לפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ
-
@עמית-של-סגל אין לראות בדברי המלצה או תחליף ליעוץ, אך כחבר הייתי אומר לך להוריד את הקלצ ל30% (או 33%-כמה שהמינימום דורש) ואת המלצ להעלות ל70% בנוסף אולי אפשר להוריד עוד טיפה את גובה הרבית של המלצ.
אבל בגדול ההצעה בסדר.
בהצלחה -
@עמית-של-סגל אין לראות בדברי המלצה או תחליף ליעוץ, אך כחבר הייתי אומר לך להוריד את הקלצ ל30% (או 33%-כמה שהמינימום דורש) ואת המלצ להעלות ל70% בנוסף אולי אפשר להוריד עוד טיפה את גובה הרבית של המלצ.
אבל בגדול ההצעה בסדר.
בהצלחה@הגיוני המינימום זה שליש
-
יש לי משכנתא קיימת עם מסלול צמוד מדד ריבית 4.7 הציעו לי לא צמוד ריבית איזור 5 האם אפשר לקבל יותר
@החושב
דבר ראשון צמוד מדד 4.7 זה ריבית מאוד גבוהה, חובה למחזר.
ניתן לקבל לא צמוד גם בסביבות 4.7%
תנסה לרדת עוד עם הצעה מתחרה -
יש לי משכנתא קיימת עם מסלול צמוד מדד ריבית 4.7 הציעו לי לא צמוד ריבית איזור 5 האם אפשר לקבל יותר
@החושב
עם הצעה מתחרה תוכל לקבל הרבה יותר טוב -
-
שלום לכל היועצים החשובים!!
כהמשך למודעות כלכלית שמייצר לנו הפורום
בדקתי את המשכנתאות שלי ולהלן הפירוט,
השאלה האם היא סבירה או שכדאי למחזר לפחות חלק.
משכנתא א:
משכנתא ב: -
משכנתא א:
משכנתא ב:@am140630
ריביות יפת מאוד למעט מסלול המשתנות בשתי המשכנתאות.
צריך למחזר את שתיהם, הראשון בעיקר בגלל הריבית הגבוהה, השני בגלל ההצמדה למדד.
אם תעלה דוח יתרות יהיה ניתן להבין יותר ולתת מידע יותר מדוייק -
משכנתא א:
משכנתא ב:@am140630
במשכנתא א' חודש קודם היתה לך תחנת השינוי כך שפיספסת שלא מחזרת קודם,
כיון שהריבית במסלול הזה קפצה לך בכמעט 4% כך שעכשיו הריבית בזה מאוד גבוהה כך שחשוב למחזר את המסלול הזה,
אלא שיתכן שיש לך ע"ז עמלות פירעון מוקדם גבוהות,
(זה נמצא בדף הקודם של הדו"ח, אולי תעלה את זה כאן)במשכנתא ב' הפריים יחסית גבוה כך שאולי ניתן להוריד אותו או למחזר אותו למל"צ,
וגם את המ"צ מומלץ למחזר או למל"צ או למ"צ עם מרווח נמוך יותר וקיצור תקופה. -
@am140630
במשכנתא א' חודש קודם היתה לך תחנת השינוי כך שפיספסת שלא מחזרת קודם,
כיון שהריבית במסלול הזה קפצה לך בכמעט 4% כך שעכשיו הריבית בזה מאוד גבוהה כך שחשוב למחזר את המסלול הזה,
אלא שיתכן שיש לך ע"ז עמלות פירעון מוקדם גבוהות,
(זה נמצא בדף הקודם של הדו"ח, אולי תעלה את זה כאן)במשכנתא ב' הפריים יחסית גבוה כך שאולי ניתן להוריד אותו או למחזר אותו למל"צ,
וגם את המ"צ מומלץ למחזר או למל"צ או למ"צ עם מרווח נמוך יותר וקיצור תקופה.@אבי-ר. רק בירוקים (דיסקונט ומרכנתיל) נוצר במשתנות קנסות יציאה גבוהים אחרי קפיצה במשתנות.
בשאר הבנקים עם לי היה תזוזות דרמטיות בשוק לא נוצר קנסות. -
@אבי-ר. רק בירוקים (דיסקונט ומרכנתיל) נוצר במשתנות קנסות יציאה גבוהים אחרי קפיצה במשתנות.
בשאר הבנקים עם לי היה תזוזות דרמטיות בשוק לא נוצר קנסות.@יוסי-אוסטר כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ:
@אבי-ר. רק בירוקים (דיסקונט ומרכנתיל) נוצר במשתנות קנסות יציאה גבוהים אחרי קפיצה במשתנות.
בשאר הבנקים עם לי היה תזוזות דרמטיות בשוק לא נוצר קנסות.איך זה נוצר מיד אחרי ההעלאה?
-
@יוסי-אוסטר כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ:
בשאר הבנקים עם לי היה תזוזות דרמטיות בשוק לא נוצר קנסות.איך זה נוצר מיד אחרי ההעלאה?
@צרכי-רבים
זה תלוי אם מתייחסים לממוצע ריבית היום ביחס לממוצע בזמן השינוי,
או ביחס לריבית של ההלוואה, שאז יכול להיות פערים גדולים.@יוסי-אוסטר האם לזה היתה כוונתך?
-
@am140630
כמו שניתן לראות אין לך כרגע עמלות היוון אלא עמלות אי הודעה מראש,
(שאת זה לא תשלם באם תודיע לבנק 10 ימים קודם המחזור שאתה רוצה לפרוע)ולכן כמו שכתבתי למעלה במשכנתא א' צריך למחזר את המל"צ כיון שבתחנת השינוי שהיתה עכשיו הריבית נהיתה מאוד גבוהה.
ובמשכנתא ב' צריך למחזר את המ"צ שבמו שניתן לראות שבס"ה כבר כשנתיים שאתה משלם ע"ז כ300 ש"ח בחודש ס"ה כ7200 ולא רק שהקרן כלל לא ירדה אלא אפילו היא עלתה בכמעט 2000 ש"ח, וגם המרווח בה מאוד גבוה.
וכן מומלץ למחזר את הפריים שהוא 5.7 או להוריד בו את הריבית או לצרף אותו ג"כ למל"צ. -
@am140630
(שאת זה לא תשלם באם תודיע לבנק 10 ימים קודם המחזור שאתה רוצה לפרוע)ולכן כמו שכתבתי למעלה במשכנתא א' צריך למחזר את המל"צ כיון שבתחנת השינוי שהיתה עכשיו הריבית נהיתה מאוד גבוהה.
ובמשכנתא ב' צריך למחזר את המ"צ שבמו שניתן לראות שבס"ה כבר כשנתיים שאתה משלם ע"ז כ300 ש"ח בחודש ס"ה כ7200 ולא רק שהקרן כלל לא ירדה אלא אפילו היא עלתה בכמעט 2000 ש"ח, וגם המרווח בה מאוד גבוה.
וכן מומלץ למחזר את הפריים שהוא 5.7 או להוריד בו את הריבית או לצרף אותו ג"כ למל"צ.@אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ:
וכן מומלץ למחזר את הפריים שהוא 5.7 או להוריד בו את הריבית או לצרף אותו ג"כ למל"צ.כל מילה.