דילוג לתוכן

האם תוכנית שוק ההון של הגמ"ח המרכזי - 'משיאים / לובסט' אכן רווחית לציבור? בדיקת עומק

שוק ההון והשקעות
25 15 261 15
  • @מ.-יפה
    כאן דילגת על משהו חשוב ואולי הכי חשוב, במשיאים את החלק של הגמ"ח ניתן לשלם מכספי מעשרות לכתחילה, בעוד בהשקעה של כל הסכום רק בשוק ההון לפי 'רוב' הפוסקים לא ניתן להשקיע כלל מכספי מעשרות.
    עכשיו תחשב מסלול מחדש...

(זאת מלבד שכל הכספים שתרמת לגמ"ח נשארים לך לזכותך - וממילא זכות כל המצוות של ההלוואות של הגמ"ח {חתונות של אלפי משפחות} נזקפת לזכותך כל עוד שהגמ"ח יהיה עדיין קיים על פני הגלובוס, מה שלא קיים כלל באם אתה מניח את זה רק בהשקעה. אבל נדלג על כך כי אני מבין שאתה לא באת לדון בנושא הזה)

@חיים-חי
    מדוע לדעתך מותר לשלם ריבית לבנק המרכזי מכספי מעשרות, ואילו לבנק הפועלים אסור?
    שניהם מלווים את הכסף שלך ועושים חסד רב עם הציבור.

• @חיים-חי
    אני מחר פותח מכולת שמחירי המוצרים בה יהיו מעט יותר זולים מהמכולת ליד, אני מבטיח שאם תקנה אצלי אוכל להמשיך במחירי הזולים לעזור לעוד משפחות נזקקות לקנות את מוצריהם במכולת הזולה שלי.
    זה סיבה להתיר מכספי מעשרות?
    מאי שנא מהגמ''ח?
    (נא לא לענות תגובות כגון 'אבל רבנים התירו')

• @חיים-חי
    מדוע לדעתך מותר לשלם ריבית לבנק המרכזי מכספי מעשרות, ואילו לבנק הפועלים אסור?
    שניהם מלווים את הכסף שלך ועושים חסד רב עם הציבור.

@משקיע-וסולידי
    אתה לא משלם שום ריבית לגמ"ח, אתה תורם! ואחרי כמה שנים הם נותנים זכות לבן שלך לקחת הלוואה, ולך (באם יתאפשר להם) נותנים 'מתנה' סכום קרוב למחצית ממה שנתת להם.
    ואת התרומה הנ"ל מותר לתת ממעשרות לכל לכל לכל הדיעות.

כזאת תוכנית אין לשום בנק, באם הבנקים היו עושים זאת, אז היה מתחיל הדיון באם ניתן לתת ממעשרות - כי בפועל הבנקים משמשים אפילו נכרים.

@מ.-יפה
    אכן אתה צודק למשפחה מבוססת ועמידה מבחינה תקציבית, אבל משפחת אברך שחיים בצמצום ואין לו להניח בצד להשקעה, זה המצב כיום אצל אלפי משפחות, אז הפתרון יאות וראוי לקחת מדמי המעשרות שלו ולתתם לגמ"ח המרכזי, ודוקא להם (מלבד לאלו שהולכים לאור הרבנים הסוברים שמותר להשקיע מדמי המעשרות לחתונת ילדים).

בשום גמ"ח קהילתי לא נותנים כאלו מענקים לתורמים (כמעט מחצית מסכום התורמה חוזר בחזרה, ופלוס בונוס אפשרות להלוואה לבנים שלך), חד משמעי!

כמו כן, בגמ"ח המרכזי זה גם משמש את עניי עירך וקרובך וגם עניי ירושלים שגם יש להם זכות קדימה (וגם את כלל עניי ישראל).

ואכן כדבריך מי שלא כ"כ דחוק אז את דמי הצדקות יתן לקהילה שלו, ויגיד לעצמו תקציב להשקעה.

• @משקיע-וסולידי
    אתה לא משלם שום ריבית לגמ"ח, אתה תורם! ואחרי כמה שנים הם נותנים זכות לבן שלך לקחת הלוואה, ולך (באם יתאפשר להם) נותנים 'מתנה' סכום קרוב למחצית ממה שנתת להם.
    ואת התרומה הנ"ל מותר לתת ממעשרות לכל לכל לכל הדיעות.

כזאת תוכנית אין לשום בנק, באם הבנקים היו עושים זאת, אז היה מתחיל הדיון באם ניתן לתת ממעשרות - כי בפועל הבנקים משמשים אפילו נכרים.

@מ.-יפה
    אכן אתה צודק למשפחה מבוססת ועמידה מבחינה תקציבית, אבל משפחת אברך שחיים בצמצום ואין לו להניח בצד להשקעה, זה המצב כיום אצל אלפי משפחות, אז הפתרון יאות וראוי לקחת מדמי המעשרות שלו ולתתם לגמ"ח המרכזי, ודוקא להם (מלבד לאלו שהולכים לאור הרבנים הסוברים שמותר להשקיע מדמי המעשרות לחתונת ילדים).

בשום גמ"ח קהילתי לא נותנים כאלו מענקים לתורמים (כמעט מחצית מסכום התורמה חוזר בחזרה, ופלוס בונוס אפשרות להלוואה לבנים שלך), חד משמעי!

כמו כן, בגמ"ח המרכזי זה גם משמש את עניי עירך וקרובך וגם עניי ירושלים שגם יש להם זכות קדימה (וגם את כלל עניי ישראל).

ואכן כדבריך מי שלא כ"כ דחוק אז את דמי הצדקות יתן לקהילה שלו, ויגיד לעצמו תקציב להשקעה.

@חיים-חי גם לחנות שלי אתה לא משלם. אתה תורם!!!
    ובאםציתאפשר אתן גם לך אם חלילה תצטרך מוצרים בהנחה.
    (גם אם לא תצטרך, בגלל קניותיך לאורך כל הדרך, שמורה לך הזכות לקנות גם בעוד עשרים שנה).
    יש אפרות גם לקנות בכל התקופה במחיר מלא, ואחרי עשרים שנה תקבל מתנה...
    אגב בנק המרכזי לכאורה לא יוכל טכנית וחוקית שלא להסכים לגוי להצטרף לשורותיו.

• בפורום הגבאים של 'איגוד הגבאים עמלי תורה' (בראשות הגאב"ד הגר"ש זעפרני שליט"א) התוכנית המדוברת מבית הגמ"ח המרכזי - משיאים, נדון בארוכה ובאמת שההסברים המפורטים והמקצועיים שלהם הראו שאכן יש פה בשורה של ממש.

אמנם אברך תלמיד חכם החפץ בעילום שמו החליט לתועלת חברי הפורום לעשות בדיקת עומק לנתונים ולסימולציות שיצאו מבית משיאים ולבדוק האם אכן התוכנית רווחית ובעלת משמעות או שמא לא.

הרעיון המרכזי מבית 'משיאים' היה שכאשר יהיו זמני משבר קשים כדוגמת שנת 2000 ו - 2008
    הגמ"ח יהיה שם כדי לתת רשת ביטחון וכך המפקיד לא ינזק.
    על פניו רעיון פנטסטי, יש פה שוק ההון + רשת ביטחון מגמ"ח ידוע ומבוסס, הלא כן?

אלא שלאחר בדיקות העומק של הרב החב"ש שליט"א עפ"י נתוני אמת מהעבר הוכרח "קצת" אחרת.
    והבדיקה נעשתה בכוונה בשנים 2014 - 1985 כדי שיווצר מצב ש - 2 חתונות "נופלות" בזמני המשבר המפורסמים הנ"ל ואז נוכל לבדוק מה קרה אז בזמן אמת, ואיזה מודל צלח את הנפילות והמשברים טוב יותר או שמא לא?

להלן 2 סימולציות
    1: מודל שוק ההון - שבו מוזנים ההפקדות עבור 8 חתונות ילדים כפי שמוצג בתכנית 'משיאים'.
    2: מודל תוכנית 'משיאים' - שבו מחושבים אותן שנים בדיוק כולל כל ההלוואות, הפקדות, המשיכות וההחזרים לגמ"ח.

נו???
    מה התוצאות?

אני לא מבין באקסלים ואין לי כוח לקרוא מאות מספרים תסכם לי....
    אז ככה:
    במודל שוק ההון: פלוני הפקיד מידי חודש בדיוק את אותם סכומים שהפקיד חברו בתוכנית המשלבת שוק ההון וגמ"ח ('משיאים' שמה).
    הוא סיים עם ההפקדות בשנת 2014 - יחד עם חתונת בנו השמיני כשברשותו יתרה ע"ס 718,499 אל"ש !
    בטווח השנים האלו הוא חווה אמנם כמה פירפורי בטן בשנים הנ"ל כשאירעו בהם הנפילות הכבדות בשוק, אבל בסוף התהליך נשם לרווחה עם חיוך ענק.

במודל תכנית 'משיאים': פלוני הולך על סולידי ומעדיף את רשת הביטחון שהגמ"ח יתן לו.
    הוא מסיים עם ההחזרים החודשיים לגמ"ח (עבור ההלוואות שקיבל לחתונות) בשנת 2024 כשברשותו יתרה ע"ס (מינוס) 7,996- ₪.

טוב,
    נעצור פה הנתונים כבר דיברו בעד עצמם
    תקראו עליהם בקובץ פי די אף המצורף, ובקבצי האקסל.

השוואה והסברים האם שוק ההון או הגמח המרכזי-משיאים.pdf

אקסלים
    חישובי תוצאות אמת s&p500 לפי תוכנית משיאים - 1985 עד 2008.xlsx

חישובי תוצאות אמת s&p500 לפי שוק ההון כללי - 1985 עד 2008.xlsx

@מ.-יפה נשמע שהוא עבד מאוד קשה על הסימולציה
    אם אתה מכיר אותו, אוכל לעזור לו
    בניתי טבלה פשוטה שבודקת היסטורית לפי כל חודש בנפרד

לי יצא שזה מקטין את הסיכויים למחיקת התיק מעשרים לעשר
    אבל אני לא מפרסם את זה
    כי כל תוכנית של משיאים הוא נותן מספרים אחרים
    אז כנראה הם פועלים על מתודולוגיה שונה

נושאים מוצעים

• 9 הצבעות
    16 פוסטים
    505 צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 5 הצבעות
    69 פוסטים
    662 צפיות
    ש
    כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?: @משהמשה חושב שהאסטרטגיה היחידה היא לחסוך כל חודש סכום יפה @אפ_על_פי_כן נראה שזה נכון גם במקרה שלך… בעז״ה שתצליח בזה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    127 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    צ
    @נחמן-רוזנבלום אה"נ אין לקוות לסיכוי מבלי להבין את הסיכון, ובמאמר המוסגר כל החיים שלנו הם סביב נטילת סיכונים בגלל הסיכויים.
  • השקעה ושמה 'אופציות' - מאמר ראשון

הועבר שוק ההון והשקעות
    33
    16 הצבעות
    33 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    אפשר להוסיף למעלות של האופציות 1 .בשביל מי שרוצה להתמנף הוא מקבל ריבית מוסדית שלא יכל להשיג כמשקיע קטן וגם שהריבית מגולמת במחיר האופציה וממעטת את הרווח הון והופכת את הריבית ששילם על המינוף כפטורה ממס ,מה שלא היה קורה אם היה לוקח הלוואה חיצונית או לווה כסף מהברוקר. 2.נחדד יותר נקודה שלא נתבארה כל הצורך בשביל מי שמשקיע בקניית אופציה ארוכת טווח בתוך הכסף הוא זוכה להגנה כפולה ההפסד המקסימלי הוא מחיר האופציה וגם כשהוא יגלגל את האופציה למשל שנה לפני פקיעתה אם השוק ירד ,הוא יראה שההפסד הון שלו יותר קטן מאם היה קונה את הנכס עצמו עם ריבית דומה על המינוף כי ככל שהאופציה מתקרבת לכסף הערך החיצוני שלה עולה עכשיו כשהוא יגלגל ולמשל נכס הבסיס יעלה בחזרה למחיר הכניסה הוא יראה שהוא הרוויח בזכות התנודתיות של הנכס כמובן שצריך שיהיה לא את האפשרות הכלכלית להמשיך לגלגל את הפוזיציה אבל לאורך זמן למשקיע הממונף גלגול אופציות הוא כלי שחוסך בריבית ,חוסך במס וגם מפחית תנודתיות ונותן יותר בטחון למי שמשקיע לטווח הבינוני כי הוא יפסיד הרבה פחות ממי שקנה נכס הבסיס וגם בשוק מדשדש יש לו אפשרות להרוויח או לפחות לכסות את ההוצאות ריבית המינוף לא להפסיד מזה שהוא ממונף בשוק יורד .