דילוג לתוכן

קרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?

שוק ההון והשקעות
13 7 399 7

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    20 צפיות
    צ
    @יאיר-אלדרק אין כ"כ הבדל בין הקרנות, תעיין בקובץ המצ"ב ותבחר לך קרן. הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • "המענק של מזרחי טפחות"

פרנסה פיקדון בנקאי
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    123 צפיות
    מ
    אמסטרדמסקי מסביר איך פיקדון התינוקות של מזרחי־טפחות עושה עלינו סיבוב _ כלכליסט.pdf
  • 5 הצבעות
    11 פוסטים
    234 צפיות
    בואו חשבון.ב
    שבוע שעבר קיבלתי מייל מחתול פיננסי שבו הוא הסביר על מלכודת המס שצפויה למי שיעביר את הכסף שלו מקרן כספית יקרה לקרן זולה יותר הוא חישבן שבעוד שעליה של 0.13 שווה ל130 ₪ בשנה, המס על הפדיה עכשיו הוא שווה ל250 ₪ וממילא מסקנתו הייתה שלא שווה למשוך. הערתי לו שיש לו כאן טעות כלשהי, ויאמר לזכותו שהוא הודה לי שאני צודק. אם נפדה עכשיו נשלם מס של 25 אחוז על הרווח הריאלי וזה שווה באמת ל(אפילו קצת יותר מ) 250 ₪. אבל, וכאן האבל שלי, את המס הזה אנחנו נשלם בכל מקרה (אלא אם כן תהיה אינפלציה של מעל חמש אחוז בשנה הבאה) וממילא מה שצריך לחשבן זה רק כמה אנחנו נרוויח אם נשאיר את ה250 ₪ בקרן הכספית (בהנחה של תשואה של 4% אנחנו מדברים על משהו כמו עשר שקל) אז מה עדיף? 130 ₪ או 10 ₪?
  • 10 הצבעות
    39 פוסטים
    2k צפיות
    צ
    @קלקר כן
  • 2 הצבעות
    181 פוסטים
    7k צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן: בקופת העיר השיבו שזה מושקע בקרן כספית ואג"ח קונצרני, השאלה למה לילדים קטנים הם לא משקיעים באפיקים רווחים יותר שמעולם הפסידו כמו השקעה פאסיבית לטווח ארוך? כי ל15 שנה (ודאי לפחות) אי אפשר להגיד שזה במאה אחוז יותר בטוח מאפיקים סולידיים (וודאי לא בהפקדה חד פעמית) והם לא רוצים (ויש גם כללים הלכתיים איך מותר) לסחור בכספי יתומים. @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן: וועד הרבנים השיבו בדירות, והסיבה היא זה בגלל השעבוד שלא יוכלו להשקיע את זה בשטויות, וגם שנדל"ן לשיטתם זה ההשקעה הכי טובה, הבעיה היא שהנתונים מוכיחים אחרת. כשהמטרה היא בסוף לקנות דירות ליתומים אז כנראה הדבר הנכון זה להצמיד את זה למחירי הדירות.