דילוג לתוכן

הדרך להיפטר מ50,000 דולר

שוק ההון והשקעות
4 3 326 3

נושאים מוצעים

• משקיעים חכמים?

שוק ההון והשקעות משקיעים מתחילים שוק ההון
    3
    2 הצבעות
    3 פוסטים
    89 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    @בן-עליה תצטרף ותהנה
  • 1 הצבעות
    22 פוסטים
    151 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: על החלק הראשון בדבריך לדעתך מותר הלכתית לסחור באופציות על החברה שמעסיקה אותך למרות שבחוזה הם אומרים שאסור? אם אוסרים בחוזה זה שאלה של גזל (אני עובד אצל גוי אבל גזל עכו"ם אסור על פי הלכה) אני חשבתי שאתה מתכוון שעצם הפעולה גוזלת מהחברה. @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: מוודא שהבנתי את הדוגמא שלך .... אלא מה, תמכור את האופציה ששווה בסוף השנה בעצם 40 אם הבנתי נכון ואז תישאר עם מניות (שעדיין אצל הנאמן) ששווים 6,000 + 4,000 תמורת האופציה וגידרת את ההפסד למחיר הפרמיה אני בכיוון? כן אבל כיוון שאני אישית לא מספיק בקי באופציות אמרתי שיותר נכון ללמד את @עומק-הסיכוי את כללי הRSU שהם די פשוטים ולקבל ממנו ייעוץ בהתאם לצרכים הספציפיים.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    225 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 0 הצבעות
    101 פוסטים
    755 צפיות
    צ
    התכוונתי למה שכתבת כאן @מבין-עניין כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: עוד לפני שדנים אם בכלל צריך כשרות לקרנות נאמנות (אף רב לא אומר שצריך למכור חמץ כשיש לך אותן בשונה ממניות ספציפיות), שים לב שמדובר כמעט לחלוטין על חברות של גוים. מניות ספציפיות אולי צריכות כשרות (מחלוקת גדולה). אגרות חוב קונצרניות ודאי צריכות, שהרי יש בהן ריבית ממש. אבל קרנות נאמנות???!!!! אתה תמה מה הצד שקרנות נאמנות צריכות כשרות, כאשר שנייה לפני כן כתבת שאג"ח קונצרני צריך כשרות, ויכול להיות שאותם קרנות נאמנות מחזיקות אג"ח. ולא ציינת שהרב שלך מתיר קרנות נאמנות בלי כשרות. ע"ז עניתי שבקרן נאמנות, מבחינה חוקית השקעה של מנהל הקרן היא עבור המשקיע. ואדרבה, יש דעות שקרנות נאמנות זה יותר חמור ממניות, כי מנהל הקרן מצביע בשבילך. והרב שפרן שהתיר זה מטעמים אחרים.
  • 3 הצבעות
    65 פוסטים
    3k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע – מה קורה ולמה זה משנה לך? השבוע היה סוער בשווקים – S&P 500 והנאסד"ק איבדו כ-1%, בעיקר בגלל חששות ביטחוניים וקפיצה במחירי הנפט. כשהנפט מתייקר, האינפלציה מרימה ראש – וזה מגיע בסוף לארנק של כולנו. בחזית הטכנולוגיה, Nvidia הפתיעה את השוק כשהודיעה שהיא מפסיקה לספק שבבים ל-OpenAI ול-Anthropic – שתי החברות המובילות בתחום הבינה המלאכותית. השוק הגיב בחדות, מתוך חשש שהן יאלצו לרכוש שבבים בדרכים עקיפות ויקרות יותר. גם לגיאופוליטיקה יש מחיר: הקשר בין מלחמות לשוקי הון ולאנרגיה הוא ישיר – כשהמתחים עולים, הנפט מתייקר, הריבית נשארת גבוהה, והמשקיעים נזהרים יותר. מה צפוי? ביום שישי יתפרסם דו"ח התעסוקה האמריקאי – אחד המדדים הכי רגישים לשוק, שכן נתון חזק יכול לדחות הפחתות ריבית ולהמשיך ללחוץ על השוק כלפי מטה. פרופסר גיל מגלים את שוק ההון