דילוג לתוכן

דרוש מוביל תנועה כלכלי

כלכלת המשפחה
1 1 70 1
  • הכול התחיל בפקק אחד, רגיל לגמרי.
    כולם עומדים, מתקדמים מטר וחוזרים
    לעמוד. ואז פתאום אחד זז הצידה,
    נכנס לסמטה צדדית , ופתאום נעלם.
    תוך דקה הוא עקף את כולם.

דרושים מובילים – מי שמוכן לא להסתפק
    בזרם, למצוא דרכים חדשות, ולקבוע את
    הקצב שלו.

חשבתי על זה הרבה אחרי. יש אנשים
    כאלה – מובילים.
    לא מחכים שיזיזו אותם, לא מסתפקים
    בזרם. פשוט מחפשים דרך אחרת.

בעולם הכלכלי זה נראה אחרת, אבל
    העיקרון זהה.
    יש את מי שמחכה למשכורת, ויש את מי
    שמתכנן מה יעשה איתה.
    יש את מי שמתלונן על יוקר המחיה, ויש את
    מי ששואל איך אפשר להגדיל הכנסה.
    המוביל לא בהכרח חכם יותר, הוא פשוט
    לא נגרר. הוא זה שקם בבוקר ואומר:
    הפעם אני קובע את הקצב.
    ואז קורה קסם קטן גם אם הדרך עוד לא
    ברורה, הוא פתאום רואה הזדמנויות
    שאחרים מפספסים.
    קורס השקעות, מיזם קטן,
    אפילו רעיון לחיסכון פשוט בבית.

אבל הנגרר?
    הוא אומר ”אף אחד לא מצליח,“ אין מה
    לעשות,“ וממשיך בדיוק באותו מסלול
    פקוק.

וזה לא רק בכסף.זה בתפיסה. מוביל קובע
    את הטון גם אם העולם סביבו מאחר
    להבין.

מי שמוביל — מגדיר את הכיוון .
    מי שנגרר — פשוט מתרגל לעמוד במקום .
    תשאל את עצמך:
    האם אני נוסע, או רק נוסע אחרי?

דרוש מוביל – מה אנחנו מחפשים:
    יוזמה: לא להסתפק במה שיש, למצוא
    דרכים חדשות.
    חשיבה עצמאית: לקבוע את הקצב ולא
    להישאר בזרם.
    ראיית הזדמנויות: להבחין במה שאחרים
    מפספסים.
    פעולה: להוציא רעיונות, חיסכון או מיזם
    לפועל.
    אמונה בעצמך: לדעת שאתה יכול ולהתחיל
    להתקדם עכשיו.

אם אתה רוצה להיות חלק מהמובילים –
    חייג אליך או אליי ותתחיל להתקדם. כי
    אתה יכול.

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    3 פוסטים
    74 צפיות
    א
    @שששששש כתב באשליית המלאי והשפע: הכל נכון במוצרים שמתכלים, אבל יש מוצרים שאין בעיה שיהיה עוד הרבה למשל אבקת כביסה, אין מה לעשות עם 40 ק"ג ואם יש מבצע שבעתיד יחסוך עשרות שקלים למה לא, או שמן למאור ועוד ועוד אבל העיקרון מובן ונכון נכון אבל השאלה גם כמה מקום יש בבית, (השטח של הדירה עולה הרבה...) וגם בזה צריך שלא יבוא למצב של וכשבאתי לסדר מחדש, גיליתי שלושה סוגי שמפו, שתי קופסאות קקאו סגורות, ושקית סוכר ששכחתי שקניתי בכלל. נ.ב. אני חושב שעיקר המסר הוא לגבי האשראי והמסגרת בבנק.
  • מה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?

כלכלת המשפחה כלכלה נבונה
    14
    17 הצבעות
    14 פוסטים
    425 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @הגיוני כתב במה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?: @פשוט-יהודי יפה מאד! זה מתחבר לאשכול שלי- "איפה תרויחו הכי הרבה כסף". שהמכנה המשותף- לקבל פרספקטיבה אחידה לכל ההוצאות ההשקעות ושאר פעולות פיננסיות, וכשמחשבים את זה ברמה החודשית- זה הכי ברור, לצייר את זה מול העינים ולהשוות. אהבתי! תודה!
  • 1 הצבעות
    26 פוסטים
    864 צפיות
    בוטח בה'ב
    אקסל ניהול כלכלי ריק (1).xlsx זה קובץ שקיבלתי פעם לא ניסיתי אותו אבל הבנתי שהוא נחמד גמאני חושב שעל מערכת שרק עוזרת לסדר את ההוצאות וההכנסות חבל לשלם יש מלא אופציות באקסל
  • 1 הצבעות
    16 פוסטים
    525 צפיות
    מ
    @התותח-זה-אני אין פסוק בתורה שאומר להוציא כסף על סיוע מקצועי וכמה לשלם עליו. -ה' נתן חכמה לבני אדם כדי שיוכלו לברר מה יביא להם את מה שצריכים. אז מי שכבר מתנהל נכון - שאפו! מי שצריך לתקן משהו, שישאל את עצמו איך הוא עושה את זה: למצוא מידע חינם און-ליין? לקרוא ספר? להצטרף לסדנא קבוצתית של גברים? ליווי זוגי חינמי אצל ארגון מסוים? ליווי בתשלום של 2000 ש"ח? ליווי בתשלום של 15 אלף..? בודאי צריכים סיבה לשלם יקר כשאפשר לשלם זול או כלום, תבררו, תשאלו, תתייעצו... אבל אל תתנו לעצמכם להישאר בלי כלום כי שמעתם שליווי חינם לא עוזר, וגם אין לכם כסף לשלם... מעניין לעניין באותו עניין: לאחרונה תליתי בחדר הקפה של הקהילה תובנות בעניין שינויי הרגלים בכיף, תכנון והשגת יעדים וכו' -מה שנוגע לשיפור בכלכלת המשפחה ובכל נושאי החיים. היום הגיע אלי אברך ואומר לי - 'תשמע משה חיים - הערך שאתה כותב פה הוא ממש מטורף! אבל תגיד לי; למה שמישהו יבוא דווקא אליך כשיש אחרים שזולים יותר..?' 'הנה לך' אמרתי לו, 'כבר שנים שאתה מכיר את המושג מאמן כלכלי--- ורק בשבועות האחרונים נודע לך כמה עומק יש בזה, ואיך שאדם שעובר 6 הכשרות באימון ופיננסים יש לו הרבה מה למכור... אז האם אתה לא חושב שמי שרואה את המהלך שלי ומתחבר לסגנון - יעדיף לשלם לי יקר יותר מאשר למאמן אחר שלא יודע להסביר למה הוא לוקח כסף על מכירת אוויר?' 'טוב נו - עכשיו שאנשים רואים את כל מה שאתה כותב, אז הם מתחילים להתחמם... והם ילכו למישהו שלוקח זול, ואע"פ שאין לו כישרון הסבר כמו שלך; מה זה משנה? העיקר הוא עושה את אותה העבודה...' שתקתי. רק הסתפקתי אם להיעלב או לרחם... ומעניין לעניין בעניין אחר: אם אתה מכיר מאמן כלכלי שתקוע בלי לקוחות או שלא מצליח להוביל אנשים לשינוי בפועל... -אני מקיים וובינר חד-פעמי בשבוע הקרוב כדי לחלוק תובנות חשובות שיעזרו למאמנים עם האתגרים שלהם. אז תוכל לתת לו את המייל שלי להצטרפות ללא תשלום. שבת שלום לכולם!
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    156 צפיות
    הקול השפויה
    יש"כ על הפרסום, העברתי לאנשים שזה רלוונטי להם.