דילוג לתוכן

אשמח לעזרה I לאיפה להעביר קרן פנסיה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 3 66 1
  • שלום וברכה!
    רציתי לשאול איך אני יודע שקרן הפניסה שלי נמצאת במסלול הנכון?
    אני במיטב בקרן "פנסיה מקיפה הלכה"זה מומלץ?
    אני רואה שיש גם "פנסיה כללית הלכה"
    מה עדיף? הם מחקים מדד? תודה!

• שלום וברכה!
    רציתי לשאול איך אני יודע שקרן הפניסה שלי נמצאת במסלול הנכון?
    אני במיטב בקרן "פנסיה מקיפה הלכה"זה מומלץ?
    אני רואה שיש גם "פנסיה כללית הלכה"
    מה עדיף? הם מחקים מדד? תודה!

@בית-שמש לבדוק איפה אתה נמצא זה לבדוק בתלוש משכורת באיזה חברה אתה ולהכנס באזור האישי ולראות את כל הפרטים

• @בית-שמש לבדוק איפה אתה נמצא זה לבדוק בתלוש משכורת באיזה חברה אתה ולהכנס באזור האישי ולראות את כל הפרטים

@שששששש אני במיטב בקרן "פנסיה מקיפה הלכה"
    זה מומלץ? אני רואה שיש גם "פניסה כללית הלכה"
    מה עדיף? הם מחקים מדד? תודה

• השאלה באיזה מסלול לבחור? היא שאלה נכונה ובמקום!
    אבל אין קשר בינה לבין 'מקיפה' ו'כללית'.
    ואסביר:
    'מקיפה' או 'כללית', הם לא סתם עוד 2 מסלולים, אם תשים לב בכל אחד מהם קיימים רשימה של מסלולים דומים, למשל 'הלכה' קיים בשניהם, 'עוקב s&p' קיים בשניהם, וכן יתר המסלולים.
    'מקיפה' היא הפנסיה הרגילה, יש לקרן פנסיה מקיפה מספר מאפיינים ייחודיים, ובעיקר הבטחת תשואה, 30% מהכסף מובטח על תשואה של 5.15%, וזו הטבה ייחודית, לכן זה מוגבל עד לתקרה מסוימת, בעלי תלוש שכר מאוד גבוה ישימו לב שמופרש להם ל'מקיפה' - המקסימום שאפשר, והיתר ב'כללית'.
    ישנה אפשרות להכניס לכתחילה את הכל ל'כללית', אבל זה לא שווה, זה וויתור על הבטחת התשואה, וכל זמן שאינך מובטח שתצליח לקבל רווח גבוה יותר - אל תוותר על זה.
    נכון שהבטחת התשואה היא על 5.15%, והיום מדברים על ממוצע גבוה יותר במסלולים המנייתיים, אבל ה-5.15 מובטחים בלי סיכונים, והם גם צמודים למדד, כך שבסוף זה כ7.5% בלי סיכון, ואל תשכח שזה רק על 30% מכספך, כל היתר מושקע במסלול אותו תבחר.
    וכעת לשאלה איזה מסלול לבחור?
    לדעתי יש לשלב בין כמה מסלולים, כאשר בגיל צעיר להעדיף יותר במנייתי, ועם השנים לשנות, גם במנייתי עצמו לשלב בין עוקב s&p ועוקב מדדי מניות [שניהם ברוב החברות מסלולים כשרים], ולשלב גם מסלול 'הלכה' שבד"כ פחות מסוכן.
    כמובן שאין לראות במידע זה ייעוץ וכו'.

• השאלה באיזה מסלול לבחור? היא שאלה נכונה ובמקום!
    אבל אין קשר בינה לבין 'מקיפה' ו'כללית'.
    ואסביר:
    'מקיפה' או 'כללית', הם לא סתם עוד 2 מסלולים, אם תשים לב בכל אחד מהם קיימים רשימה של מסלולים דומים, למשל 'הלכה' קיים בשניהם, 'עוקב s&p' קיים בשניהם, וכן יתר המסלולים.
    'מקיפה' היא הפנסיה הרגילה, יש לקרן פנסיה מקיפה מספר מאפיינים ייחודיים, ובעיקר הבטחת תשואה, 30% מהכסף מובטח על תשואה של 5.15%, וזו הטבה ייחודית, לכן זה מוגבל עד לתקרה מסוימת, בעלי תלוש שכר מאוד גבוה ישימו לב שמופרש להם ל'מקיפה' - המקסימום שאפשר, והיתר ב'כללית'.
    ישנה אפשרות להכניס לכתחילה את הכל ל'כללית', אבל זה לא שווה, זה וויתור על הבטחת התשואה, וכל זמן שאינך מובטח שתצליח לקבל רווח גבוה יותר - אל תוותר על זה.
    נכון שהבטחת התשואה היא על 5.15%, והיום מדברים על ממוצע גבוה יותר במסלולים המנייתיים, אבל ה-5.15 מובטחים בלי סיכונים, והם גם צמודים למדד, כך שבסוף זה כ7.5% בלי סיכון, ואל תשכח שזה רק על 30% מכספך, כל היתר מושקע במסלול אותו תבחר.
    וכעת לשאלה איזה מסלול לבחור?
    לדעתי יש לשלב בין כמה מסלולים, כאשר בגיל צעיר להעדיף יותר במנייתי, ועם השנים לשנות, גם במנייתי עצמו לשלב בין עוקב s&p ועוקב מדדי מניות [שניהם ברוב החברות מסלולים כשרים], ולשלב גם מסלול 'הלכה' שבד"כ פחות מסוכן.
    כמובן שאין לראות במידע זה ייעוץ וכו'.

@א.א.פ. השאלה איך אני יודע איזה מסלולים במיטב עם כשרות?
    עוקב S&P כשר?
    תודה רבה לך על התשובה המפורטת!!

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    306 צפיות
    צדיק יסוד עולםצ
    הסכום שמעבר לתקרה
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    323 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    245 צפיות
    רחל עומסיר
    798964.45%= 3555 ש"ח 100000 12.55%= 12,550 ש"ח סה"כ 16101 ש"ח הואיל ומעל שכר ממוצע הסכום המינימלי להפקדה הינו 13582 ש"ח אך כדאי לחשב גם כמה פנסיה תהיה בעתיד וכן כיסוי ביטוחי והטבות מס כיום ובפרישה
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    123 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    219 צפיות
    H
    @רואה-את-הנולד כתב בהורים יקרים - השיעור החשוב באמת לא נלמד בכיתה: אם ילמדו בכיתות יהיה בדור הבא מי שילמד בבית, אולי. למה