור האחרון שעשיתי, חילקתי חצי פריים וחצי מל"צ. רק לא להיות שרלטנים ולהגיד שמשהו טוב יותר כשיש היגיון גם הפוך. אני איתך.
התגובות שלי היו בהתאמה למי שהגבתי לו....
כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים
אין כאן מידיי הרבה יועצים, לכן אני מניח שהתכוונת אלי

||משתדל לא להיות שרלטן...||אני כתבתי את זה בעיקר לגבי מיחזורים בטפחות, שם הפריים תמיד תומחר יקר יותר מהמל"צ ובפרט במיחזורים פנימיים, ולכן אם נשווה מרווחים יהיה עדיף מל"צ על פני פריים.
לגבי הוודאות בקל"צ, אתה צודק, אך מה לעשות שאנו חשופים לעמלות פירעון גבוהות במידה וקצת ירד..
-
כי רוב היועצים פה באופן גורף המליצו על מל"צ במקום פריים
אין כאן מידיי הרבה יועצים, לכן אני מניח שהתכוונת אלי

||משתדל לא להיות שרלטן...||אני כתבתי את זה בעיקר לגבי מיחזורים בטפחות, שם הפריים תמיד תומחר יקר יותר מהמל"צ ובפרט במיחזורים פנימיים, ולכן אם נשווה מרווחים יהיה עדיף מל"צ על פני פריים.
לגבי הוודאות בקל"צ, אתה צודק, אך מה לעשות שאנו חשופים לעמלות פירעון גבוהות במידה וקצת ירד..
@משכנתא-בקצב-שלך התכוונתי לכמה בפורום. בכל מקרה הטענה הייתה כבר לפני חודשים, שהריבית במגמת ירידה ולכן גם מי שיקח מסלול פריים עם מרווח גבוה יחסית, ירוויח יותר ממי שיקבע את עצמו למל"צ לשנתיים. העיקרון ברור. יש סיכוי ויש סיכון, אבל להגיד שבוודאות מל"צ עדיף מפריים זו... (נו... איך שתקרא לזה)
רק לפני שבועיים שאל אותי חבר בטפחות מה לעשות. אמרתי לו שלדעתי עדיף פריים. בגלל הלחץ של ה"חכמים" ממני, המלצתי לו חצי חצי. והיום, התברר שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים. חחח
-
@משכנתא-בקצב-שלך התכוונתי לכמה בפורום. בכל מקרה הטענה הייתה כבר לפני חודשים, שהריבית במגמת ירידה ולכן גם מי שיקח מסלול פריים עם מרווח גבוה יחסית, ירוויח יותר ממי שיקבע את עצמו למל"צ לשנתיים. העיקרון ברור. יש סיכוי ויש סיכון, אבל להגיד שבוודאות מל"צ עדיף מפריים זו... (נו... איך שתקרא לזה)
רק לפני שבועיים שאל אותי חבר בטפחות מה לעשות. אמרתי לו שלדעתי עדיף פריים. בגלל הלחץ של ה"חכמים" ממני, המלצתי לו חצי חצי. והיום, התברר שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים. חחח
-
שאני צדקתי והיה עדיף שיקח הכל פריים.
ברור שלא.
חשיפה גדולה מדי.בא נחלק את זה כך,
יחס החזר גבולי, 35-40% שלא יסתכן בפריים.
מתחת לזה, לשיקול הלווה על איזה טרמפולינה לעלות.@Magshimim שלא יסתכן ב"תקיעה" לריבית גבוהה במל"צ....
הבעיה שאתה כל כך בטוח בעצמך!!!!
לכן אני פחות ופחות סומך על יועצים. מניין הביטחון הזה????
אבל 35-40% זה לא סיכון.... חחחח
אני אומר 47.86% זה לא סיכון....
ועדיף טרמפולינה שבשנתיים הקרובות כנראה תרד מלהיות "על הקרשים" שנתיים במקום גבוה. -
@Magshimim שלא יסתכן ב"תקיעה" לריבית גבוהה במל"צ....
ועדיף טרמפולינה שבשנתיים הקרובות כנראה תרד מלהיות "על הקרשים" שנתיים במקום גבוה.@מבין-עניין אני לא חושב שאפשר לומר בוודאות מה נכון פריים/מל"צ צריך להיות נביא בשביל לדעת איפה תפסיד/תרוויח יותר.
אני מבין את ההתרגשות שלך שכרגע המזל שיחק לך אבל לך תדע מה ילד יום...
תכלס' בסוף זה תלוי בבנ"א שלוקח את המשכנתא כמו שכתבו כאן היועצים (@משכנתא-בקצב-שלך @magshimim ) אם הוא מעוניין לקחת את הסיכון ולהיות בחוסר וודאות תמידית בשביל אולי להרוויח יותר או שעדיף לו שקט נפשי לפחות לשנתיים הקרובות ואולי גם להרוויח יותר.....
אז למה לא לקחת 2/3 מל"צ?! -
@מבין-עניין אני לא חושב שאפשר לומר בוודאות מה נכון פריים/מל"צ צריך להיות נביא בשביל לדעת איפה תפסיד/תרוויח יותר.
אני מבין את ההתרגשות שלך שכרגע המזל שיחק לך אבל לך תדע מה ילד יום...
תכלס' בסוף זה תלוי בבנ"א שלוקח את המשכנתא כמו שכתבו כאן היועצים (@משכנתא-בקצב-שלך @magshimim ) אם הוא מעוניין לקחת את הסיכון ולהיות בחוסר וודאות תמידית בשביל אולי להרוויח יותר או שעדיף לו שקט נפשי לפחות לשנתיים הקרובות ואולי גם להרוויח יותר.....
אז למה לא לקחת 2/3 מל"צ?!@בית-שמש אני מסכים עם כל מילה שלך. רק נותן קונטרה ל"יועצים" שבטוחים בעצמם ומציגים את עצמם כנביאים יודעי הכל.
-
בהמשך לדיון שהתפתח כאן
אני אכתוב את השנקל שלי בעניין
לדעתי במקרה הזה וכן בתחום יעוץ השקעות, שבשניהם מתבסס על חיזוי עתידות, עם הכלים שיש לאדם המקצועי לנתח את העניין ותמיד זה יהיה ניהול סיכונים אז תפקידו העיקרי הוא לתת ולתווך את המידע ללקוח/המתייעץ שיבין את האפשריות השונות ומשמעויותיהן ולא לתת לו שורה סופיתכי ההחלטות בעניינים אלו מאוד משתנים מאופי לאופי (לדוגמא תיאורטית להמחשת העניין,ממחקר קטן שבדקתי מול סובבי לו יצוייר מגיע לאדם הצעה תשלם היום 10 אלף ש"ח כשבסבירות של 90 אחוז תקבל בעוד שנה 100 אל"ש ויש 10 אחוז שתפסיד את כל הקרן שאלתי שאלה זו כמובן במקרה האמור זה יהיה תחזית ברורה של איש מקצוע וגם מדובר באדם שהפסד של 10 אל"ש לא יקריס אותו אבל יהיה עצוב
אז להפתעתי ענו לי בצורה ברורה שלא יעשו את זה אף שלי זה היה נראה מובן מאיליו ללכת על זה ומזה הבנתי שהשאלה היכן להשקיע היא תלוית אופי ולכן ייתכן שאופיו של הנועץ שונה מהמייעץ (ואגב נקודת החילוק כמדומני שמעתי פעם בעניין אחר מהרב מ גיסברגר היא מה מניע את האדם פחד הכישלון או חווית ההצלחה)בכל אופן בנושא הזה זה לא מדע מדויק אלא מורכב מאופי ולכן אין זה מתפקידו של המייעץ לקבוע או לחנך לאדם איזה סיכון כן ראוי לקחת ואיזה לא (אא"כ מדובר באדם שמזוהה שאין לו שיקול דעת סביר לכאן או לכאן דהיינו או פסימי קיצוני או אופטימי קיצוני)
אלא לשקף לו את המצב בצורה טוב ולדעתי גם לא להיכנס למה יגרום לו לישון יותר טוב בלילה אלא להגיד לו למשל במקרה דנן
אם תקח אחוז כזה מל"צ אחוז כזה פריים אז בחישוב שמרני שמנסה לצאת פרווה בכל המצבים אז לעולם לא תשלם יותר מכך אחוזים אך גם לא תרויח במידה שיתממש התחזית בצד האופטימי
ולעומת זאת אם אתה לוקח הכל פריים אז היום אתה מרוויח כך אך יש סיכון כזה וכזהומכאן והלאה למסור את ההחלטה ללקוח (וכמובן אם הלקוח מבקש מהיועץ לעשות כהבנתו וכמו שהוא היה עושה לעצמו אז מצויין)
אני אישית לקחתי 2 משכנתאות בשנה האחרונה עם מקסימום פריים (חלק מינוס 0.9 חלק מינוס0.7)
ונעזרתי מאוד בכל ההיבטים בעניין על ידי יועצת משכנתא בשם ר' לוינשטיין ( שמספרה - 0527661053) וביקשתי ממנה לחכמני מה המשמעות של כל מסלול ומה הסיכון או קנסות יציאה וכו' וזה עזר לי מאוד לקבל את ההחלטה שקיבלתי לא מתוך פזיזות אלא מתוך הכרת המציאות ע"י מומחה בתחום, אך לפי אופיי ושיקול דעתי האישי)וכמובן שבתחום הזה יש משמעות גדולה לאופי בין אדם שלוקח משכנתא ל20/30 שנה שוכח מהעניין לאדם שכל 3 שנים בודק האם למחזר וכו' שגם בזה כמובן כדאי לייעץ לבדוק אך לעיתים זה שייך למשרד החינוך ולא הכלכלה)
ותן לחכם ויחכם עוד
ואפשר להתרשם בחילוקי האופי בהרבה ויכוחים בפורום שמתנהלים בשפת חירשים מכח הנקודה הזו ואם יבינו שאין כאן נושא של מספרים שאחד מהם מנצח אלא מורכב בהרבה מהבדלי אופי וגישות כגון זו ועוד רבות אזי הויכוחים בכל הנושאים האמורים יהפכו להרבה יותר ענייניים וממוקדים
-
כשמו כן הוא "יועץ". (ע"ע יועץ משפטי)
-
כשמו כן הוא "יועץ". (ע"ע יועץ משפטי)
@מבין-עניין אין לי יד ורגל בעניין אך עם איזה יועצים נתקלת וניזקת שדעתך כל כך גורפת נגדם?
אתה מחווה דעה על חתך שלם של עבודה, סך הכל הנקודה ברורה שכל מקרה לגופו ולפעמים זה שיקול אישי ולכן תפקידו של יועץ לעשות את זה נכון לא לחרוץ גורלות אלא להסביר את הצדדים נכון. -
לא נכוויתי מאף אחד. אני מתייחס למה שכותבים בפורום כמה יועצים
-
@Magshimim שלא יסתכן ב"תקיעה" לריבית גבוהה במל"צ....
ועדיף טרמפולינה שבשנתיים הקרובות כנראה תרד מלהיות "על הקרשים" שנתיים במקום גבוה.ועדיף טרמפולינה שבשנתיים הקרובות כנראה תרד מלהיות "על הקרשים" שנתיים במקום גבוה.
אין שום בעיה, אתה כלקוח תקבל פריים הכל בסדר..
לא דחפתי מעולם מסלול למישהו נגד רצונו.אבל כשאתה שואל אותי תחת כובע של יועץ, אני יכל לספר לך שרוב הלווים לא חושבים כמוך.
הרבה מאד לקוחות שפנו אלי למיחזורים או הלוואות חדשות, נכוו מאד מהפריים, וכן מעדיפים לכן את הרעיון של קביעת מסגרת לריבית עם תחנות שינוי מוגדרות, מאשר להשאיר סכום, ולעיתים גבוה מאד , נתון לשינוי ברמה חודשית.
להם אני ימליץ על המלצ. פשוט וקל.
לדעתי האישית , ממולץ לשלב ע"מ לפזר סיכונים.
-
אחלה. רק המל"צ גם מתעדכן עוד שנתיים ויכול לעלות. אה.... תמחזר? גם בפריים אפשר למחזר.
אין בינינו וויכוח. רק לא לדחוף מסלולים, אלא להקשיב ללקוחות. ולהציג להם את המעלות והחסרונות של כל הצדדים.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות