דילוג לתוכן

הדרך להיפטר מ50,000 דולר

שוק ההון והשקעות
4 3 326 3

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    117 צפיות
    מ
    @המומחה כתב באיזה מספר קרן של s&p 500 כשרה הכי מומלצת לקנייה: בטח שיש לדוגמה יש את הקרן המחקה האירית הפופולרית של חברת אינבסקו, שהיא קרן כשרה, אך יש דמי ניהול של 0.9 פעם כל יחידה היתה עולה למעלה מ4000 ש"ח אבל לאחרונה פיצלו את זה וזה יותר זול מספר 1183441 אני יודע. זו קרן סל מחקה. שאלתי על קרן נאמנות.
  • 2 הצבעות
    30 פוסטים
    650 צפיות
    צ
    @בן-עליה לדעתי זה תלוי מה המטרה של הפיזור, אם המטרה של הפיזור זה למנוע חשש למחיקת הכספים, מספיק את הסנופי. ואם המטרה של הפיזור היא למנוע ירידות גדולות. אולי לא מספיק רק סנופי.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    225 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 4 הצבעות
    65 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    @המוצלח כתב בקורסים של הרב לבקוביץ מתשואה כהלכה, שווה את העלות?: מישהו שהיה בקורס טען בקו אור עולם שהקורס לא הוסיף לו כלום וגם אני חושב ככה שמי שאוהב את התחום ובגלל זה קרא על הנושא המון יודע אפילו ברמה גבוהה יותר מהמנטורים שם אפשר דרך ספרים שיש בכל ספריה עירונית ממוצעת וכן באתרים כגון אינסיידרס https://www.insiders.co.il/ להבין מלא בהשקעות פסיביות אקטיביות ומסחר כולל קריאת דוחות כספיים של חברות כמובן שמי שרוצה רק לדעת מה לעשות וכן למישהו שידחוף אותו לעשות שיירשם לקורס שימו לב שאינסיידרס מדבר בעיקר על מסחר ויש להיזהר בזה מבלי לחלוק על עצם הדברים שאין לי מושג כי לא השתתפתי בקורס (מהתלבטות האם יש להם מה להוסיף לי) עדיין חשוב להבהיר שיש כאילו המתלהבים ממרצים ואתרים עם המון ידע על ניתוח טכני ופונדמנטלי עם המון מילים מפציצות סווינג נוסטרו ועוד ים של אסטרטגיות 'מוכחות' לרווח במסחר וכו ואחכ שישאלו עז למומחים הידועים בתחום שלא ידעו כי פשוט דוגלים בהשקעה פאסיבית, הם יחשבו שה'מומחים' האחרים שמים אותם בכיס
  • 3 הצבעות
    65 פוסטים
    3k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע – מה קורה ולמה זה משנה לך? השבוע היה סוער בשווקים – S&P 500 והנאסד"ק איבדו כ-1%, בעיקר בגלל חששות ביטחוניים וקפיצה במחירי הנפט. כשהנפט מתייקר, האינפלציה מרימה ראש – וזה מגיע בסוף לארנק של כולנו. בחזית הטכנולוגיה, Nvidia הפתיעה את השוק כשהודיעה שהיא מפסיקה לספק שבבים ל-OpenAI ול-Anthropic – שתי החברות המובילות בתחום הבינה המלאכותית. השוק הגיב בחדות, מתוך חשש שהן יאלצו לרכוש שבבים בדרכים עקיפות ויקרות יותר. גם לגיאופוליטיקה יש מחיר: הקשר בין מלחמות לשוקי הון ולאנרגיה הוא ישיר – כשהמתחים עולים, הנפט מתייקר, הריבית נשארת גבוהה, והמשקיעים נזהרים יותר. מה צפוי? ביום שישי יתפרסם דו"ח התעסוקה האמריקאי – אחד המדדים הכי רגישים לשוק, שכן נתון חזק יכול לדחות הפחתות ריבית ולהמשיך ללחוץ על השוק כלפי מטה. פרופסר גיל מגלים את שוק ההון