דילוג לתוכן

מכירת נכס לטובת שוק ההון

נדל"ן
1 1 17
  • שואל בשביל משפחה שאני מלווה
    קנו דירה מחולקת בבאר שבע לפני כשנתיים ע"ס 800 א"ש
    הוצאות נלוות בסך 100 א"ש
    ס"ה משכנתא 900 א"ש
    500 א"ש על הדירה בבא"ש
    400 על דירת המגורים
    החזר משכנתא חודשי 4500 א"ש
    עם תקווה שיושכר ב-4500 (2000+2500) ויכסה משכנתא
    מה שהתגלה אחרי תקופה
    ממוצע שכירות חודשי עומד רק על כ-3500 ש"ח (בניכוי חודשים ריקים, ניהול, תיקונים וכדו')
    מים חשמל וארנונה עולה 1000 ש"ח בחודש
    כך שיוצא שמשלם מידי 2000 ש"ח מכיסו בשביל לזכות לדירה בבא"ש בבעלותו המלאה בעוד כ-30 שנה
    הדירה שווה היום רק כ-700 א"ש
    בחישוב גס של עליית ערך הדירה ב-3% בשנה נגיע לעוד 30 שנה לשווי של כ- 1,200,000 ש"ח
    חשבתי להציע לו למכור את הדירה ב-700 א"ש ולסגור את המשכנתא על הדירה בסך 500 א"ש
    ישאר לו ביד 200 א"ש
    שנכון שישלם עליה 2000 ש"ח בחודש ולא רק 1000
    כי בעצם הוא מוכר בהפסד של 200 א"ש
    אך אם יכניס את הכסף בשוק ההון בהערכה של 8% בשנה
    הוא יגיע בעוד 30 שנה לאותו סכום אם הוא נשאר עם הדירה
    מה דעתכם ?

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    3 פוסטים
    249 צפיות
    בוטח בה'ב
    @ברמיזא כן זה קורס החינמי
  • וולטי יעוץ משכנתאות

נדל"ן נדלן
    4
    1 הצבעות
    4 פוסטים
    158 צפיות
    ח
    @בני-ברק-המקראית כתב בוולטי יעוץ משכנתאות: מישהו מכיר או יודע משהו על האמינות והשירות שלהם? תבדוק מה כותבים עליהם בגוגל, (קח בחשבון שחלק מהפירגונים יכולים להיות ע"י קרובי משפחה חברים או אפי' עובדים בחברה, ולכן חשוב לראות בעיקר את אלה שמאוכזבים) @בני-ברק-המקראית כתב בוולטי יעוץ משכנתאות: והאם ההצעות שלהם טובות בפער משמעותי? אני משער שלאחד שרק חשוב לו הריביות הם יהיו לו טובים, אבל לאחד שהמשכנתא שלו קצת יותר מורכבת מסתבר שפחות, (הם לא מתמקדים בזה)
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    939 צפיות
    החושבה
    @משהמשה אין לי מושג עליו אבל משהו בהתנשאות לא מריח
  • 9 הצבעות
    45 פוסטים
    1k צפיות
    ל
    @שמח-לעזור גם אני כבר קניתי קניתי דירה בפריפריה... אני חושב בעיקר על הבנות שלי שיוכלו לגור לידי, אחרת נשלח אותם לפריפריה דפריפריה.... בעצם, מסתבר שעד אז ישתנו קצת הגדרות הפריפריה.....
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    165 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]