הקיפול ה 42
-
@משה-צבי לא עברתי פה כ"כ על הדברים רק ראיתי את ההודעה שלך למעלה
ונראה לי שיש לך טעות בחשבון א"א לבדוק את שווי המדד כמה שנים אחורה
ע"י הורדה של 10% לשנה גם אם נניח שהמדד עלה 10% כל שנה
תעשה חשבון שאם המדד היה שווה לדוגמא 100,000
ועלה ב-10% לשווי 110,000 אם תוריד לו 10% הוא יהיה שווה 99,000 ולא 100,000
מקווה שאני לא טועה. -
@יצירתי אתה צודק וגם ציינתי זאת בבועת המידע,
לכן החשבון שעשיתי לא היה הכפלה ב 0.9 אלא חלוקה ב 1.1, יותר מדויק ב 1.06
תבדוק ותראה שזה יוצא מדויק. -
@שמח-לעזור השלם קטן מסך חלקיו?!
דרך אגב את הטקסט של הבועה כותבים היכן שכתוב טקסט המידע
ולא היכן שכתוב fa-info

אשמח מאוד אם כן תעבור על הדברים ולשמוע דעתך!! -
אני לא מייבין גדול בכלכלה,
אבל לא נראה לי שלפני 450 שנה
[תקופת המהר"ל מפראג...]
היו 500 חברות בכל העולם כולו.
לא היה 'שווי',
לא היו 'השקעות'למה לא?
אמנם, מניות, בורסאות, מדדים, לא היו.
חברות (תאגידים) בקושי היו אם בכלל כאן.
אבל-'השקעות', 'שווי', 'עסקים' ודאי שהיו, למה אתה סבור שלא? (שליש בעיסקא, כל המושג היתר עיסקא היא השקעה וכו').
מסחר הלוואות חקלאות וכו' היו,
הקנאה התאווה והכבוד, היו גם היו.
אז לא 500 חברות, אבל במהות, האם שווי ניכר מהנכסים המניבים (הגדרה מסוימת לחברה) או מהפעילויות העסקיות היה שווה 300$?אנחנו מדברים על הכלכלה המודרנית.
ואין לנו סיבה לחשוב שהיא תחזור להיות גולמית ולא- חכמה
כמו שהיא הייתה לפני 400 שנה.מסכים לגמרי!
במילים אחרות "אז" לא הייתה צמיחה, השאלה למה?
זה ההסבר (לענ"ד):
וודאי שהייתה רמה מסוימת של צמיחה,
ה"הון" צמח-המשיכו לכרות זהב, ומסתבר שזה היה בקצב גבוה מהאיבוד שלו,
כנ"ל גם לגבי מוצרים בני קיימא, בניינים תשתיות וכו הייתה צמיחה,
מרכיב נוסף של צמיחה. זה "אנשים" ככל שיש יותר אנשים הם מייצרים יותר
אמנם בעניין זה תלוי מאוד בתקופות, כי תוחלת החיים מאוד נמוכה ,
מלחמות, מחלות, מגיפות וכו.
השאלה מה ההבדל, כלומר מה זה ה "כלכלה המודרנית"וזו הנקודה לדעתי, "טכנולוגיה" או "המהפכה התעשייתית"
הטכנולוגיה הוסיפה צמיחה בהמון דרכים, ראשית היא הגבירה את הייצור וממילא הגדילה עוד יותר את ה"הון",
שנית היא המציאה דברים חדשים כלומר היא לא רק הגדילה את ההון אלא ייצרה גם "ערך"
יש עוד נקודה קטנה היא לא רק ייצרה "יותר" אלא גם "מהר" יותר (ולכן ההסתכלות שלי על קצב של 10% בשנה הוא חסר ערך כי כביכול היא קיצרה את השנה)
אבל לדעתי הנקודה החשובה ביותר היא זו: ה"טכנולוגיה" לא רק הצמיחה את הכלכלה אלא גם את ה"צמיחה"
מרבית חלקי הצמיחה הקודמים הם מרכיבי צמיחה "לינארים"-ישרים, אמנם הגדילו את ההון אבל בגדול באותו גודל מספרי, כרו זהב בגדול באותה כמות כנ"ל לשאר חלקי ה"הון" טכנולוגיה מייצרת דברים שמייצרים, ובכך היא גורמת לכלכלה לצמוח בקצב אקספוננציאלי, מכונה שמייצרת מייצרת עוד מכונות, היא מגדילה את כמות האנשים הפנויים לייצר עוד טכנולוגיה, היא מרפאת את האנשים שיוכלו לייצר עוד תרופות ועוד טכנולוגיות,
ולכן היא לא רק מגדילה את הצמיחה אלא "מכפילה" אותה, היא גורמת לכלכלה לצמוח בקצב אקספוננציאלי!
במילים אחרות אז הוסיפו כל פעם דף היום מקפלים, ואין שום סיבה שזה ישתנה.נקודה למחשבה:
אם היינו אומרים לאדם לפני המהפכה התעשייתית שהכלכלה תצמח בקצב אקספוננציאלי הוא היה מאמין לנו?
האם גם אנחנו במקום הזה?
האם אנו עומדים בפני מהפכה תעשייתית חדשה,
מומחים מסוימים סבורים שאנו לא עומדים בפני אלא אחרי,
האם ייתכן שכל ממוצעי העבר לא רלוונטים,
האם אנו עומדים בפני "מהפכה שלא תגדיל את הצמיחה אלא את "קצב" הצמיחה"
האם ייתכן ש"קצב הצמיחה" אף הוא יגדל אקספוננציאלית?
עד היום הטכנולוגיה הייתה פיזית,
היום הטכנולוגיה החדשה היא זאת שעוזרת לייצר את עצמה.
ואם כנים הדברים לא זו בלבד שהשוק לא יקר אלא הוא ממש זול!!
אשמח לדעתכם.(אני מאוד מקווה שהיא לא תצליח כל כך- אני מקווה שהיא לא תהיה ההמצאה האחרונה של האנושות).
נקודה למחשבה.
אם אכן בעבר לא הייתה צמיחה אקספוננציאלית.
והסיבה לצמיחה ב 200 השנים האחרונות היא הטכנולוגיה.
למה לא להשקיע ישירות בסקטור הטכנולוגיה? הרי זה מה שגורם לצמיחה בשוק,
ואם זה לא יצמח, לכאורה כל השוק לא יצמח אז למה לא ללכת ישירות לקטר?
תגובות יתקבלו בברכה. -
נקודה למחשבה.
תגובות יתקבלו בברכה. -
נקודה למחשבה.
תגובות יתקבלו בברכה. -
אתה בטוח שזה נכון?
לא, אני לא בטוח.
אבל אם לא, אז מה כן? כפי שהוכח שבעבר לא הייתה צמיחה אקספוננציאלית.
וודאי שמסתבר מאוד שהטכנולוגיה היא זאת שגרמה לכך.השאלה היא מה ההגדרה של "טכנולוגיה"?
תרופות זה גם סוג של טכנולוגיה וגם דפוס זה סוג של טכנולוגיה.
ולמרות זאת אני שואל למה לא להשקיע בתחום שמניב צמיחה והוא לכאורה זה שמצמיח את שאר הסקטורים. (סתם דוגמא AI מצמיח המון חברות תשתית נדל"ן אנרגיה וכו').וחברות טכנולוגיה בדרך כלל מגיעות לבועה פעם בכמה שנים...
סקטורים מסורתיים מאזנים את זהכיוון מחשבה מעניין. כלומר זה נכון שהטכנולוגיה צומחת יותר אבל אולי זה בועתי. (ניתן לומר שהוא פשוט יותר תנודתי ולכן קשה יותר להשקיע בו).
אבל אם זאת הסיבה אז לטווח ממש ארוך זה פחות משמעותי ולכאורה הצמיחה תגבר, גם אם נכנסנו בשלב בועתי, ובמיוחד עם מיצוע.
בעולם מקובל יותר שהסיבה היא שלא בטוח שהטכנולוגיה תוביל גם בעתיד, והשאלה היא למה? -
אתה בטוח שזה נכון?
לא, אני לא בטוח.
אבל אם לא, אז מה כן? כפי שהוכח שבעבר לא הייתה צמיחה אקספוננציאלית.
וודאי שמסתבר מאוד שהטכנולוגיה היא זאת שגרמה לכך.השאלה היא מה ההגדרה של "טכנולוגיה"?
תרופות זה גם סוג של טכנולוגיה וגם דפוס זה סוג של טכנולוגיה.
ולמרות זאת אני שואל למה לא להשקיע בתחום שמניב צמיחה והוא לכאורה זה שמצמיח את שאר הסקטורים. (סתם דוגמא AI מצמיח המון חברות תשתית נדל"ן אנרגיה וכו').וחברות טכנולוגיה בדרך כלל מגיעות לבועה פעם בכמה שנים...
סקטורים מסורתיים מאזנים את זהכיוון מחשבה מעניין. כלומר זה נכון שהטכנולוגיה צומחת יותר אבל אולי זה בועתי. (ניתן לומר שהוא פשוט יותר תנודתי ולכן קשה יותר להשקיע בו).
אבל אם זאת הסיבה אז לטווח ממש ארוך זה פחות משמעותי ולכאורה הצמיחה תגבר, גם אם נכנסנו בשלב בועתי, ובמיוחד עם מיצוע.
בעולם מקובל יותר שהסיבה היא שלא בטוח שהטכנולוגיה תוביל גם בעתיד, והשאלה היא למה? -
@צמיחה ולמה אם כך הם לא הובילו לפני המהפכה התעשייתית?
כאמור איני בטוח אבל:משה-צבי כתב בהקיפול ה 42:
ציטוט מהמכלול:
"צמיחה בהיסטוריה
במחקר ההיסטורי יש קושי גדול להעריך את היקף הצמיחה הכלכלית לפני המאה ה-14, בהיעדר נתונים מדויקים על גודל האוכלוסייה, ההכנסה והמחירים. עם זאת, ההערכה היא שעד סוף המאה ה-10 סבלה אירופה מהעדר צמיחה כלכלית[3]. לאחר מכן, במיוחד במאה ה-12 וה-13 ראתה אירופה צמיחה כלכלית משמעותית, אולם בעיקר עקב גידול באוכלוסייה[4]. דבר דומה קרה בסין במאות שלאחר מכן[5].למעשה, לפני המהפכה התעשייתית, שיצרה קפיצות טכנולוגיות ששינו את הכלכלה וגרמו לצמיחה בקנה מידה גדול, צמיחה הייתה צמודה כמעט לחלוטין לגודל האוכלוסייה ולהון."
-
הטכנוגליה באמת הקטר שמניע בעשרות שנים האחרונות את הכלכלה, אבל האם מי שהשקיע במדד הנדלן הרוויח יותר מהשקעה בדירה עם פוטנציאל? השאלה היא האם חברת תרופות ניצלה את הטכנולוגיה בצורה מיטבית וניהלה טוב את החברה שלה אז היא תרוויח יותר וכן תעשיית הביטחון או החקלאות,
לכן פיזור רחב וחכם גורם שתהנה מכל התחומים והחברות החזקות בשוק והחכם הוא להשקיע בהכל. (כמובן שיש מקום להשקיע בחברה או דבר אחר ספציפי אבל זה מצריך למידה מעמיקה ומקצועית מאד)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות