כאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי
-
כאן תוכלו לשאול כל שאלה בהקשר של מיסוי ישראלי
@אסתר-קונינסקי האם אפשר להשתמש בנקודת זכוי למס דירה שניה או שבח
-
תודה רבה על השרות !
בדיוק היום שאל אותי חבר שאלה שנוגעת למיסים ואשמח להעלותה כאן.הוא קנה לפני 3 שנים דירה על הנייר והצהיר עליה כדירה חליפית, התוכנית המקורית שלו הייתה לעבור לדירה החדשה ולמכור את הדירה הישנה שנה לאחר קבלת טופס 4, וכך לא ישלם מס רכישה.
הקבלן פשט את הרגל ובמהלך ה 3 שנים לא הייתה כל התקדמות בבניית הדירה החדשה.
בגלל המצב שנוצר הוא החליט לשפץ את דירתו הישנה ולהרחיבה כדי שתתאים לצרכיו.
כעת נכנסה חברה אחרת ומתחילה הבנייה.
אבל לאחר שהוא שיפץ את דירתו הישנה הוא לא מעוניין למכור אותה, ורוצה למכור את הדירה החדשה שקנה.
על פניו מכירה כזו תחייב אותו במס רכישה + הצמדה וכו'.
ואם היה רווח גם במס שבח.
השאלה היא האם יש אפשרות למנוע את תשלום מס הרכישה הרטרואקטיבי בגלל במצב שנוצר עקב פשיטת הרגל, או לא.
תודהכתב בכאן תוכלו לשאול כל שאלה על מיסוי ישראלי:
תודה רבה על השרות !
בדיוק היום שאל אותי חבר שאלה שנוגעת למיסים ואשמח להעלותה כאן.הוא קנה לפני 3 שנים דירה על הנייר והצהיר עליה כדירה חליפית, התוכנית המקורית שלו הייתה לעבור לדירה החדשה ולמכור את הדירה הישנה שנה לאחר קבלת טופס 4, וכך לא ישלם מס רכישה.
הקבלן פשט את הרגל ובמהלך ה 3 שנים לא הייתה כל התקדמות בבניית הדירה החדשה.
בגלל המצב שנוצר הוא החליט לשפץ את דירתו הישנה ולהרחיבה כדי שתתאים לצרכיו.
כעת נכנסה חברה אחרת ומתחילה הבנייה.
אבל לאחר שהוא שיפץ את דירתו הישנה הוא לא מעוניין למכור אותה, ורוצה למכור את הדירה החדשה שקנה.
על פניו מכירה כזו תחייב אותו במס רכישה + הצמדה וכו'.
ואם היה רווח גם במס שבח.
השאלה היא האם יש אפשרות למנוע את תשלום מס הרכישה הרטרואקטיבי בגלל במצב שנוצר עקב פשיטת הרגל, או לא.
תודהמישהו הפנה אותי לתיקון בחוק, שמאפשר פטור ממס רכישה במקרים מסויימים, פירוט בקובץ המצורף.
נראה לי שהתיקון לא עוזר למקרה הנ"ל אך איני בטוח שהבנתי הכל...
מישהו יכול להאיר את עיני?מס רכישה ברכישת דירה שנרכשה כתחליף לדירה אחרת במסגרת קבוצת רכישה.pdf
-
@אסתר-קונינסקי
לגבי נקודת זיכוי למקבלי תעודת הוראה, שתקפה בשנת המס שאחרי סיום הלימודים או בשנת המס שאחריה, רציתי לשאול 3 נקודות;- האם תעודת הוראה מסמינר גם מזכה בנקודה?
- האם הנקודה ניתנת בשנת המס שלאחר סיום הלימודים גם לפני קבלת התעודה בפועל, או בשנת המס לאחר קבלת התעודה בפועל גם אם ניתנה לאחר כמה שנים מסיום הלימודים?
- אילו מסמכים יש לצרף לבקשה להחזר מס? מספיק תעודת הוראה או שצריך גם אישור לימודים וכדו'?
@סייעתא-דשמיא
נקודות זיכוי בגין לימודי מקצוע:
1.במידה והלימודים היו בהיקף זהה ל-1,700 שעות המקובלות במוסדות לימוד אקדמיים.
2.ניתן להשתמש בנקדות זיכוי בשנה שלאחר סיום הלימודים או בשנת המס שאחריה.
ובמקצועות שיש התמחות אז ניתן לממש את הזכאות לאחר שנת ההתמחות או שנה שלאחריה.
3.צריך לצרף תעודת מקצוע+טופס 119
https://www.gov.il/he/service/itc119
חשוב לציין:
ניתן לקבל את ההטבה רק פעם אחת במהלך החיים, כלומר מי שקיבל נקודת זיכוי בעבר בגין לימודי מקצוע/תואר ראשון לא יוכל לקבל את ההטבה פעם נוספת גם אם סיימו לימודי מקצוע נוספים.
בנוסף לזה יש אפשרות לקבל חצי נקודת זיכוי על תואר שני.
וגם זה רק פעם אחת בחיים.
בהצלחה! -
@תיווך-בית-שאן לאיזה נקודת זיכוי אתה מתכוון? הבסיסיות?
-
האם על מס רכישה (דירה ראשונה רק שהמחיר הוא יותר מ 1980000) אפשר לקבל החזר ע"י נקודות זיכוי או ע"י קבלות או בצורה אחרת? האם יש איזהשהו קומבינה (אני אמור לחתום חוזה בשבוע הקרוב האם יש למישהו מידע תודה
-
@תיווך-בית-שאן לאיזה נקודת זיכוי אתה מתכוון? הבסיסיות?
@אסתר-קונינסקי גם בסיסי וגם כתושב פריפריה
-
@אסתר-קונינסקי גם בסיסי וגם כתושב פריפריה
האם הכוונה גם לגבי מס רכישה
-
האם על מס רכישה (דירה ראשונה רק שהמחיר הוא יותר מ 1980000) אפשר לקבל החזר ע"י נקודות זיכוי או ע"י קבלות או בצורה אחרת? האם יש איזהשהו קומבינה (אני אמור לחתום חוזה בשבוע הקרוב האם יש למישהו מידע תודה
@האברך-מירושלים
לא, אין אפשרות לקבל החזר מס עבור מס רכישה ששולם.
רק במקרים מאוד ספציפיים. כגון:נכה ששילם מס מלא ומגיע לו פטור וכו,
-
@תיווך-בית-שאן
כן,ניתן להשתמש בנקודות זיכוי למס שבח בשנת המכירה.
ניתן גם להשתמש בשאר הזיכויים ובתרומות וכו..
במידה ופורסים את המס ניתן להשתמש בנקודות זיכוי בסיסיות 2.25/2.75 בלבד
וכן באשר הזיכויים שניתן להתקזז עבור הכנסות שאינם דוקא מיגיעה אישית כמו זיכוי יישובים, 2 נקודות זיכוי עבור נטול יכולת וכו..
כמובן שתמיד אפשר להשתמש בשאר הזיכויים כמו תרומות ונקודות זיכוי ילדים עבור שאר ההכנסות ואז להשתמש בבסיסיות בשביל המס שבח.
לגבי פריסה -צריך לבדוק לפי הנתונים האם משתלם לבצע פריסה ואם כן לכמה שנים.
-
@האברך-מירושלים
לא, אין אפשרות לקבל החזר מס עבור מס רכישה ששולם.
רק במקרים מאוד ספציפיים. כגון:נכה ששילם מס מלא ומגיע לו פטור וכו,
@אסתר-קונינסקי בתגובה כתבתם מס רכישה ששולם האם לפני ששולם כן יש מה לעשות?
-
@אסתר-קונינסקי על מס שמשלמים על זכיה בהגרלות ניתן להזדכות באמצעות קבלות סעיף 46?
-
@אסתר-קונינסקי על מס שמשלמים על זכיה בהגרלות ניתן להזדכות באמצעות קבלות סעיף 46?
הכנסות מהגרלות חייבות בשיעור מס סופי של 35% (כמובן לאחר החלת הפטור אם חל)
לא ניתן לקזז זיכויים/הפסדים וכו..
-
@אסתר-קונינסקי בתגובה כתבתם מס רכישה ששולם האם לפני ששולם כן יש מה לעשות?
@האברך-מירושלים
לא ניתן לקבל החזר מס ששולם כמס רכישה.
אך אם שילמת מס רכישה מלא ואז מתברר שאתה זכאי להקלה או פטור במס רכישה עצמו (כמו דירה יחידה, נכה, עולה חדש, העברה ללא תמורה לקרוב, וכו') – ניתן להגיש לרשות המסים בקשה להחזר.
אבל לא ניתן להתקזז עם זיכויים וכו..
-
@האברך-מירושלים
לא ניתן לקבל החזר מס ששולם כמס רכישה.
אך אם שילמת מס רכישה מלא ואז מתברר שאתה זכאי להקלה או פטור במס רכישה עצמו (כמו דירה יחידה, נכה, עולה חדש, העברה ללא תמורה לקרוב, וכו') – ניתן להגיש לרשות המסים בקשה להחזר.
אבל לא ניתן להתקזז עם זיכויים וכו..
@אסתר-קונינסקי השאלה שלי היא כך אני קונה דירה בשותפות "טאבו משותף" כאשר על שמי רשום 33% (16.5 עלי 16.5 על אשתי) ביחד עם עוד זוג שרוכש 67% מחיר הדירה בסה"כ 2,600,000 ש"ח כך שצריך לשלם בערך 25,000 מס רכישה אפילו שלכולנו זה דירה יחידה בגלל שעברנו את 1,978,000
א. השאלה היא היות ואנחנו שתי זוגות נפרדים האם ישנה אפשרות לחשב כאילו כ"א בפנ"ע כך שיהא מתחת לתקרת הפטור?
ב. האם זה שאני קונה פחות משליש דירה לא אמור להשפיע הרי זה לא נקרא דירה להרבה מובנים האם גם אם אני יקנה לדוג' 0.001% מדירה שמעל הסכום הנ"ל אני יחוייב במס?