דילוג לתוכן

השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
10 9 383 1
  • לאחרונה בדקתי את עלויות קופות החולים השונות בין אם זה בתשלום חודשי בין במחירים לטיפולי שיניים בין לסל לידה.. לאחר בדיקה נראה שלהפתעתי מאוחדת יותר זולה מכולם...
    למרות שהרגילו אותי מגיל קטן שכללית הכי גדולה וממילא היא הכי זולה.. למרבה הפלא היא כמעט הכי יקרה...

• לאחרונה בדקתי את עלויות קופות החולים השונות בין אם זה בתשלום חודשי בין במחירים לטיפולי שיניים בין לסל לידה.. לאחר בדיקה נראה שלהפתעתי מאוחדת יותר זולה מכולם...
    למרות שהרגילו אותי מגיל קטן שכללית הכי גדולה וממילא היא הכי זולה.. למרבה הפלא היא כמעט הכי יקרה...

@i90990
    קצת קשה לעשות השוואה בפרמטר בודד של מחיר, אני לא אשרוד בלהחליף רופא משפחה שהורגלתי אני וילדיי אליו, ועוד ועוד.
    זאת אומרת נצרכת השוואה כוללת בין כמה מרוצים מזמינות תורים ומשירותיות וכו'
    ואולי אני חושב שמרני וכדאי לאתדר את המערכת ולעבור קופה על בסיס מחיר ותו לא.

• @i90990
    קצת קשה לעשות השוואה בפרמטר בודד של מחיר, אני לא אשרוד בלהחליף רופא משפחה שהורגלתי אני וילדיי אליו, ועוד ועוד.
    זאת אומרת נצרכת השוואה כוללת בין כמה מרוצים מזמינות תורים ומשירותיות וכו'
    ואולי אני חושב שמרני וכדאי לאתדר את המערכת ולעבור קופה על בסיס מחיר ותו לא.

@צופה-ומביט
    כן.. אבל שאתה עובר לעיר חדשה ואין הבדלים בין כללית למכבי.. שלכולם יש עומס ואין פניות ולעומת זאת למאוחדת יש הרבה פניות... אז זה ממש משנה...
    זה שובר מוסכמות לגבי שלא חייב להישאר תקוע שם...

• בעבר הרחוק בדקתי ויצא שלאומית הכי זולה בביטוחים המשלימים.

אגב, אאל"ט כללית ספציפית נמצאת בגירעון מתמשך מכיון שהיא מבטחת את רוב האזרחים המבוגרים והקשישים במדינה, שהעלות שלהם יקרה יותר.

• בעבר הרחוק בדקתי ויצא שלאומית הכי זולה בביטוחים המשלימים.

אגב, אאל"ט כללית ספציפית נמצאת בגירעון מתמשך מכיון שהיא מבטחת את רוב האזרחים המבוגרים והקשישים במדינה, שהעלות שלהם יקרה יותר.

@אין-סוף כתב בהשוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..:

בעבר הרחוק בדקתי ויצא שלאומית הכי זולה בביטוחים המשלימים.

דרך אגב גם לאומית בגירעון

ומאוד קשה באמת לעשות השוואה בין קופות החולים.
    עקב שהתיפקוד (בפן הטכני של זמינות תורים ורופאים) שלהם משתנה מעיר לעיר, ומסניף לסניף.

• @צופה-ומביט
    כן.. אבל שאתה עובר לעיר חדשה ואין הבדלים בין כללית למכבי.. שלכולם יש עומס ואין פניות ולעומת זאת למאוחדת יש הרבה פניות... אז זה ממש משנה...
    זה שובר מוסכמות לגבי שלא חייב להישאר תקוע שם...

זה מורכב יותר ממה שנאמר כאן, ומאד תלוי כל אחד לפי צרכיו הרפואיים הספציפיים, ראה כאן בהרחבה השוואת עלויות השתתפות עצמית בכל הבדיקות בין הקופ"ח.

• אני גם חושב שהשוואה היא מאוד תלויה מה הצרכים שלך מקופ"ח
    ומה שחשוב לבדוק זה מה הם נותנים במציאות וכמה בקלות
    (אני במאוחדת והסל לידה שלהם לדעתי הכי גרוע שיכול להיות..)

• אני גם חושב שהשוואה היא מאוד תלויה מה הצרכים שלך מקופ"ח
    ומה שחשוב לבדוק זה מה הם נותנים במציאות וכמה בקלות
    (אני במאוחדת והסל לידה שלהם לדעתי הכי גרוע שיכול להיות..)

זה מאוד מורכב להשוות בין ביטוחים משלימים, כי כל ביטוח משלים שונה מחברו.
    אני יודע שבמכבי למשל בביטוח המשלים, נותנים חומרי חבישה ב90% הנחה ובכללית לא (במקרה שלנו - הפרש של מאות שקלים בחודש)
    הבדל נוסף - מכבי נותנים על ניתוחי חו"ל שמאושרים בביטוח המשלים 200% מימון מהמחיר בארץ. כללית נותנים עד 75% מימון. (במקרה שלנו - הפרש של עשרות אלפי שקלים)
    כלומר אם אתה כבר עושה ביטוח משלים, תבדוק מה הוא מכסה.

• מצ"ב קישור של משרד הבריאות לגבי השוואות בין קופות החולים.
    לכל קופה יש את המעלות שלה-
    כמו שי לה את החסרונות שלה...
    https://call.gov.il/page/compare-page

@i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי.
    בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף.
    בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה.
    בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע.
    בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה.
    בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    1 פוסטים
    47 צפיות
    ד
    מה החוב שלנו באמת אומר עלינו? רמז: הרבה פחות ממה שחושבים. אנשים נלחצים מהמספר של החוב — אבל המספר כמעט לא משנה. הדבר החשוב באמת הוא היחס בין החוב לבין ההכנסה שלנו. אותו חוב בדיוק יכול להיות קליל עבור אדם אחד וכבד מאוד עבור אחר. בדיוק ככה הבנק מסתכל על משכנתא: לא רק כמה הדירה עולה, אלא האם היחס מאפשר לעמוד בהחזרים גם כשהחיים זזים. וזה נכון בכל מקום: במשקי בית, בעסקים ואפילו במדינות. הבעיה היא לא החוב — אלא כשאין מספיק הכנסה שתישען עליו. וזה מה שהופך משפחות בישראל לרגישות יותר לשינויים בריבית וליוקר המחיה. בסוף, יחס החוב הוא לא שיפוט. הוא פשוט מראה שמספר לנו את האמת על המצב שלנו. וכדאי שכל אחד ישאל: לא כמה אני חייב — אלא האם זה מתאים למה שאני מרוויח. לכן בתור התחלה כל משפחה צריך לבדוק מהו היחס בין החוב [משכנתא, הלוואות[בנקים,בני משפחה,גמ"ח] לבין כלל ההכנסות של המשפחה אם היחס בין החוב להכנסות הוא בסביבות 40 % זה אומר שאתם מאוזנים והלוואות שלקחתם הם ברמה סבירה.
  • 14 הצבעות
    12 פוסטים
    290 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג כתב בהשקר הגדול של תווית המחיר: אנחנו לא משלמים בכסף, אנחנו משלמים בחיים: בואו נעשה רגע "חשבון נפש" כלכלי. נניח שאברך שעובד לפרנסתו מרוויח 50 שקלים לשעה נטו. מה הכוונה אברך שעובד לפרנסתו?
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    196 צפיות
    התותח זה אניה
    להכין אוכל ולא לקנות מוכן בימים שלאישה אין זמן להכין
  • יש חסד, מה עובר עליה?

הועבר כלכלת המשפחה צרכנות מאמרים
    5
    3 הצבעות
    5 פוסטים
    1k צפיות
    ס
    @ניסן-עציוני כתב ביש חסד, מה עובר עליה?: @סתם-אדם כתב ביש חסד, מה עובר עליה?: @הקול-השפוי בבית שמש עשו בדיקה מעמיקה ואושר עד היה במקום הראשון רמי לוי במקום השני ויש חסד במקום השלישי אחרי שפעם קודמת הייתה במקום הראשון איצה דזלובסקי עשה את הבדיקה והעלה את התוצאות אצלי בקבוצה ביום חמישי, אני מעתיק לכאן מחירי רשתות המזון בבית שמש, הושוו עבורנו ע"י הכתב צבי טסלר. 'אושר עד' ו'רמי לוי' שוב הזולות ביותר. היקרה ביותר: 'נתיב החסד'. הסל כולל 254 מוצרים אחידים על מדפי כל הרשתות, ולא כולל מוצרי בשר שמחירם משתנה מאוד בהתאם לגופי הכשרות: הפער בין הרשתות נמצא: 586 ש"ח. אושר עד 2762.57 ש"ח רמי לוי 2770.91 יש חסד 2912.80 קרפור היפר 3054.47 קיי טי 3095.30 שפע ברכת השם 3223.02 זול ובגדול 3249.09 גוד מרקט 3262.10 בר כל 3312.71 נתיב החסד 3348.81 בעת התשלום בקופה, זיכרו לציין: "אנו עוקבים אחר השוואות המחירים". *במכירות השכונתיות של 'משנת יוסף' ועוד, המחירים זולים יותר מכל הרשתות. איצ'ה דז'אלובסקי | קו המידע 03-509-7000 שלוחה 1. בעקבות פניית נתיב החסד, איצ'ה דז'אלובסקי העלה אתמול סקר מעודכן שכולל גם את מחירי הבשר ושם הפער הוא יותר מ600 ש"ח השאלה מתי איצ'ה יעשה השוואת מחירים בין אור החיים ליפה נוף או בין כובעי סאפרים למתחרים ???
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    265 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד אם אתה לא הולך לכל רופא שיש בקופה אלא הולך לרופא שביררת עליו וקיבלת המלצות טובות (וכן, יש כמה כאלו...) לא חושב שיש מה לחשוש.