דילוג לתוכן

בקשתי מבנק דיסקונט לסגור חשבון בנק והם לא מאפשרים לי בגלל שיש לי משכנתא

• עשיתי את כל תהליך הסגירה ואח"כ התקשר אלי משהו ואמר שאי אפשר בגלל המשכנתא אמרתי להם שמעולם לא חתמתי על החיבות לפתוח חשבון.
    וגם הם אמרו לי שכדאי לי לפתוח בשביל שאקבל תנאים טובים.
    אבל לא זכור לי שזה היה חלק מהתחיבות המשכנתא.
    יש דבר כזה?
    אני מחויב להיות עם חשבון בנק בגלל שלקחתי משכנתא?
    (אם אם מי לדבר בסניף מהמלחמה הם לא מתקשרים)

• עשיתי את כל תהליך הסגירה ואח"כ התקשר אלי משהו ואמר שאי אפשר בגלל המשכנתא אמרתי להם שמעולם לא חתמתי על החיבות לפתוח חשבון.
    יש דבר כזה?

@חיסכון-לחתונה אני יודע שאסור.
    אולי אם הם התנו הטבה במשכנתא בהעברת פעילות או משהו כזה.
    אבל אולי תשאל את המומחים... @משכנתא-בקצב-שלך

• אולי הם מתכוונים לסגירת החשבון לגמרי.

בבנק דיסקונט לכל משכנתא יש גם "חשבון צל" (נקרא גם "חשבון טכני"),
    א"א לעשות בו פעולות ואין לו עלות חודשית כלשהי, והוא משמש רק לנתוני המשכנתא.
    כך שכל עוד שיש לך משכנתא, לא תוכל לסגור "לגמרי" את החשבון שיש לך.

• אולי הם מתכוונים לסגירת החשבון לגמרי.

בבנק דיסקונט לכל משכנתא יש גם "חשבון צל" (נקרא גם "חשבון טכני"),
    א"א לעשות בו פעולות ואין לו עלות חודשית כלשהי, והוא משמש רק לנתוני המשכנתא.
    כך שכל עוד שיש לך משכנתא, לא תוכל לסגור "לגמרי" את החשבון שיש לך.

@אשר-רוזנבוים לי יש משכנתא בפועלים וניהלתי גם את העו"ש שם וכשעברתי לבנק אחר הם השאירו לי את החשבון רק למשכנתא ללא שום עמלה ועלויות

יש דבר כזה?

@חיסכון-לחתונה said:

לא אמור להיות,
    תגיד לבנקאי שאתה רוצה לבדוק מדוע לא ניתן לסגור את החשבון מול פניות הציבור של הבנק.

• @אשר-רוזנבוים לי יש משכנתא בפועלים וניהלתי גם את העו"ש שם וכשעברתי לבנק אחר הם השאירו לי את החשבון רק למשכנתא ללא שום עמלה ועלויות

@ברכת-ה-תעשיר
    גם בפועלים יש חשבון חסום למשכנתא.

• גם בירושלים

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    175 צפיות
    ביזנייעסב
    @משהמשה כתב בחיוב לא מוצדק ומקומם: וברצינות ממליץ לפנות לרלשי"ת של מנחם שפירא. היא עושה דברים נפלאים. סלומון שרית salomon_sarit@bbm.org.il תודה רבה אעביר בעז"ה, ואשתדל לעדכן.
  • עמלות הבנקים- טיוטת בנק ישראל

כלכלת המשפחה בנקים עמלות בנק
    14
    6 הצבעות
    14 פוסטים
    577 צפיות
    התותח זה אניה
    @ia90990 @ia90990 כתב בעמלות הבנקים- טיוטת בנק ישראל: @י.-ויסבקר מה באמת עם הבנק הזה? יש למישהו ידע עליו..? זה נשמע הזוי קצת בנק שעובד ללא עמלות..? מצד שני זה מצחיק שזה הזוי כי הכסף שלנו אצלהם.. שלחתי להם פניה בינתיים הם לא חזרו אליי
  • 0 הצבעות
    30 פוסטים
    1k צפיות
    chavy7032C
    בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה, והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים: עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן עד כאן הכול ברור ️ אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי: העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק. כלומר – הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע, והוא גם לא יכול "לשחק" איתו. העוגן חייב להיות מבוסס על גורם: חיצוני אובייקטיבי שלא תלוי בבנק לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א): "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל." אז מה כן נשאר למשא ומתן? המרווח זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע — ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע. ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא: אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת. תפרקו אותה: מה העוגן מה המרווח כי מי שמבין את ההבדל — מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ️
  • 1 הצבעות
    14 פוסטים
    767 צפיות
    ה
    יש הרבה מה להרחיב בזה (הכסף שלנו מתגלגל בארץ ומשלמים מע"מ וגורמים לרווח ממיסים למדינה, משא"כ הציבור הכללי שלוקח את הכסף ומוציא אותו החוצה ומעשיר את מדינות חו"ל, ועוד שלל טענות שאין מה להשיב עליהם) רק נראה לי שאחנו כבר סוטים מהנושא אני רק דיברתי נקודתית לגבי האיום של החרדים שהוא לא נראה לי שהוא מאיים על מישהו כנ"ל
  • צ'ק בנקאי - מה זה?

כלכלת המשפחה בנקים צקים
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    298 צפיות
    ש
    @טריידר אוקיי, העברתי למי שאמור להוציא את הצ'ק את השמות כפי שהם בחוזה.