דילוג לתוכן

כנס גמ"ח יד שמשון ניסן תשפ"ו - מתעדכן

שוק ההון והשקעות
26 17 2.2k 18

נושאים מוצעים

• 16 הצבעות
    5 פוסטים
    221 צפיות
    כ
    @פלוס said: או בפיקדונות "נעולים" ללא תשואה. בדר"כ פקדונות הם כן עם איזה תשואה כל שהיא.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    161 צפיות
    צ
    @בהצלחה-רבה said: רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון לפעמים זה יכול להיות רעיון ממש טוב. בפרט אם נלך לפי המחקרים שהשקעה ח"פ מנצחת את ההפקדות החודשיות. וברור שכל מי ששומע על השקעות בשוק ההון, ועל הכפלות כל 8 שנים, מיד חושב על הרעיון הזה. אבל - א. כפי שדוד טופורוביץ טוען שאם תגיד את זה לבנק, כנראה שהוא לא יאשר את המשכנתא... ב. תחשוב שאם אתה לוקח משכנתא ומשלם ע"ז ריבית, כדי להרויח על הכסף אתה צריך שתהיה תשואה מספיק גבוהה, שתשאיר אותך ברווח גם אחרי תשלום הדמי ניהול ומס רווחי הון. ואף אחד לא מבטיח לך את התשואה הזאת... מה תעשה אם בעשור הקרוב לא יהיה משבר, וכן יהיו עליות, אבל התשואה השנתית תהיה רק 6%. ג. זה בהחלט תלוי מה משך זמן ההשקעה, לפעמים השקעה חודשית בסכום שתשלם את המשכנתא יכולה להניב סכום יותר גבוה מאשר השקעה ח"פ של סכום המשכנתא. ד. צריך סיבולת גבוהה בזמני ירידות. והבעיה שקשה לכל אחד לאמוד את עצמו בכאלו דברים שכנראה אף פעם הוא לא חווה, בפרט שאפילו החוקרים המומחים אומרים שהם בעצמם מכרו מניות בהפסד, כי קשה לעמוד בזה. וגם מי שמצליח לעמוד בזה, עצם החוויה הזאת ממש לא פשוטה. כמובן לפני צעד כזה, צריך להתייעץ אני מחפש המלצות עם מי להתייעץ בתחום זה תודה רבה אין הנחתום מעיד על עיסתו יש לי לקוחות שעשו את זה.
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    265 צפיות
    ש
    @מחשב-מסלול-מחדש מעניין מה דעתו של @יוסף-מינצברג למאמר....
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    449 צפיות
    ל
    בנתיים שאלתי את ג'מיני, וזו תשובתו: ההבחנה שלך נכונה מאוד, והיא נוגעת בנקודה מרכזית שרבים מפספסים בקרנות כספיות דולריות ישראליות: מטבע ההצגה של התשואה. התשואות השליליות שאתה רואה בתמונה (-3.01% מתחילת החודש, -2.54% בחודש) מחושבות במונחים שקליים, ולא במונחי דולר. מה קורה כאן בפועל? התשואה בדולרים (הנכסים): בתוך הקרן עצמה, הכסף מושקע בריבית דולרית צוברת (למשל כ-4%-5% בשנה). כלומר, במונחים דולריים טהורים הקרן כמעט אינה מופסדת וצוברת ריבית מדי יום. שינויי שער החליפין (שקל-דולר): אם בתקופה מסוימת הדולר נחלש בחדות מול השקל (למשל, שער הדולר ירד ב-3%), הערך השקלי של הקרן יורד בהתאם. מערכות המסחר בארץ מציגות את תשואת הקרן בשקלים, ולכן תראה שורות אדומות ותשואה שלילית. השפעה לפי המטבע שבו תשתמש בכסף: אם תמכור ותמיר לשקלים: תממש הפסד שקלי, כיוון שירידת שער הדולר קיזזה את הריבית הדולרית שצוברה. אם תמכור ותישאר בדולרים: מספר הדולרים בחשבון המט"ח שלך יגדל (הודות לריבית שנצברה), אך השווי השקלי הכולל של אותם דולרים יהיה נמוך יותר מבעבר. כל עוד היעד שלך הוא להחזיק דולרים ולשמור על הערך הדולרי שלהם, הקרן משיגה את מטרתה. התנודתיות שאתה רואה נובעת אך ורק מתרגום השווי לשקלים במערכת הבנקאית.
  • 0 הצבעות
    103 פוסטים
    8k צפיות
    ר
    @ה.-שלמה @שמיל-שמיל אם אני ואשתי אזרחי ארה"ב, שנה קודמת לא דיווחתי כלל, כי ההכנסות היו מתחת לתקרה, בשנה הקרובה אצטרך לדווח, האם אצטרך לשלם מס על הכנסת שכיר של כ8000 ש"ח בחודש השקעה בקרנות אמריקאים [דרך מיטב] ע"ס 18 אש"ח עסק עצמאי עוסק זעיר / פטור /מורשה [עדיין לא פתחתי, אבל מתכוון לפתוח בקרוב, אשמח לדעת אם עלי לשכלל גם מס אמריקאי]. הכנסה משכירות של 5500 [גם משלם שכירות] כמו כן בפתיחת עסק יש תשלום של ביטו"ל לארה"ב? וא"כ כמה ואיך מדווחים על זה?