דילוג לתוכן

הבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות'

השתדלות
21 12 472 14
  • מחר יפורסם בעיתון 'יתד נאמן' הבהרה דרמטית והיסטורית מאת מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו שליט"א נגד אנשים עם מניעים זרים, המסלפים את דברי קודשו בכל דרך ומנסים להפיץ בשמו כביכול הוא מנתגד לכך שאברכים עמלי תורה יעשו השתדלות מועטת ויחסכו בהוראת קבע דרך קופת גמל או קרן השתלמות לחתונות ילדיהם, וכפי שהנסיון הרב שלנו מוכיח, זה לא מוציא את הראש מהלימוד והסיכון בהשקעה במדד פאסיבי לטווח ארוך כמעט ולא קיים. (בשונה מהשקעות אקטיביות / מינופים מסוכנים שבהוראת רבותינו שליט"א אנו מתרחקים ומזהירים).
    ראויים הדברים להתפרסם ולהיות עוד כלי במהפך הציבורי שארגון בנקל חרט על דגלו וחסדי ה' גם קוצר את פירות המאמצים!
    image.png
    הבהרה ממרן הגר''ד לנדו שליט''א נגד המסלפים את דבריו וטוענים שהוא נגד השתדלות.png

• איך הצליחו לפקפק בזה אחרי הסרטון הזה ?

• מי שהצליח אחרי הסרטון יצליח גם אחרי הבהרה.

• אתה מתכוון מי שמנסה...

להצליח לא יצליחו!!!

• סתם מעניין
    מישהו שמע משהו קונקרטי בשם הגרד"ל נגד השקעות?

• סתם מעניין
    מישהו שמע משהו קונקרטי בשם הגרד"ל נגד השקעות?

אני משער שהיה.
    אבל מסתפק האם אני כל כך מנותק, או שהיח"צ שלהם כושל....

• מחר יפורסם בעיתון 'יתד נאמן' הבהרה דרמטית והיסטורית מאת מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו שליט"א נגד אנשים עם מניעים זרים, המסלפים את דברי קודשו בכל דרך ומנסים להפיץ בשמו כביכול הוא מנתגד לכך שאברכים עמלי תורה יעשו השתדלות מועטת ויחסכו בהוראת קבע דרך קופת גמל או קרן השתלמות לחתונות ילדיהם, וכפי שהנסיון הרב שלנו מוכיח, זה לא מוציא את הראש מהלימוד והסיכון בהשקעה במדד פאסיבי לטווח ארוך כמעט ולא קיים. (בשונה מהשקעות אקטיביות / מינופים מסוכנים שבהוראת רבותינו שליט"א אנו מתרחקים ומזהירים).
    ראויים הדברים להתפרסם ולהיות עוד כלי במהפך הציבורי שארגון בנקל חרט על דגלו וחסדי ה' גם קוצר את פירות המאמצים!
    image.png
    הבהרה ממרן הגר''ד לנדו שליט''א נגד המסלפים את דבריו וטוענים שהוא נגד השתדלות.png

@ארגון-בנקל
    הבהרה זו יוצאת נגד ת"ח חשוב מאוד המקורב מאד למרן הגרד"ל,
    איך יצליחו ליישב את הסתירה והאם אנו לקראת מחלוקת גרסאות?

• אז כנראה שהוא שמע דברים מסוימים ממרן הגרד"ל, והוסיף מדיליה ולכן נאלצו להוציא הבהרה לאפוקי ממה שאמר.

• אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה
    האם אותו אחד שהבין משהו אחר הבין שאסור להשקיע או שזה חוסר בבטחון?

• אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה

@שששששש כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

אני לא מכניס את עצמי במחלוקת הגירסאות כי אני לא שמעתי כלום, אבל אפשר להגיד שאין מחלוקת, צריך להשקיע, כי אנחנו לא בעלי דרגה של מידת בטחון כזאת גדולה

אותו אחד פרסם דברים שהיה משמע מהם שר' דוב נגד כל השקעות לאברכים למעט פנסיה.

• לא ראיתי את הפרסום מהגרד"ל נגד השקעות
    אבל כמדומה, שאין נידון כלל אם מותר ליחידים להשקיע
    כי ברור שתמיד היו יחידים שהשקיעו [ומהם, מגדולי הת"ח - למי שיודע]
    הנידון הוא על העיסוק הפומבי והגורף לכלל האברכים
    שבזה חל שינוי בשנים האחרונות, עם אפשרויות ופלטפורמות חדשות.
    ובזה ההבהרה הנוכחית, היא ממוצעת
    ז"א לא הוראה גורפת לכלל האברכים 'צאו להשקיע ב'בנקל' אך בהחלט נותן מקום ולגיטימציה לענין למי שמתאים לו - אחר שיקול דעת בנוגע לכאו"א

• לא ראיתי את הפרסום מהגרד"ל נגד השקעות
    אבל כמדומה, שאין נידון כלל אם מותר ליחידים להשקיע
    כי ברור שתמיד היו יחידים שהשקיעו [ומהם, מגדולי הת"ח - למי שיודע]
    הנידון הוא על העיסוק הפומבי והגורף לכלל האברכים
    שבזה חל שינוי בשנים האחרונות, עם אפשרויות ופלטפורמות חדשות.
    ובזה ההבהרה הנוכחית, היא ממוצעת
    ז"א לא הוראה גורפת לכלל האברכים 'צאו להשקיע ב'בנקל' אך בהחלט נותן מקום ולגיטימציה לענין למי שמתאים לו - אחר שיקול דעת בנוגע לכאו"א

@המבקר שים לב שההבהרה באופן מובהק נגד המפרסמים נגד השקעות ולא בעד השקעות,
    משמע הפרסום בעד היה נכון ומה שלא הוא הפרסום נגד,

שינוי הפרטים המדובר לענ"ד הוא בעיקר בין השקעות אקטיביות לפסיביות,
    יתכן שיש יחידי סגולה שפטורים מההשתדלות הזאת, וכאלו שזה יוציא להם את הראש מהלימוד,
    בכל מקרה ברור שהנטייה היא מובהקת בעד כמו שאפשר לראות בסרטון המפורסם.

(גם במאמר הנ"ל אין טיעונים ברורים נגד השקעות במדדים באופן כללי אלא רק רוח הדברים נשמע כך.)

• אני שמתי לב למשהו אחר מאוד מרגיז
    שצמוד למודעה הזאת יש הצעה לקבוצת רכישה שהשתמשה בזמנו במכתב הרבנים של בנקל ברמייה וגם הרב ברוורמן יצא נגד ההצעה שלה ועדיין פרסומת שלה מתנוססת ביום שלישי בעיתון המחולק חינם בושה וכלימה

• פוסט זה נמחק!
  • אני לא מבין מה רוצים מכל העניין

במכתב כתוב שבשוק ההון עלולים לאבד את כל ממונו (מה שלא בדיוק נכון במסלולים המוכרים).
    ב'פרשנות' מופיעים דברים שר'דב לא כתב ולא אמר אף פעם כפי שכותב הרב הכותב:
    מתוך הדברים שדנתי לפני מרן שליט"א הבנתי
    וכן: מאחר שהבאתי דברי מרן דודי שליט"א מפי כתבם ומפי אמרם, רצוני להרחיב מעט ולפרש הדברים,

מה שנכון זה, ש מי שסוחר בשוק ההון עלול להפסיד את כל כספו וכך גם מובן המכתב שזה מוציא מהלימוד
    מי ש'חוסך' בגמ"ח המרכזי יוצא מהלימוד?
    מי שהעביר את החיסכון לכל ילד שלו ל S&P יוצא מהלימוד????
    זו דעתם של קבוצה מסויימת שכבודה במקומה מונח אבל לסלף את דברי גדולי ישראל עם פרשנויות עצמיות ו'הרחבות'????
    ר' דב לנדוי הבהיר את עצמו פעמים רבות בצורה נחרצת בנושא הזה ויש אנשים שזה לא תואם את השקפתם...
    ועוד מילה לסיום,
    אם יש מי שחושב שאברכי הכוללים מתפרנסים מהכוללים שיפקח את עיניו מקובל שכל ילד עולה כ אלף ש"ח לחודש תוסיפו על זה הוצאות מגורים וחתונות ילדים אני לא מכיר כוללים שמאפשרים את זה אשמח לגלות..

• @משה-ויס כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

בנוסף בניגוד להברה שנכתבה "לבקשתו" הרב יעקב לנדו פרסם מכתב בכתב יד של רב דב...

מי שמכיר את הגר"ד, הוא כותב באמצע שיחה הרבה דברים לעצמו בלבד, זה שמישהו צילם את השורות האלו שאינם הוראה ציבורית ופרסם והוסיף עדויות משלו, לא הופך את זה לאמת. במיוחד שיש סרטון ברור של ארגון בנקל בבית הגר"ד ובו הוא מביע דעה ברורה בלי עדויות עלומות אלא הכל מתועד.
    ובני הבית אומרים שכך הוא מורה כבר עשרות בשנים לכל השואלים. והכי חשוב, ההבהרה נכתבה ופורסמה מיד אחרי שהופץ העלון שאתה מביא, והניסוח הוא של הגר"ד בעצמו (זה לשונו כבר הרבה שנים).
    הדברים ברורים ופשוטים, ומותר להתנצל ולומר טעיתי, זה גדלות לטעות ולהודות, במיוחד שמי שבמעמיד את הגרי לנדו על הטעות זה לא אחר מגדול הדור שליט"א.
    דבר אחד אני רגוע, הגאון הרב קסלר שליט"א בטוח יחזור בו מהדברים שהוא מפיץ ויצמד להוראת גדול הדור שליט"א ונזכה לראות בהצטרפות של יד שמשון לגמח המרכזי (משיאים זה הגמח המרכזי) והם גם יתחילו להציע קופות גמל לציבור.

• @משה-ויס בתחילת דבריו הוא כותב "כי רבים המדמים שיש חובה להשקיע כל חודש סכום מסוים בקרנות של שוק ההון".
    מדמים משמע הם טועים.
    ועל זה התגובה.

• @המבקר אני יודע ממקור מוסמך ביותר שר' דב שלח את בני ביתו להרב יעקב לנדו שלא יפרסם את המאמר והוא בכל זאת פרסם, אולי להיפך צריך למחות על כבודו של ר' דב שנרמס.

@משה-ויס נוסח ההבהרה נוסחה על ידי ר' דב,

זה דבר מגוחך לטעון שיתד פרסמו הבהרה בעיתון בלי ידיעתו כשבכל רגע נתון אחיינו יכול להיכנס אליו ולספר לו את זה.

• @הקול-השפוי כתב בהבהרה היסטורית ממרן הגר"ד לנדו שליט"א נגד המסלפים את דבריו בנושא 'השתדלות':

אני קראתי את העלון הנ"ל ובהחלט זה היה נראה סילוף מגמתי של דעת הגר"ד.

אולי תסביר במה, כל מה שהרב יעקב לנדו טען שמי שזה מוציא אותו מהלימוד שלא ישקיע איפה הסילוף ואיפה התפרסם איפשהו מר' דב לא כך

• כתבה בכיכר השבת על ההבהרה של מרן הגרד"ל והסבר מענין שלהם בנושא

מעריב .mp4

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    20 פוסטים
    370 צפיות
    נ
    כמובן שדברתי על כסף
  • 1 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    @הקוד-הפיננסי כתב במעלית שבת כשרה באישור מרן הגר"ד לנדו: @הקול-השפוי אכן הדגשתי בתחילת דבריי כתב במעלית שבת כשרה באישור מרן הגר"ד לנדו: אדגיש שאי"ז נוגע לאשכנזים ובכל העניין באשכול, רק מצטט למי שאולי נוגע לו נכון, וכמו שלא כתבת כאן על דעת הב"י בעניין פת הבאה בכיסנין באמצע הסעודה, גם לא עם הסתייגות שזה לא קשור, כך נראה לי אין מקום לכתוב כאן את הנ"ל גם עם הסתייגות שזה לא קשור.
  • 5 הצבעות
    2 פוסטים
    332 צפיות
    הקול השפויה
    המשך: "ר' דוב טען כמה וכמה פעמים שבדבר זה אין הוראה כללית ובעצם כל אחד צריך להתייעץ עם הרב שמכיר אותו אישית שידע לברר את הפרטים דלקמן: א. כמה כסף יש לו עכשיו וכמה זה ישגע אותו עכשיו להשיג כסף ב. כמה בנים ובנות יש לו ג. האיך ישאר יותר שקוע בלימוד אם ע"י השקעה בנדל"ן או במניות (דהיינו האם כל מאמר ביתד נאמן שמניה פלונית נפלנ יקפיץ אותו) ד. האם הינו אדם שחובות של 3 מליון ש"ח יכולים לגרום לו לעשות דברים שהם לא גלאט (שאז הוא צריך יותר להתאמץ וכו') מקווה שהובנו דבריו כראוי"
  • כמה השתדלות..?

הועבר השתדלות
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    254 צפיות
    צ
    @משה-חיים יפה כתבת, אני רק אחדד שבאמת אין פתרון שהיא בוודאות של 100%, ובפרט לפי מה שכתוב על אחרית הימים על מלך פרס שעתיד לעשות מלחמה עם כל העולם. וכל יום שעובר אנו רק רואים יותר את התממשות הנבואות, ואנו מתקרבים יותר להתממשות שאר הנבואות. אז אפילו שהמדד הכי בטוח, אבל ודאי לא 100%. ונשאר הרבה מקום לאמונה ובטחון.
  • דיונים על מאמר - "דאגת מחר"

הועבר השתדלות מאמר מאתר בנקל
    22
    2 הצבעות
    22 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    @צופה-ומביט כתב בדיונים על מאמר - "דאגת מחר": השתתפתי בוועדים של הרב קסלר ואפשר לומר שהוא חולק בתוקף על התוכן שכתבתם, ואתמצת את דבריו במילים פשוטות, הקב"ה שהוא שותף מלא בילדים האלו הוא ידאג לחתונתם והראש צריך להשאר רק לצמיחה בלימוד והשאר יבוא מאליו. מצו"ב קובץ הוועדים של הרב קסלר שליט"א בענין השתדלות לחתן ילדים לחתן בבטחון.pdf