כאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי
-
@אסתר-קונינסקי האם אפשר להשתמש בנקודת זכוי למס דירה שניה או שבח
@תיווך-בית-שאן
כן,ניתן להשתמש בנקודות זיכוי למס שבח בשנת המכירה.
ניתן גם להשתמש בשאר הזיכויים ובתרומות וכו..
במידה ופורסים את המס ניתן להשתמש בנקודות זיכוי בסיסיות 2.25/2.75 בלבד
וכן באשר הזיכויים שניתן להתקזז עבור הכנסות שאינם דוקא מיגיעה אישית כמו זיכוי יישובים, 2 נקודות זיכוי עבור נטול יכולת וכו..
כמובן שתמיד אפשר להשתמש בשאר הזיכויים כמו תרומות ונקודות זיכוי ילדים עבור שאר ההכנסות ואז להשתמש בבסיסיות בשביל המס שבח.
לגבי פריסה -צריך לבדוק לפי הנתונים האם משתלם לבצע פריסה ואם כן לכמה שנים.
-
@האברך-מירושלים
לא, אין אפשרות לקבל החזר מס עבור מס רכישה ששולם.
רק במקרים מאוד ספציפיים. כגון:נכה ששילם מס מלא ומגיע לו פטור וכו,
@אסתר-קונינסקי בתגובה כתבתם מס רכישה ששולם האם לפני ששולם כן יש מה לעשות?
-
@אסתר-קונינסקי על מס שמשלמים על זכיה בהגרלות ניתן להזדכות באמצעות קבלות סעיף 46?
-
@אסתר-קונינסקי על מס שמשלמים על זכיה בהגרלות ניתן להזדכות באמצעות קבלות סעיף 46?
הכנסות מהגרלות חייבות בשיעור מס סופי של 35% (כמובן לאחר החלת הפטור אם חל)
לא ניתן לקזז זיכויים/הפסדים וכו..
-
@אסתר-קונינסקי בתגובה כתבתם מס רכישה ששולם האם לפני ששולם כן יש מה לעשות?
@האברך-מירושלים
לא ניתן לקבל החזר מס ששולם כמס רכישה.
אך אם שילמת מס רכישה מלא ואז מתברר שאתה זכאי להקלה או פטור במס רכישה עצמו (כמו דירה יחידה, נכה, עולה חדש, העברה ללא תמורה לקרוב, וכו') – ניתן להגיש לרשות המסים בקשה להחזר.
אבל לא ניתן להתקזז עם זיכויים וכו..
-
@האברך-מירושלים
לא ניתן לקבל החזר מס ששולם כמס רכישה.
אך אם שילמת מס רכישה מלא ואז מתברר שאתה זכאי להקלה או פטור במס רכישה עצמו (כמו דירה יחידה, נכה, עולה חדש, העברה ללא תמורה לקרוב, וכו') – ניתן להגיש לרשות המסים בקשה להחזר.
אבל לא ניתן להתקזז עם זיכויים וכו..
@אסתר-קונינסקי השאלה שלי היא כך אני קונה דירה בשותפות "טאבו משותף" כאשר על שמי רשום 33% (16.5 עלי 16.5 על אשתי) ביחד עם עוד זוג שרוכש 67% מחיר הדירה בסה"כ 2,600,000 ש"ח כך שצריך לשלם בערך 25,000 מס רכישה אפילו שלכולנו זה דירה יחידה בגלל שעברנו את 1,978,000
א. השאלה היא היות ואנחנו שתי זוגות נפרדים האם ישנה אפשרות לחשב כאילו כ"א בפנ"ע כך שיהא מתחת לתקרת הפטור?
ב. האם זה שאני קונה פחות משליש דירה לא אמור להשפיע הרי זה לא נקרא דירה להרבה מובנים האם גם אם אני יקנה לדוג' 0.001% מדירה שמעל הסכום הנ"ל אני יחוייב במס?