דילוג לתוכן

השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
10 9 383 1
  • לאחרונה בדקתי את עלויות קופות החולים השונות בין אם זה בתשלום חודשי בין במחירים לטיפולי שיניים בין לסל לידה.. לאחר בדיקה נראה שלהפתעתי מאוחדת יותר זולה מכולם...
    למרות שהרגילו אותי מגיל קטן שכללית הכי גדולה וממילא היא הכי זולה.. למרבה הפלא היא כמעט הכי יקרה...

• לאחרונה בדקתי את עלויות קופות החולים השונות בין אם זה בתשלום חודשי בין במחירים לטיפולי שיניים בין לסל לידה.. לאחר בדיקה נראה שלהפתעתי מאוחדת יותר זולה מכולם...
    למרות שהרגילו אותי מגיל קטן שכללית הכי גדולה וממילא היא הכי זולה.. למרבה הפלא היא כמעט הכי יקרה...

@i90990
    קצת קשה לעשות השוואה בפרמטר בודד של מחיר, אני לא אשרוד בלהחליף רופא משפחה שהורגלתי אני וילדיי אליו, ועוד ועוד.
    זאת אומרת נצרכת השוואה כוללת בין כמה מרוצים מזמינות תורים ומשירותיות וכו'
    ואולי אני חושב שמרני וכדאי לאתדר את המערכת ולעבור קופה על בסיס מחיר ותו לא.

• @i90990
    קצת קשה לעשות השוואה בפרמטר בודד של מחיר, אני לא אשרוד בלהחליף רופא משפחה שהורגלתי אני וילדיי אליו, ועוד ועוד.
    זאת אומרת נצרכת השוואה כוללת בין כמה מרוצים מזמינות תורים ומשירותיות וכו'
    ואולי אני חושב שמרני וכדאי לאתדר את המערכת ולעבור קופה על בסיס מחיר ותו לא.

@צופה-ומביט
    כן.. אבל שאתה עובר לעיר חדשה ואין הבדלים בין כללית למכבי.. שלכולם יש עומס ואין פניות ולעומת זאת למאוחדת יש הרבה פניות... אז זה ממש משנה...
    זה שובר מוסכמות לגבי שלא חייב להישאר תקוע שם...

• בעבר הרחוק בדקתי ויצא שלאומית הכי זולה בביטוחים המשלימים.

אגב, אאל"ט כללית ספציפית נמצאת בגירעון מתמשך מכיון שהיא מבטחת את רוב האזרחים המבוגרים והקשישים במדינה, שהעלות שלהם יקרה יותר.

• בעבר הרחוק בדקתי ויצא שלאומית הכי זולה בביטוחים המשלימים.

אגב, אאל"ט כללית ספציפית נמצאת בגירעון מתמשך מכיון שהיא מבטחת את רוב האזרחים המבוגרים והקשישים במדינה, שהעלות שלהם יקרה יותר.

@אין-סוף כתב בהשוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..:

בעבר הרחוק בדקתי ויצא שלאומית הכי זולה בביטוחים המשלימים.

דרך אגב גם לאומית בגירעון

ומאוד קשה באמת לעשות השוואה בין קופות החולים.
    עקב שהתיפקוד (בפן הטכני של זמינות תורים ורופאים) שלהם משתנה מעיר לעיר, ומסניף לסניף.

• @צופה-ומביט
    כן.. אבל שאתה עובר לעיר חדשה ואין הבדלים בין כללית למכבי.. שלכולם יש עומס ואין פניות ולעומת זאת למאוחדת יש הרבה פניות... אז זה ממש משנה...
    זה שובר מוסכמות לגבי שלא חייב להישאר תקוע שם...

זה מורכב יותר ממה שנאמר כאן, ומאד תלוי כל אחד לפי צרכיו הרפואיים הספציפיים, ראה כאן בהרחבה השוואת עלויות השתתפות עצמית בכל הבדיקות בין הקופ"ח.

• אני גם חושב שהשוואה היא מאוד תלויה מה הצרכים שלך מקופ"ח
    ומה שחשוב לבדוק זה מה הם נותנים במציאות וכמה בקלות
    (אני במאוחדת והסל לידה שלהם לדעתי הכי גרוע שיכול להיות..)

• אני גם חושב שהשוואה היא מאוד תלויה מה הצרכים שלך מקופ"ח
    ומה שחשוב לבדוק זה מה הם נותנים במציאות וכמה בקלות
    (אני במאוחדת והסל לידה שלהם לדעתי הכי גרוע שיכול להיות..)

זה מאוד מורכב להשוות בין ביטוחים משלימים, כי כל ביטוח משלים שונה מחברו.
    אני יודע שבמכבי למשל בביטוח המשלים, נותנים חומרי חבישה ב90% הנחה ובכללית לא (במקרה שלנו - הפרש של מאות שקלים בחודש)
    הבדל נוסף - מכבי נותנים על ניתוחי חו"ל שמאושרים בביטוח המשלים 200% מימון מהמחיר בארץ. כללית נותנים עד 75% מימון. (במקרה שלנו - הפרש של עשרות אלפי שקלים)
    כלומר אם אתה כבר עושה ביטוח משלים, תבדוק מה הוא מכסה.

• מצ"ב קישור של משרד הבריאות לגבי השוואות בין קופות החולים.
    לכל קופה יש את המעלות שלה-
    כמו שי לה את החסרונות שלה...
    https://call.gov.il/page/compare-page

@i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי.
    בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף.
    בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה.
    בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע.
    בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה.
    בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    2 פוסטים
    119 צפיות
    שמיל שמילש
    @דוד-גולדברג הפתרון של שימוש במזומן לא באמת ישים הכלל השלישי ניחא [למרות שהסיפור עם הדופמין נשמע קצת מיסטי לשכנע אנשים] הכלל השני צריך לנסות על עצמי ולבדוק, אבל צריך לזה ככל הנראה 'סדר מוסר' כל יום של כמה דקות. לדעתי העצה הפשוטה ביותר היא לקחת מחברת לרשום כמה כסף יש לך לחודש הקרוב בכותרת למעלה, ולמטה בסוף כל יום לרשום את כל הווצאות שהיו, כשאתה רואה כל יום שמכסת הכספים האמיתית שקיימת לך נגמרת אתה תחשוב פעמיים בעתיד
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    830 צפיות
    מ
    מה ההפרש בין המכירה של גור למכירה של סורוצקין?
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    194 צפיות
    פלוספ
    וזה בהחלט משפיע על קווים בסיסים כמו קל קו, ועוד קווי תוכן בסיסים, שאולי הולכים לעלות לנו כסף... אגב, ביטול הקישוריות הוא לא מהיום, כבר לפני יותר משנה זה התחיל לרדת בהדרגה, כל כמה חודשים עוד קצת ועוד קצת, עד שבמוצ"ש האחרון זה נגמר לגמרי...
  • 2 הצבעות
    7 פוסטים
    209 צפיות
    פרנסה משמיםפ
    @דוד-גולדברג אני אחרי ששמעתי את המושג הזה זה שינה לי בהרבה את המאזן. (אמנם לא לכזה סיפור התכוונת אבל בטוח שזה גם מוסיף)
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    3 הצבעות
    1 פוסטים
    149 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.