דילוג לתוכן

יש חסד, מה עובר עליה?

הועבר כלכלת המשפחה
5 4 1.0k 1
  • שיחת היום ברחוב החרדי, הוא העתיד של רשת החנויות הארצית 'יש חסד', לפי הפרסומים בתקשורת, ההנהלה הכללית החדשה של רשת שופרסל, שבבעלותה רשת החנויות, פיטרה את המנכ"ל החרדי ורדיגר, שהוביל מדיניות של מחירים זולים במיוחד כדי ליצור סחף של לקוחות, בשונה מרשת שופרסל הארצית שנחשבת ליקרה גם בפרמטר של הציבור הכללי.

הפיטורין שעוד לא נכנסו לתוקף, עוררו גל תגובות נרחב, כשבין היתר פורסם שורדיגר שוקל הקמה של רשת מתחרה וניפגש עם בכירים בענף הקמעונאות, רשת חדשה כזו במידה ותקום עשויה לעורר תחרות ולהוריד מחירים בכל המשק, אבל סביר שיקח זמן להקים אותה, כמו כל עסק.

אלא שבימים האחרונים החלו להגיע הדיווחים מחנויות יש חסד בכל רחבי הארץ על עליה של הרבה מהמוצרים בחנויות, בחלק מהמקרים ההתייקרות היא ברמה של 30-40 אחוז, קוראי הקבוצה שמשווים מחירים דרך האתרים שהבאנו כאן בעבר להשוואת מחירים, דיווחו לי שהופתעו לגלות לפתע, שהרבה מאד מהמוצרים התגלו כזולים יותר מיש חסד, בחנויות שעד לא מכבר נחשבו ליקרות מאד.

במידה והדיווחים נכונים, זה הרס המותג המהיר ביותר שנעשה בהיסטוריה, לרשת יש חסד יש מיתוג ולא לחינם כאחת הזולות ביותר, ופגיעה במחירים עלולה לפגוע קשות בלקוחותיה, שצפוים לעזוב לטובת רשתות מתחרות וזולות יותר, מי שעשוי להפגע, הם בעיקר תושבי מודיעין עילית שכבולים לקרטל בו רק רשת יש חסד קיימת בעיר, ותושבים שגרים בסמיכות לרשתות יש חס ברחבי הארץ.

ישנם שטוענים ובצדק, שהמחירים שעלו הם רק כחלק מהתייקרות המע"מ שתכנס לתוקף בעוד שבוע, מה שייקר את המחירים בכל החוניות, ביש חסד בחרו להקדים את העלאת המחירים כדי להרויח קצת יותר, קשה להאמין שתירוץ כזה הוא נכון, כשסוף שנה הוא זמן לריקון מחסנים וידוע כתקופה בו המחירים בחנויות מוזלים דרמטית.

כולנו תקווה, שהמתחרים לא יזהו את החולשה של הציבור וייקרו גם הם את המחירים, כשמתחרה חזק יוצא מהשוק, זה עלול לעורר את המתחרות החזקות, שערי רווחה, אושר עד ומשנת יוסף, להעלות את המחירים, ומי שלא מתאים לו שילך למתחרים שכבר יקרו את המחירים.

מה אנחנו לומדים מכל זה? להשוות מחירים, גם כשקונים ברשת או בחנות שהתקבעה לנו בראש כזולה, גם שם יכול לקום מחר בבוקר מנכ"ל ולהעלות את כל המחירים, כשאנחנו עם הסטיגמה בראש שזה חנות זולה, נרכוש כאילו זה המחיר הטוב ביותר בארץ.

• מה כיום הרשת הכי זולה?
    שמעתי שגם שערי רווחה העלו מחירים, כידוע היא גם בת של שופרסל.

כתבת שלתושבי מודיעין עילית אין אופציה אחרת, נראה לי שגם לתושבי בני ברק אין כל כך אופציה אחרת.
    אושר עד לא באמת בתוך בני ברק ושוק העיר ושפע ברכת השם הם גם לא חנויות זולות.
    אני טועה?

• מה כיום הרשת הכי זולה?
    שמעתי שגם שערי רווחה העלו מחירים, כידוע היא גם בת של שופרסל.

כתבת שלתושבי מודיעין עילית אין אופציה אחרת, נראה לי שגם לתושבי בני ברק אין כל כך אופציה אחרת.
    אושר עד לא באמת בתוך בני ברק ושוק העיר ושפע ברכת השם הם גם לא חנויות זולות.
    אני טועה?

@הקול-השפוי
    בבית שמש עשו בדיקה מעמיקה ואושר עד היה במקום הראשון רמי לוי במקום השני ויש חסד במקום השלישי אחרי שפעם קודמת הייתה במקום הראשון

• @הקול-השפוי
    בבית שמש עשו בדיקה מעמיקה ואושר עד היה במקום הראשון רמי לוי במקום השני ויש חסד במקום השלישי אחרי שפעם קודמת הייתה במקום הראשון

@סתם-אדם כתב ביש חסד, מה עובר עליה?:

@הקול-השפוי

איצה דזלובסקי עשה את הבדיקה והעלה את התוצאות אצלי בקבוצה ביום חמישי, אני מעתיק לכאן

מחירי רשתות המזון בבית שמש, הושוו עבורנו ע"י הכתב צבי טסלר.
    'אושר עד' ו'רמי לוי' שוב הזולות ביותר.
    היקרה ביותר: 'נתיב החסד'.

הסל כולל 254 מוצרים אחידים על מדפי כל הרשתות, ולא כולל מוצרי בשר שמחירם משתנה מאוד בהתאם לגופי הכשרות:
    הפער בין הרשתות נמצא: 586 ש"ח.

אושר עד 2762.57 ש"ח
    רמי לוי 2770.91
    יש חסד 2912.80
    קרפור היפר 3054.47
    קיי טי 3095.30
    שפע ברכת השם 3223.02
    זול ובגדול 3249.09
    גוד מרקט 3262.10
    בר כל 3312.71
    נתיב החסד 3348.81

בעת התשלום בקופה, זיכרו לציין: "אנו עוקבים אחר השוואות המחירים".

*במכירות השכונתיות של 'משנת יוסף' ועוד, המחירים זולים יותר מכל הרשתות.

איצ'ה דז'אלובסקי | קו המידע
    03-509-7000 שלוחה 1.

• @סתם-אדם כתב ביש חסד, מה עובר עליה?:

@הקול-השפוי

איצה דזלובסקי עשה את הבדיקה והעלה את התוצאות אצלי בקבוצה ביום חמישי, אני מעתיק לכאן

הסל כולל 254 מוצרים אחידים על מדפי כל הרשתות, ולא כולל מוצרי בשר שמחירם משתנה מאוד בהתאם לגופי הכשרות:

אושר עד 2762.57 ש"ח
    רמי לוי 2770.91
    יש חסד 2912.80
    קרפור היפר 3054.47
    קיי טי 3095.30
    שפע ברכת השם 3223.02
    זול ובגדול 3249.09
    גוד מרקט 3262.10
    בר כל 3312.71
    נתיב החסד 3348.81

03-509-7000 שלוחה 1.

@ניסן-עציוני כתב ביש חסד, מה עובר עליה?:

@סתם-אדם כתב ביש חסד, מה עובר עליה?:

@הקול-השפוי

אושר עד 2762.57 ש"ח
    רמי לוי 2770.91
    יש חסד 2912.80
    קרפור היפר 3054.47
    קיי טי 3095.30
    שפע ברכת השם 3223.02
    זול ובגדול 3249.09
    גוד מרקט 3262.10
    בר כל 3312.71
    נתיב החסד 3348.81

03-509-7000 שלוחה 1.

בעקבות פניית נתיב החסד, איצ'ה דז'אלובסקי העלה אתמול סקר מעודכן שכולל גם את מחירי הבשר ושם הפער הוא יותר מ600 ש"ח

השאלה מתי איצ'ה יעשה השוואת מחירים בין אור החיים ליפה נוף או בין כובעי סאפרים למתחרים ???

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-
  • מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים ב-

נושאים מוצעים

• דוגמאות מחז"ל על לחיות רק ממה שיש לאדם

השתדלות מאמרים
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    238 צפיות
    צ
    @אברהם-0 בהחלט, מהרש"א נדה סה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    365 צפיות
    ס
    כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    102 צפיות
    א
    אחד התסכולים הכי גדולים שלי זה כשאני פוגש זוגות צעירים שבאים ואומרים לי שהם לא צריכים להשתתף בתוכניות לכלכלת הבית כי הם עכשיו מסודרים. כרגע הם לא צריכים כי אין הרבה הוצאות ואין עדיין הרבה ילדים וכו'. כשאני שומע את זה בא לי לצרוח: למתי אתם מחכים? שיהיה קשה? שיהיו הרבה ילדים עם הרבה יותר צרכים והוצאות ויהיה הרבה יותר קשה לשנות הרגלים ואז תגיעו לתוכנית ותבכו למה לא עשינו את זה לפני 10 שנים? אגב, זה קורה בעוד תחומים: כשאני בריא אני מרשה לעצמי להשתולל עם אוכל ושינה ואורח חיים, מתי אני נזכר לטפל בעצמי? כשמתחילות הבעיות. זה הגיוני? לפני שנדבר על מה גורם לכך, אני רוצה לדבר על נקודה מפרשת מקץ: אחרי שיוסף פותר לפרעה את החלום, הוא מציע לו משהו נוסף: לאגור את התבואה בשבע שנות השובע. תמיד חשבתי שהמטרה של יוסף הייתה פשוט לשמור את האוכל לשנות הרעב שיבואו. אבל לפני שנה שמתי לב למשהו מעניין: למעשה, מבחינת הכמות, לכאורה זה לא באמת היה אמור להשפיע איפה התבואה תשמר - אצל האנשים במצרים או באסמים של יוסף. אנשים שמרו אצלם תבואה אלא שקרה משהו לא צפוי והיא נרקבה בגלל שגזר יוסף (כפי שמסבירים חז"ל ורש"י), ורק התבואה שנאספה לאסמים של יוסף נשמרה. אז למה באמת היה כל כך חשוב ליוסף לרכז את כל התבואה אצלו? אולי יוסף לימד אותנו עיקרון פסיכולוגי-התנהגותי חשוב מאין כמוהו! רק 3,000 שנה אחר כך, חוקר בריטי נתן לזה שם: "חוק פרקינסון" או "מלאי מגדיר שימוש." הרעיון פשוט: ככל שיש לנו יותר מלאי זמין, כך השימוש בו גדל. וזה נכון להמון תחומים: זמן: תחשבו על ההספקים שלכם בערב שבת. איכשהו, אנחנו מספיקים את אותם המשימות ביום שישי בחורף ובקיץ, למרות שבקיץ יש יותר שעות... מזון: מחקרים גילו שאנשים ממלאים את הצלחת שלהם לפי הגודל שלה, לא לפי מידת הרעב. משאבים אחרים: כסף, מוצרים, אשראי – ככל שיש יותר, אנחנו נוטים להשתמש ביותר. יוסף הבין שאם התבואה תישאר בידי האנשים, הם ישתמשו ביותר ממה שהם באמת צריכים, כי "יש מספיק!" ובסוף, לשנות הרעב לא יישאר. המטרה שלו לא הייתה לחסוך או לצמצם את הצרכים של האנשים בשנות השבע, אלא למנוע בזבוז מיותר שנובע מתחושת שפע מיידית. זווית חדשה ומעניינת על החוק המוכר: כשיש לנו מלאי חיובי, אם זה כסף או בריאות וכדומה, אנחנו "משתמשים בו", אנחנו לא שמים לב לשמור עליו, אנחנו מממשים את העתודות שכרגע זמינות לנו, ובעצם בלי לשים לב, ה"מלאי" מגדיר לנו שימוש... בדבר הכי חשוב שיש לנו! כרגע החיים טובים ואנחנו מממשים אותם ללא הבחנה! ומה למעשה? אנשים חכמים יודעים לשמור על ה"מלאי" דוקא כאשר הוא זמין וישנו. לא לחכות שהוא ייגמר! יש לך מלאי? איך אתה שומר עליו? איך אתם דואגים שהוא לא יתבזבז בגלל שעצם קיומו "מגדיר שימוש" אלא אדרבא - ממנפים אותו למלאי שיישמר לטובתכם לימי סגריר? תזכרו תמיד: דוקא מתי ש"טוב", זה הזמן לחשוב על ההמשך ה"לא טוב", ולוודא שה"טוב" יישאר "תמיד טוב", "ועוד יותר טוב", "ועוד יותר טוב". בסייע"ד.
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    265 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד אם אתה לא הולך לכל רופא שיש בקופה אלא הולך לרופא שביררת עליו וקיבלת המלצות טובות (וכן, יש כמה כאלו...) לא חושב שיש מה לחשוש.
  • השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    382 צפיות
    ניסן עציונינ
    @i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי. בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף. בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה. בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע. בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה. בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.