דילוג לתוכן

'טיפים לכלכלה נכונה' חוברת מספר 1

הועבר כלכלת המשפחה
9 5 518 1

נושאים מוצעים

• דוגמאות מחז"ל על לחיות רק ממה שיש לאדם

השתדלות מאמרים
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    260 צפיות
    צ
    @אברהם-0 בהחלט, מהרש"א נדה סה
  • 2 הצבעות
    9 פוסטים
    388 צפיות
    ר
    @אבישי כתב בטיפים להרצאה לאברכים צעירים: איך לעורר עניין ומוטיבציה לחיסכון והשקעות?: השאלה ששואלים הרבה אברכים, שכבר לא בגדר אברכים צעירים, האם לא כבר מאוחר מדי ? הילדה כבר בת 16 הילד עולה לישיבה גדולה, לא פיספסנו את הרכבת ? במצב כזה ההשקעה לא לטווח ארוך, אבל אין עוד ילדים אחרי?
  • והרצים יצאו דחופים // ניסן עציוני

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    177 צפיות
    אבי ה-נערהא
    נראה לי בשם הגראי"ל אמרו שהכל נכלל ב'כופין על הצדקה'. מתחבר לתוכן, הייתי מכוון יותר לעני קרוב שמתחבא בבית כנסת או בכולל ואנחנו יודעים שהוא נזקק כפשוטו, גופי הצדקה הגדולים עושים גם עושים וכופין על הצדקה בכל דרך חדשנית שניתן לשער. יש לכולנו עני קרוב, ת"ח או שלא, מישהו שלא נדון למה הוא במצב קשה ולמה הוא לא מתנהל נכון כלכלית ולמה אנחנו לא צריכים לתת לו כדי שילמד לחיות נכון, נפסיק להכנס לנעליים הקרועות של השני וניתן ביד רחבה ונעשה את המצווה שלנו והקב"ה יעשה את שלו.
  • ”החשיבות לבניית תקציב שנתי”

2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    193 צפיות
    מ
    איך תכל'ס מחליטים מראש כמה הולך לכל קטוגריה או חג? נותנים הערכה כללית מהבטן או שיש נוסחאות בדוקות? איך עושים שינויים בתקציב במהלך השנה מהבחינה הזאת?
  • "קום ועשה"

3
    10 הצבעות
    3 פוסטים
    255 צפיות
    ד
    @ביזנייעס ישבתי עם מנהל גמ"ח גדול ודיברתי אתו על בנקל והוא אמר לי אם רק היה לי מאה אלף שקל לחתונה של הבת שלי הכול היה נראה אחרת זה אומנם לא היה מספיק אבל היה לי מאיפה להתחיל... קם דור חדש