האם בני זוג מחושבים יחד לעניין מגבלת 30% תרומות מההכנסה החייבת במס?
-
לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, ניתן לקבל זיכוי ממס בעבור תרומות, עד לגובה של 30% מההכנסה החייבת.
השאלה היא: האם לעניין מגבלה זו נחשבת ההכנסה של שני בני הזוג יחד, כך שניתן יהיה לקבל זיכוי גם עבור תרומה שעולה על 30% מהכנסת אחד מבני הזוג — כל עוד היא לא חורגת מ־30% מההכנסה המשותפת? -
לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, ניתן לקבל זיכוי ממס בעבור תרומות, עד לגובה של 30% מההכנסה החייבת.
השאלה היא: האם לעניין מגבלה זו נחשבת ההכנסה של שני בני הזוג יחד, כך שניתן יהיה לקבל זיכוי גם עבור תרומה שעולה על 30% מהכנסת אחד מבני הזוג — כל עוד היא לא חורגת מ־30% מההכנסה המשותפת?@הקול-השפוי
לא כ"כ מובן השאלה.
כל תרומה של אחד מבני זוג נחשבת על שם שני בני הזוג. -
@הקול-השפוי
לא כ"כ מובן השאלה.
כל תרומה של אחד מבני זוג נחשבת על שם שני בני הזוג.@אמת-מארץ-תצמח כתב בהאם בני זוג מחושבים יחד לעניין מגבלת 30% תרומות מההכנסה החייבת במס?:
@הקול-השפוי
לא כ"כ מובן השאלה.
כל תרומה של אחד מבני זוג נחשבת על שם שני בני הזוג.אי אפשר לקבל החזר מס על תרומות מעל 30% מההכנסה החייבת במס.
שאלתי היא, האם ההכנסה החייבת במס לצורך זה היא הכנסת שני בני הזוג, או רק בן הזוג שמקבל את ההחזר.
לדוגמא אם האשה מכניסה 20,000 והבעל 5,000,
הבעל לא משלם מס גם בלי התרומות.
השאלה היא האם האשה יכולה לקבל החזר על תרומות של 6,000 (שהם 30% מ 20,000) או על תרומות של 7,500 (שהם 30% מ 25,00). -
@אמת-מארץ-תצמח כתב בהאם בני זוג מחושבים יחד לעניין מגבלת 30% תרומות מההכנסה החייבת במס?:
@הקול-השפוי
לא כ"כ מובן השאלה.
כל תרומה של אחד מבני זוג נחשבת על שם שני בני הזוג.אי אפשר לקבל החזר מס על תרומות מעל 30% מההכנסה החייבת במס.
שאלתי היא, האם ההכנסה החייבת במס לצורך זה היא הכנסת שני בני הזוג, או רק בן הזוג שמקבל את ההחזר.
השאלה היא האם האשה יכולה לקבל החזר על תרומות של 6,000 (שהם 30% מ 20,000) או על תרומות של 7,500 (שהם 30% מ 25,00).למה אתם אומרים 30 אחוז זה אמור להיות עד 35 מה שאני יודע
-
למה אתם אומרים 30 אחוז זה אמור להיות עד 35 מה שאני יודע
@חיים-טובים כתב בהאם בני זוג מחושבים יחד לעניין מגבלת 30% תרומות מההכנסה החייבת במס?:
למה אתם אומרים 30 אחוז זה אמור להיות עד 35 מה שאני יודע
על כל תרומה מקבלים 35% החזר וניתן לקבל החזר עד תקרה של 30% מההכנסה החייבת במס
-
@אמת-מארץ-תצמח כתב בהאם בני זוג מחושבים יחד לעניין מגבלת 30% תרומות מההכנסה החייבת במס?:
@הקול-השפוי
לא כ"כ מובן השאלה.
השאלה היא האם האשה יכולה לקבל החזר על תרומות של 6,000 (שהם 30% מ 20,000) או על תרומות של 7,500 (שהם 30% מ 25,00).@הקול-השפוי אההה.
אני חושב שלא, זה חישוב יחידני לכל אחד.