דילוג לתוכן

כנס גמ"ח יד שמשון ניסן תשפ"ו - מתעדכן

שוק ההון והשקעות
12 9 320 9

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    4 פוסטים
    35 צפיות
    יושב בגניםי
    כיון שרוב טענות המאמר נסמכים על דעת כלכלנים אין בהם שקר אך יש בהם עיוות מסוים אשר מכח כך רוב הכלכלנים נגד, אחת הטענות שהועלו במאמר הוא מדוע וורן באפט כרגע מחזיק מזומן או אג"ח האם לא שמע על הסנפ והתשובה היא בהחזקתו את המזומן בבא העת יוכל להרויח יותר מאשר אם ישקיע במדד, למשקיע שלא מבין הוא ממליץ מאד על הסנפ והנה המלצתו בצוואתו לגבי הנכסים המיועדים לאשתו: "העצה שלי לנאמן לא יכולה להיות פשוטה יותר: השקע 10% מהמזומן באגרות חוב ממשלתיות לטווח קצר ו-90% בקרן מחקה על מדד ה-S&P 500 בעלת דמי ניהול נמוכים מאוד (אני ממליץ על זו של חברת ואנגארד)."
  • 1 הצבעות
    55 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    @בן-עליה הורדת מחיר הקרקע זה רווח ליזמים ותו לא.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    473 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    280 צפיות
    אבי ה-נערהא
    @שבתי-בבית-ה ביקשתי מGPT בשבילך למרות ירי טילים ומצב בטחוני רגיש, הבורסה בת"א ממשיכה לעלות, כשהמשקיעים מתעלמים מהסיכונים ומתמקדים בתרחישים אופטימיים. הכסף המוסדי שזורם לשוק תורם לעליות, אך קיימת אזהרה: תרחישים שליליים רבים, כמו מלחמות, פגיעה בתשתיות, וגירעון תקציבי - אינם מתומחרים כראוי. תוספת שלי: כולם אוהבים ווינרים, כשנתחיל לדשדש או להנזק מעבר לסטנדרט הבורסה תגיב אחרת.
  • 0 הצבעות
    53 פוסטים
    2k צפיות
    ב
    @שלמה-ק כתב בספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן: סיכום של כל הספרים והחכמה בשוק ההון קראו בעיון קובץ השקעות (1).pdf אני חושב שזה לא הגיוני כל אשכול להכניס פרסומת כזו