-
@רובל-ה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
אשמח לקבל מידע איך עושים את זה
יוצרים קשר עם מערך ההסעות של העירייה, בירושלים המספר זה 02-6241786.
-
יש אברכים רבים המשלבים את זה בדרך לכולל וכדו'
כך שבמקום לשלם על הסעה משלמים לך והרבה. -
@סייעתא-דשמיא
זה נקרא עבודה לכל דבר?
(מבחינת תלוש וכו') -
@שבתי-בבית-ה
מבחינת תלוש - כן, יש תלוש מסודר עם כל הזכויות הפנסיוניות הנלוות. -
מה גובה השכר (בערך) עבור הסעה יומית הלוך וחזור?
משער ששר נסיעה מק"ס לירושלים הרבה יותר גבוה מבתוך ירושלים עצמה (לדוגמה) ?
הבנתי שכעובד עירייה מקבלים גם בונוסים ומתנות וכדומה...? -
@רובל-ה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
כסף גדול בינתיים לא ראיתי פה חוץ מהליוויים בהסעות לילדים מיוחדים!
עכשיו ענה לי חבר שעובד בזה:
הסעה חינוך רגיל ("מאותגרים" במוסד רגיל),
שעה בבוקר + שעה אחה"צ (עד שעה וחצי),
(כל צד נחשב ל-2 שעות עבודה, לא משנה כמה זמן לקח בפועל)
שכר בסך 4,500 ש"ח לחודש,
מלווה אחר שאני מכיר, מלווה חינוך מיוחד חלק מהם פיגור קשה,
מקבל אותו סכום על נסיעות של 25 דק' כל צד...פלוס זכויות (א.ה. פנסיה, אבטלה, פיצויים וכדומה),
מתנות לחגים,
חופשה בבית מלון (אחרי שנה של ותק),
שמעתי שעם תעודת יורה יורה שנחשב לתואר השכר גבוה יותר.
.......
א.ה. אציין שמסגרות ילדים מיוחדים פועלים כמעט כל השנה כולה,
(חודש חופש בקיץ וערב חגים ממש, כל השאר קייטנה, ולפעמים יש קייטנה אף בחול המועד)...אם תוכל למצוא כולל באזור המוסד,
כמו לדוגמה נסיעה מרמות או ק"ס לירושלים,
תחסוך גם זמן (חזור למיקום היציאה), ותקבל הסעה ישירה... -
@ארזו-משקיע כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
חזק מאוד
ובכלל כל הרעיונות איך להכניס או לחסוך עוד קצת הם בכלל דקדוקי עניות ושוחק.
אם כבר אז לחשוב איך האשה וכדו' יכולה להתקדם בעבודה איזה קורסים להשקיע כדי להיות יותר מקצועי אומנם זה עולה כסף אבל זה השקעה שווה.
או לפתוח עסק דבר שע"פ דרך הטבע יש לו אופציה לגדול
כמובן הכל בגדר השתדלות בלבד.אשמח להבין למה מבחינתך הדבר הראשון זה ״איך האשה יכולה להתקדם״?
מהיכרותי מכלי ראשון עם כמה נשים שמאוד ״התקדמו״ בעבודה, וכמובן הרוויחו הרבה הרבה יותר,
התקדמות (ברוב מוחלט של המקרים) = עוד אחריות, עוד שעות, עוד מאמץ!
מעבר לזה שאשה שנמצאת במקום הזה שמצפים ממנה להתקדם, תמיד תרגיש לא רגועה במקום שלה ותחפש ותעבוד קשה על מנת להתקדם עוד…שלא לדבר על לפתוח עסק, שזה אחריות מטורפת, המעבר משכיר לעצמאי הוא קשה מאוד והרבה א/נשים חרדים וחילונים יעדיפו כל החיים להרוויח חצי ממה שהם יודעים שירוויחו בתור עצמאי רק בשביל לא להיות במקום המלחיץ של עצמאי שצריך כל יום לקוות בשביל המחר
והמדהים בעיני שאשכול שמטרתו רעיונות איך הבעל האברך יכול להכניס עוד קצת מהצד נחשב לדקדוקי עניות
קחו תרגיל חברתי-פסיכולוגי לשעות הפנאי
תיגשו לכמה אברכים ותציעו להם עבודה קטנה עם רווח קטן, נניח לבנות סוכה תמורת 40-50 לשעה
ואז תיגשו לכמה אברכים ותציעו לנשותיהם עבודה קטנה עם שכר דומה
תשוו את התגובות…גילוי נאות - אני אברך שלא מכניס שקל מהצד, ושחברים מבקשים ממני טובות כמו עזרה בבניית סוכה אני עושה את זה בהתנדבות
ומעולם ובעז״ה לעולם לא אמרתי/אומר לאשתי ״אולי תנסי להתקדם?״
מסיבה פשוטה, אם היא תרצה להתקדם היא תעשה את זה מעצמה, ואם לא, אני לא יהיה זה שיגרום לה להתאמץ יותר ממה שהיא כבר מתאמצת היום… -
@שמח-לעזור נכון ולא נכון
כמו כל דבר, כל אחד מאיתנו מדבר מפוזיציה, אם אשתך יושבת על הייטק ומתמסרת לעבודה בהגזמה, הכל במטרה שבעלה ישב וילמד, אתה רואה תמונה אחת ולא רוצה להעמיס עליה עם קורסים מיותרים.ואם אשתך מעסיקה את עצמה בלהסתכסך עם בוסים, ובחצי מימיה לא מועסקת, ועדיין רוצה בית של תורה עם בעל אברך שלא מוכר את זמנו בבניית סוכות, היא בהחלט יכולה ללכת להכשרה נוספת, או לקורס מזורז שיעלה לה את המשכורות וישנה לה את הכיוון בחיים.
הכלל הוא שאין כלל.
-
@ניסן-עציוני כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
@שמח-לעזור נכון ולא נכון
כמו כל דבר, כל אחד מאיתנו מדבר מפוזיציה, אם אשתך יושבת על הייטק ומתמסרת לעבודה בהגזמה, הכל במטרה שבעלה ישב וילמד, אתה רואה תמונה אחת ולא רוצה להעמיס עליה עם קורסים מיותרים.ואם אשתך מעסיקה את עצמה בלהסתכסך עם בוסים, ובחצי מימיה לא מועסקת, ועדיין רוצה בית של תורה עם בעל אברך שלא מוכר את זמנו בבניית סוכות, היא בהחלט יכולה ללכת להכשרה נוספת, או לקורס מזורז שיעלה לה את המשכורות וישנה לה את הכיוון בחיים.
הכלל הוא שאין כלל.
א) אם אשתי לא בהייטק אלא רו״ח או אפילו הוראה, וכן אם היא לא הייתה מתמסרת ״בהגזמה״ אלא פשוט עובדת, קמה בשבע נוסעת לעבודה, עובדת 9 שעות, עומדת בלחצים של בוס/דד ליין/לקוחות,
אז כן הגיוני לתת לה תחושה או אפי׳ להגיד במפורש ״למה שלא תתקדמי בחיים?״ לפני שהבעל עושה צעד בכיוון?ב) אם היא מסתכסכת עם בוסים, מה יעזור לה קורסים?
היא צריכה עזרה להשתנות, וזה כבר לא קשור לפרנסה, אלא עניין של שלום בית, מתי נכון להאיר/להעיר ומתי לא, וברור שאתה צודק שיש מקרים שמצופה מהבעל לעזור לה להתקדם בחיים - לאו דווקא בפן הכלכלי גרידאדוגמא חייה מימים אלו בהרבה בתים בישראל
שהאשה קרעה את עצמה בלימודי הייטק במשך כמה שנים, היא מוכשרת ומוצלחת
אבל המבאס הוא שהשוק פשוט תקוע, ואין לה עבודה
יש בעלים שלא גומרים לרמז/להגיד ״למה שלא תעשי משהו עם עצמך בינתיים, אפילו קופאית…״
ויש בעלים שמבינים שזה קשה לה לפחות כמוהו ונותנים לה את המקום להחליט! -
@שמח-לעזור כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
קחו תרגיל חברתי-פסיכולוגי לשעות הפנאי
תיגשו לכמה אברכים ותציעו להם עבודה קטנה עם רווח קטן, נניח לבנות סוכה תמורת 40-50 לשעה
ואז תיגשו לכמה אברכים ותציעו לנשותיהם עבודה קטנה עם שכר דומה
תשוו את התגובות…תציעו לאברך לבנות סוכה ב-50 ש"ח לשעה –
מיד יזדקף הגב, יתקמט המצח, והוא ימלמל משהו על פגיעה בכבוד התורה,
ועל זה ש"מתוך הדחק" זה מושג תלמודי – לא תנאי העסקה.
אחר כך תציעו לאשתו עבודה זמנית –
היא תגיד "תן לי לחשוב על זה", והוא מיד יתעורר:
"אולי כדאי שתנסי, מה יש? אפילו קופאית... מתוך הדחק, כן?"
וככה, עם הרבה לימוד, מעט הכנסה,
וקצת גמישות בהגדרות של מי בדיוק בדחק,
השלום־בית נשמר, -
@טריידר סתםם עושה לי כאב בטן שיח שכזה על 'אברך' בתפיסת עולם העמוקה שאני מאמין בה (לא קשור להשתדלות והרב קסלר ודומיהם), אברך אמור להיות ראשו וכולו שקוע בעיון בתורה ובצמיחה וגדילה מתמידה, ו..כן.. 50 שקל לבנות סוכה זה היפך זה.
ואשתו אם היא באה להיות עזר כנגדו באותה צמיחה ורוממות אז מוטב לה לקחת כל עבודה שמכבדת את בעליה ומתן שכרה בצידה על מנת להיות ולתמוך בבעלה.
ומי שלא כזה, אז זה בזבוז זמן לבנות סוכה ב50 שקל, שיצא לעבוד ב300 שקל לשעה!!!!!! -
@אבי-ה-נערה
יש הבדל משמעותי בין לקחת עבודות (גם ב50 ש"ח!) פה ושם ומידי פעם,
לבין לצאת מהיכלה של תורה לעבודה יומיומית!! -
@טריידר כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
אז הוא שאל, איך זה יכול להיות שהראש האמריקאי מצליח להרוויח הרבה כסף, ואילו הישראלי המתוחכם לא...
הראש האמריקאי בישראל מרויח יותר?
או שיש תנאים שונים באמריקה כמו גודל פחות מיסים וכו וכו?