על משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם
-
אם לפי מחירי הדיור עדיף בית שאן או ירוחם.
כנראה שיש עוד שיקולים... -
לפי הנכתב באשכול אחר מבדיקת איצ'ה משנת יוסף יותר זולה מכל הרשתות
-
לפי הנכתב באשכול אחר מבדיקת איצ'ה משנת יוסף יותר זולה מכל הרשתות
מצרף מאמר מרתק האם המכירות השכונתיות באמת חוסכות לנו כסף?
מאת המאמן הכלכלי יהודה נפוסי
האם המכירות השכונתיות באמת חוסכות לנו כסף? -
מצרף מאמר מרתק האם המכירות השכונתיות באמת חוסכות לנו כסף?
מאת המאמן הכלכלי יהודה נפוסי
האם המכירות השכונתיות באמת חוסכות לנו כסף?הערה לכבודו @רייך-ניסן,
משום מה שיש לך פוסט הכולל העלאת קובץ - אין אפשרות לפתוח את הקובץ..
המסך מציג שגיאה בכניסה לאימייל ?! -
הערה לכבודו @רייך-ניסן,
משום מה שיש לך פוסט הכולל העלאת קובץ - אין אפשרות לפתוח את הקובץ..
המסך מציג שגיאה בכניסה לאימייל ?!@שמואל האם מכירות שכונתיות באמת חוסכות לנו כסף.pdf
יש לי תחושה שזה מש@רייך-ניסן העלה -
@שמואל האם מכירות שכונתיות באמת חוסכות לנו כסף.pdf
יש לי תחושה שזה מש@רייך-ניסן העלה@רואה-את-הנולד
תודה. -
כחוקר ותיק של הטרור הפסיכולגי צרכני, אני תוהה כבר מספר שנים, על ההגיון במכירות משנת יוסף, המחירים לכאורה די דומים למחירי הרשתות הגדולות, כפי שפורסם רק לאחרונה בסקר מוצרים שעורכת המדינה, מה גורם לאנשים, לרכוש את אותם המוצרים במחירים דומים, רק, בלי מזגן, בחורף ובקיץ, בגשם ובשמש, בשעות מוגבלות, עם חוסרים לעיתים, בצפיפות, עם מאמץ ללקט ולאתר את כל המצרכים שלהם, ומערכת מיושנת של החזרת כספים במידה והמוצר חסר.
מסתבר שהנהלת משנת יוסף עלתה כאן על טריק צרכני מהגאונים שהיו כאן, משהו שילמד מן הסתם בבתי הספר לבניית מרכולים, תוצאות של מחקר שנערך בשנת 2011 הראו כי הנחקרים היו מוכנים לשלם בממוצע כ־63% יותר עבור רהיטים שהרכיבו בעצמם, מאשר עבור פריטים זהים שהורכבו מראש, כלומר אנשים התאמצו ועבדו על מוצר אותו יכלו לרכוש באותו מחיר כשהוא בנוי והיו מוכנים בהחלט לשלם על זה מחיר מלא.
במחקר שקיבל את השם 'אפקט איקאה' זיהו החוקרים שככל שמישהו יתאמץ יותר ויעבוד קשה יותר על משהו, כך הוא יעריך יותר את התוצאה, בבחינת רוצה אדם בקב שלו מתשעה קבין של חברו.
אני לא שולל שמשנת יוסף עשוי להיות כלי נהדר, עבור תושבי ערים רחוקות, עבור מי שאין באזור שלו רשת זולה מספיק, עבור מי שהוא נטול רכב והמכירה קרובה לביתו, אבל משנת יוסף במהלך גאוני, יצרה מצב מענין בו דווקא בגלל ההתאמצות, דווקא בגלל הזמן שצריך להשקיע, דווקא בגלל הצורך לדחוף וללקט, נוצר משוואה של התמכרות אליה, של קושי ללכת ולרכוש במקומות אחרים.
סיכומו של דבר, משנת יוסף היא אכן אמצעי קניה נהדר, המחירים שם זולים, והם מציגים מבחר של מוצרי אלטרנטיבה לאו דווקא מהמותגים היקרים, אבל שימו לב שלא נסחפתם, שאתם לא רוכשים שם בגלל משהו פסיכולגי שהשתלט עליכם.
@ניסן-עציוני כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
המחירים לכאורה די דומים למחירי הרשתות הגדולות, כפי שפורסם רק לאחרונה בסקר מוצרים שעורכת המדינה,
זה לא נכון עובדתית. קניתי תקופה ארוכה באושר עד ורמי לוי עד שעברתי למשנת. המחירים שם בפירוש יותר זולים (לא תמיד ולא בכל דבר אבל באופן כללי בוודאי). כפי שכל אחד יכול לראות, הסקר ההוא לא התייחס למכירה אלא חנויות הפיזיות של קייטי שזה סיפור אחר. אפשר לראות שכללו שם מוצרים שכלל לא נמכרים במכירות.
-
המחירים לכאורה די דומים למחירי הרשתות הגדולות, כפי שפורסם רק לאחרונה בסקר מוצרים שעורכת המדינה,
זה לא נכון עובדתית. קניתי תקופה ארוכה באושר עד ורמי לוי עד שעברתי למשנת. המחירים שם בפירוש יותר זולים (לא תמיד ולא בכל דבר אבל באופן כללי בוודאי). כפי שכל אחד יכול לראות, הסקר ההוא לא התייחס למכירה אלא חנויות הפיזיות של קייטי שזה סיפור אחר. אפשר לראות שכללו שם מוצרים שכלל לא נמכרים במכירות.
@שמש-מרפא כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
אתה צודק לגבי הסקר ההוא
אבל לאחר מכן נערך גם סקר במכירות השבועויות ולא נמצאו פערים בין המחירים בחישוב סל כולל -
אתה צודק לגבי הסקר ההוא
אבל לאחר מכן נערך גם סקר במכירות השבועויות ולא נמצאו פערים בין המחירים בחישוב סל כולל@ניסן-עציוני
לא מכיר. תוכל לתת קישור?
בכל אופן, אני חושב שצריך פשוט לבדוק בעצמך. אני קניתי כאמור גם באושר עד (וקצת ברמי לוי) וגם במשנ"י, ואני חושב שאין כאן שאלה בכלל (אם כי למען האמת, הייתי קונה במשנתצ יוסף גם אם זה היה אותו מחיר - כי דווקא זה הרבה יותר נח לי). -
@ניסן-עציוני
לא מכיר. תוכל לתת קישור?
בכל אופן, אני חושב שצריך פשוט לבדוק בעצמך. אני קניתי כאמור גם באושר עד (וקצת ברמי לוי) וגם במשנ"י, ואני חושב שאין כאן שאלה בכלל (אם כי למען האמת, הייתי קונה במשנתצ יוסף גם אם זה היה אותו מחיר - כי דווקא זה הרבה יותר נח לי).@שמש-מרפא כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
@ניסן-עציוני
לא מכיר. תוכל לתת קישור?
בכל אופן, אני חושב שצריך פשוט לבדוק בעצמך. אני קניתי כאמור גם באושר עד (וקצת ברמי לוי) וגם במשנ"י, ואני חושב שאין כאן שאלה בכלל (אם כי למען האמת, הייתי קונה במשנתצ יוסף גם אם זה היה אותו מחיר - כי דווקא זה הרבה יותר נח לי).לא זוכר איפה ראיתי
זה נטו מהזכרון ואולי אני טועה
בסל קניה משוקלל גם דברים שאולי אתה בוחר שלא לרכוש במשנת יוסף, לדוגמא עופות ובשר, הסל מכיל את כל הרכיבים ויתכן שזה מה שיוצר בסוף את ההשוואה -
@ניסן-עציוני
לא מכיר. תוכל לתת קישור?
בכל אופן, אני חושב שצריך פשוט לבדוק בעצמך. אני קניתי כאמור גם באושר עד (וקצת ברמי לוי) וגם במשנ"י, ואני חושב שאין כאן שאלה בכלל (אם כי למען האמת, הייתי קונה במשנתצ יוסף גם אם זה היה אותו מחיר - כי דווקא זה הרבה יותר נח לי).לא זוכר איפה ראיתי
זה נטו מהזכרון ואולי אני טועה
בסל קניה משוקלל גם דברים שאולי אתה בוחר שלא לרכוש במשנת יוסף, לדוגמא עופות ובשר, הסל מכיל את כל הרכיבים ויתכן שזה מה שיוצר בסוף את ההשוואהיש עוד נושא שלא דובר עליו עד כה:
'זיכויים במשנת יוסף'
א. לא תמיד אתה זוכר לעקוב האם באמת זוכת על הדברים שלא הדיעו [איך תזכור מלפני שבוע או שבועיים מה היה ומה חסר....]
ב. מה קורה אם שכחתם לאסוף מוצר, לא תקבלו זיכוי מלא! מוצדק או לא מוצדק? מישהו עשה שאלת רב? משנת עשו שאלת רב???
ג. סיפור טרי אמיתי מהשבוע: שלחתי למשנת יוסף מייל שבערב פורים הזמנתי מוצר ולא סופק, כתבתי עליו זיכוי בתחנה ועדיין לא ראיתי שזוכיתי. הם שלחו לי תשובה: היות ועבר הרבה זמן והאחראי תחנה אינו יכול לזכור האם סופק או לא, הם מחזירים לי רק 50%. מנין ההחלטות השרירותיות הללו??? -
יש עוד נושא שלא דובר עליו עד כה:
'זיכויים במשנת יוסף'
א. לא תמיד אתה זוכר לעקוב האם באמת זוכת על הדברים שלא הדיעו [איך תזכור מלפני שבוע או שבועיים מה היה ומה חסר....]
ב. מה קורה אם שכחתם לאסוף מוצר, לא תקבלו זיכוי מלא! מוצדק או לא מוצדק? מישהו עשה שאלת רב? משנת עשו שאלת רב???
ג. סיפור טרי אמיתי מהשבוע: שלחתי למשנת יוסף מייל שבערב פורים הזמנתי מוצר ולא סופק, כתבתי עליו זיכוי בתחנה ועדיין לא ראיתי שזוכיתי. הם שלחו לי תשובה: היות ועבר הרבה זמן והאחראי תחנה אינו יכול לזכור האם סופק או לא, הם מחזירים לי רק 50%. מנין ההחלטות השרירותיות הללו???@יהודי-גאה כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
יש עוד נושא שלא דובר עליו עד כה:
'זיכויים במשנת יוסף'
ג. סיפור טרי אמיתי מהשבוע: שלחתי למשנת יוסף מייל שבערב פורים הזמנתי מוצר ולא סופק, כתבתי עליו זיכוי בתחנה ועדיין לא ראיתי שזוכיתי. הם שלחו לי תשובה: היות ועבר הרבה זמן והאחראי תחנה אינו יכול לזכור האם סופק או לא, הם מחזירים לי רק 50%. מנין ההחלטות השרירותיות הללו???יתכן שזה לא משתלם,
אבל אני מאמין שהם מכוסים מבחינת ההלכה ולהבדיל מבחינת החוק,
מן הסתם הכל כפוף לתקנון ,
וגם בלי זה כל אחד יודע שאם הוא לא יאסוף מוצר הוא לא יקבל זיכוי מלא (אין שום הגיון שהם יזכו מישהו שהזמין משהו ולא לקח) -
יש משהו נוסף במשנת יוסף שאני לא רוצה לחשוב שזה נעשה בכוונה בגלל "אפקט איקאה".
עטרת שלמה עשו גם מכירה מוזלת לתלמידי המוסדות.
ושם הכל היה מסודר למופת.
כל מוצר עם מספר ושלט מאיר עיניים מעל המוצר.
במשנת יוסף צריך להתרוצץ בכל השטח בצפיפות בלתי נסבלת הלוך ושוב בשביל לדעת היכן המוצר שהזמנת מונח היום, לפתוח כמה ארגזים, ועל הדרך להזיק לכמה מוצרים אחרים וכו'.
וכולם רצים סביב האחראי ושואלים איפה זה ואיפה זה....למה הם לא עושים כמו עטרת שלמה, או לפחות שיתנו דף עם סימון בכל נקודת חלוקה היכן נמצאים מוצרים אלו אלו.
זה יביא להם הרבה יותר לקוחות יעשה סדר, וזה לא מסובך לקחת בחור צעיר שיעשה את זה בכמה גרושים תוך כדי ארגון המכירה.
למה באמת
זה חלילה מכוון???? -
יש משהו נוסף במשנת יוסף שאני לא רוצה לחשוב שזה נעשה בכוונה בגלל "אפקט איקאה".
עטרת שלמה עשו גם מכירה מוזלת לתלמידי המוסדות.
ושם הכל היה מסודר למופת.
כל מוצר עם מספר ושלט מאיר עיניים מעל המוצר.
במשנת יוסף צריך להתרוצץ בכל השטח בצפיפות בלתי נסבלת הלוך ושוב בשביל לדעת היכן המוצר שהזמנת מונח היום, לפתוח כמה ארגזים, ועל הדרך להזיק לכמה מוצרים אחרים וכו'.
וכולם רצים סביב האחראי ושואלים איפה זה ואיפה זה....למה הם לא עושים כמו עטרת שלמה, או לפחות שיתנו דף עם סימון בכל נקודת חלוקה היכן נמצאים מוצרים אלו אלו.
זה יביא להם הרבה יותר לקוחות יעשה סדר, וזה לא מסובך לקחת בחור צעיר שיעשה את זה בכמה גרושים תוך כדי ארגון המכירה.
למה באמת
זה חלילה מכוון????@משהמשה
אני גם שנים תמהתי בזה
למה לא מסדרים את המכירה לפי הסדר בדפים.
אני לא חושב שזה מכוון, אלא זה דורש מאמץ יתר של האחראים.
(כך הם פותחים כל דבר הכי קרוב למשטח, אם הם יסדרו לפי סדר הם יצטרכו לסחוב הרבה מצד לצד). -
@משהמשה
אני גם שנים תמהתי בזה
(כך הם פותחים כל דבר הכי קרוב למשטח, אם הם יסדרו לפי סדר הם יצטרכו לסחוב הרבה מצד לצד).@הקול-השפוי כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם:
(כך הם פותחים כל דבר הכי קרוב למשטח, אם הם יסדרו לפי סדר הם יצטרכו לסחוב הרבה מצד לצד).לא צריך לשנות את הסדר,
בעטרת שלמה פשוט שמו שילוט עם עמודון קטן מעץ מעל כל מוצר מהו המוצר ולכל מוצר היה קוד.
ואתה לא צריך להסתפק האם העוגיות ברמן זה הקופסא הזו או הקרטון הזה....
אין במשנת יוסף אפילו מספר לכל מוצר
וצריך לבדוק את שם החברה ושם המוצר ועוד ועודזה ממש לא מסובך להביא בחור צעיר שישים את השלטים מעל כל מוצר.
קשה להאמין שמי שהצליח ליצור כזו איפרייה לא יודע לחשוב על פתרונות כאלו פשוטים... -
אגב בניגוד למשתמע כאן ולמה שמקובל בציבור בטעות, משנת יוסף איננה ולא הייתה מעולם ארגון חסד. מדובר במיזם כלכלי נטו.
אגב בניגוד למשתמע כאן ולמה שמקובל בציבור בטעות, משנת יוסף איננה ולא הייתה מעולם ארגון חסד. מדובר במיזם כלכלי נטו.
כולם יודעים שמדובר במיזם כלכלי, אבל זה לא "נטו כלכלי", מבחינת הבעלים כיום זה אכן מביא רווחים נאים.
אבל את הציבור לא ממש מעניין אם וכמה מישהו מרוויח על זה.
המיזם מאפשר למשפחת אברך לחסוך מאות ש"ח בחודש
למי שאין לו רכב לנסיעה לאושר עד וכדומה.
משנת יוסף מאפשרת לקנות בזול בלי מותגים ואת המוצרים שמשפחה אברכית צריכה.
ולכן כלפי הציבור זה סוג של ארגון חסד - כי זה עושה חסד עם הציבור, ולאף אחד לא איכפת שהבעלים יהיה מליונר על החשבון...כל זמן שהוא שומר על רמת מחירים נמוכה.
לא עשיתי מעולם השוואה עם אושר עד, אבל הם יותר זולים מהרשתות השכונתיות ובהרבה.
ועדיין הם יכולים להתחשב יותר בציבור, בעיקר לאור העובדה שהם כמעט מונופול שמרוויח הון בזכות האברכים, ולא יקרה להם כלום אם הם ישקיעו עוד כמה גרושים בהנגשת המוצרים בכל תחנה ועוד אי אילו שיפורים... -
אין ספק שמשנת יוסף והמכירות השכונתיות מגבירות את התחרות בשוק. לא ניתן לדעת אילו מחירים היו בחנויות כמו יש חסד, אשר עד ורמי לוי אלמלא פעילות זו.
הכוח הצרכני המאורגן מביא לתוצאות, וההבדל במחירים בין האזורים החרדיים לאזורים החילוניים מדבר בעד עצמו. -
בהמשך למה שנכתב בעניין הסדר במכירה
חוץ מעטרת שלמה שהזכירו פה
יש ללמוד מהמכירות של "גור-עוצמתינו"
שעושים מכירה אחת לחודש וחצי חודשיים
עם סדר מופתי של שילוט ומיספור
לאחרונה ראיתי שהם פתחו את המכירה לקהל הרחב