דילוג לתוכן

בית שמש או אחיסמך?

נדל"ן ומשכנתאות
5 4 40 4
  • מה המעלות לקניית דירה לזו"צ בכל אחד משני המקומות הנ"ל?
    אפרט מעט, ואשמח לתגובות נוספות,
    בית שמש (למשל רמה ד') הינה 'עיר', יש שם את כל סוגי החנויות, יש לה עתיד יותר טוב, תחבורה ציבורית עם תדירות,
    מאידך, אחיסמך הינה שכונה (די גדולה), אין שם את כל החנויות הנצרכות (נוסעים ללוד או לב"ב), אין לה הרבה היכן להתפתח; אולם הציבור יותר 'שמור' (למי שזה מעלה בשבילו), וכמובן המחיר בפער של 300,000 מבית שמש (בערך, + - ).

בית שמש (למשל רמה ד') הינה 'עיר', יש שם את כל סוגי החנויות, יש לה עתיד יותר טוב, תחבורה ציבורית עם תדירות,
    מאידך, אחיסמך הינה שכונה (די גדולה), אין שם את כל החנויות הנצרכות (נוסעים ללוד או לב"ב), אין לה הרבה היכן להתפתח; אולם הציבור יותר 'שמור' (למי שזה מעלה בשבילו), וכמובן המחיר בפער של 300,000 מבית שמש (בערך, + - ).

@זעיר-שם-זעיר-שם כמו שכתבת בית שמש זה עיר על כל המשתמע - חנויות, בתי כנסיות, מוסדות מכל הסוגים והמינים
    ומבחינת שמרנות בכל מקום יש הכל, גם בבית שמש אתה יכול למצוא מקומות יותר שמורים (רמת אברהם למשל)
    הפער במחיר זה תלוי מה יש לזו"צ

• יש כאן שיקול מצד אופי האוכלסיה וזה מאוד תלוי באופי של הזו"צ
    זה כמו לשאול איפה לגור בקרית ספר או בביתר עילית
    באחיסמך גרים באזור אחד מאות משפחות לטאיות ויש כאלה שאוהבים את זה
    יש את זה גם בבית שמש ברמה ג 1 גם שם זה אזור ליטאי מרוכז
    מאידך רמה ד' רק רבע או פחות מרחבי השכונה זה ליטאים שמפוזרים בכמה מקומות ואילו השאר זה חסידים וספרדים
    מה שנותן מגוון למקום והרגשת שחרור יותר כעין ביתר עילית למי שמכיר

@זעיר-שם-זעיר-שם said:

אולם הציבור יותר 'שמור'

נשמע שאצלך זה שיקול,
    א"כ אז מה הספק??

• @זעיר-שם-זעיר-שם said:

אולם הציבור יותר 'שמור'

נשמע שאצלך זה שיקול,
    א"כ אז מה הספק??

@אבי-ר. או שהיה לו ויכוח עם מישהו
    או שהוא רוצה לשמוע אם יש לערער על מה שהוא אומר (אולי אחיסמך זה לא 'שמור' כמו שהוא חושב, או שבית שמש לא כזאת 'עיר' כמו שהוא חושב וכדו')

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    15 פוסטים
    276 צפיות
    ב
    @מרים-הורביץ-נכסים כתב בהתייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה: @חנינא אשתדל להעלות עוד נקודות בהמשך לשיקולים ש @מבין-עניין העלה: אכן זמן של שידרוג דירת המגורים הוא הזדמנות נפלאה להתקדם להגדלת נכסי הנדל''ן שלכם. אשתדל להתייחס לעוד כמה הבטים: אפשרות א': רכישת דירה נוספת -הדירה נידת וקלה למכירה ולשינוי בהתאם לצרכים ולאפשרויות. -דירה בפריפריה אפשר אח''כ להעביר מתנה לילדים או לצורך הענקת דירה לנישואים או למכור אח''כ בלי לשלם מס שבח על ההשבחה. חסרונות אפשריים: הפסד מענק עבודה לבעלי דירה שנייה. יש ערים שעלולים להפסיד הנחה בארנונה וגם תמיכות קהילתיות מסוימות. השכירות היא ברוטו. רכישת יח''ד: מעלות- לעיתים מאפשר להגיע לדירה טובה יותר, דירת הבסיס ביחס לרכישת דירה נפרדת נוספת. מחירי השכירות עם פוטנציאל עלייה בשל המחסור בציבור החרדי. חסרונות- הדירה לא ניתנת למכירה בקלות (טאבו משותף גורם לנזק עצום לערך הדירה הראשונית) כל הדירה ביחד גם יותר קשה למכור כי מדובר על נכסים יותר יקרים ויותר 'מסורבלים' פעמים רבות עלויות הבנייה והשיפוץ יקרות משמעותית וגורמות לתחשיב הראשוני להפוך להפסדי או למעיק על ההחזר החודשי. לעיתים אפשר גם לפרוס את המשכנתא הקיימת ליותר שנים, ולשרג את סוג ההשקעה להשקעה מניבה הרבה יותר עם פוטנציאל השבחה בלי להכביד על ההחזר החודשי. במקרה כזה- בו אפשר להגיע לרכישה משמעותית יותר, יש פעמים רבות עדיפות לרכישת דירה נוספת. אני ממליצה על ייעוץ מותאם אישית כי נתונים משתנים מאחד לשני. בהצלחה רבה! אנני חושב שהוא לא התכוון לקנות יחידת דיור אלא דירה עם יחידה צמודה @מבין-עניין כתב בהתייעצות על דירה זולה או דירה עם אופצייה: @מרים-הורביץ-נכסים מפנה אותך למחקר של ד"ר ריצ'ארד ויסמן על 'חסרי מזל' ו'ברי מזל'. בקיצור נמרץ ההבדל ביניהם הוא שחסרי המזל ממוקדים מידי, לכן הם מפספסים הזדמנויות. ברי המזל פותחים עיניים לכל הכיוונים. הם לא מחפשים משהו מסויים!. ומי שרוצה באריכות, פורסם בעלון ערכים לפני כמה חודשים- c578568c-4717-471b-856d-1d5b1d569b40-שימו לב.pdf זה לא סתירה אפשר לדעת מה אתה רוצה אבל בחיפושים להגדיל ראש
  • 4 הצבעות
    13 פוסטים
    344 צפיות
    אבי ר.א
    נכון, אבל כנראה שזה לא מוגדר שם כמסגרת (שנשמע כאילו הלוואה או אפי' מתנה מהבנק שניתן להשתמש בה) אלא כאפשרות למשיכת יתר (שזה כבר נשמע כסף שלא שלך אלא של הבנק) ואולי בזה טמון ההבדל.
  • 1 הצבעות
    72 פוסטים
    4k צפיות
    מ
    אל תושבי ועסקני עפולה: כעת יש מאבק בין ליכודניקים תושבי הדרום לבין ראשי רשויות מהצפון איזה שדה תעופה יקודם קודם. השדה ברמת דוד ליד עפולה כבר עם תכנון מוכן כמעט לביצוע. לעומת זאת לשדה בציקלג דרושות עוד 4 שנות תכנון. הליכודניקים מהדרום מבינים שאם יתחילו עכשיו עם השדה ברמת דוד, בסוף השדה בדרום לא יקודם. והם דורשים לעצור את ההתקדמות ברמת דוד עד שהתכנון בציקלג יהיה מוכן. האינטרס שלכם כתושבי עפולה להפעיל לחץ על החכי"ם החרדים שלא יאפשרו את העיכוב. כמות המשרות שיהיו לנשות האברכים גדולה מאוד. ובכלל ככל שעפולה תהיה מקום מרכזי זה יפתח את הקהילה מכל זוית ויגיעו עוד תושבים חדשים. ויש גם הכרת הטוב... לראש העיר שזה כל כך איכפת לו.
  • 4 הצבעות
    452 פוסטים
    40k צפיות
    מ
    רק עכשיו אני רואה את כל התגובות @שששששש said: @מנדי-המקורי צריך להגיד שגם פתחת קבוצת מייל לרוכשים, אולי כדאי שתעלה את זה גם פה מי ש רוצה, יוכל לכתוב לי באישי בכתובת המייל acoillit@gmail.com @איש-פשוט said: משהו יודע למה ישמש המידע שאני אכניס בשאלון שנשלח פה? כפי שפורט בפרוג, רוב המידע אינו רלוונטי לתקופה זו, חלק מהמידע נצרך כבר עתה, לדוג' תח"צ, יש מי שכבר עובד ע"ז היום בכדי שכשנקבל מפתחות לא נצטרך להגיע לפתרונות ביניים גרועים שתמיד נשארים אח"כ כפתרונות קבע, בגדול רוב הדברים יהיו מידע כללי, לדוג' אם מישהו רוצה לפתוח עסק מסוים, יוכל לבדוק את רווחיות העניין, אם יש עוד מי שמעוניין לפתוח עסק באותו תחום (אפשר להבין שלא יהיה הרבה מה לעשות עם 2 פיצריות וכו') אך כמו שכתבתי - הם דברים יותר עתידיים, @איש-קיש said: @שששששש @איש-פשוט said: משהו יודע למה ישמש המידע שאני אכניס בשאלון שנשלח פה? @מנדי-המקורי @איש-פשוט ??? שלושה אנשים שונים שהפנתי אותם למייל נרתעו ושאלו אותי אותו דבר, יש שם הרבה שאלות ומידע שצריך לענות כדי להתחבר למייל, נשמח להתייחסות בשביל מה? אז זהו שלא נכון, בשביל להיכנס לקבוצת המייל מספיק למלא שם פרטי, שם משפחה, וכתובת מייל, וזה ע"מ למנוע כפילויות כל שאר המידע אינו תנאי להתחברות, אמנם אם אתה לא מאוד! חושד בי, אשמח שתשאיר פרטים נוספים ככל הניתן, משום שלא על כל שלב בפרויקט, יהיה שאלון נפרד, אלא ניסיתי למקסם מידע ונתונים בשאלון אחד @איש-פשוט said: בכנות הטופס הזה נשמע דבר טוב, אבל הבעיה שאני לא מכיר את בעל הטופס (אפילו שם הוא לא כתב) ואת כוחו בעסקנות ממין זה ולכן לא הייתי ממהר לשלוח את הפרטים שלי. אבל כן הייתי ממליץ לפתוח משהו דומה אך יותר רשמי מטעם ההנהלה וכדו'. ובכל מקרה לפני חתימת חוזים זה נראה לי מוקדם מידי. הייתי שמח אם אכן המשרד עצמו היה מנהל קשר רציף עם הרוכשים, אך מכיוון שזה לא נעשה, החלטתי לא לחכות להם, לא רוצה לשלוח פרטים - לא חייב, לא תפסיד את מקומך בפרויקט... בהמשך גם אחשוף את זהותי, אך כמו שכתבת, עדיין מוקדם מדי, ובכל אופן, איני מכיר את משתמשי הפורום הזה, ואיני עוקב אחר ההודעות בו, (לכן תגובתי המאוחרת), אך בפרוג ישנם כמה וכמה שמכירים אותי אישית. @איש-קיש said: @איש-פשוט said: בכנות הטופס הזה נשמע דבר טוב, אבל הבעיה שאני לא מכיר את בעל הטופס (אפילו שם הוא לא כתב) ואת כוחו בעסקנות ממין זה ולכן לא הייתי ממהר לשלוח את הפרטים שלי. חותם על כל מילה בלי לזלזל ח"ו זה באמת נשמע טוב, אבל יש אבל. @איש-פשוט said: אבל כן הייתי ממליץ לפתוח משהו דומה אך יותר רשמי מטעם ההנהלה וכדו'. זה פחות הגיוני כי יש כבר עדכונים מסודרים. הייתי שמח שתפנה אותי לראות איפה יש עדכונים מסודרים, (למעט, אחת למלא זמן, עם הרבה חסר) @אליהו-ארגמן said: זה נשמע שיש ציבור גדול שמפחד ממילוי הטופס כאילו אקרים אירנים עוקבים אחרי רוכשי הדירות בעכו עלית!!! לדעתי זו בהלה מיותרת!!!
  • קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן ומשכנתאות קבוצת רכישה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    309 צפיות
    אין סוףא
    @שמואל כתב בקבוצת רכישה בעד או נגד: @חושב-שאני-גאון א. התכוונתי במילה 'השקעה' לרכיב הסיכון שבקבוצת רכישה. ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה? מומלץ לשמוע מה יש ליעקב רייניץ לומר בעניין. חלק א' https://www.youtube.com/watch?v=-VrklBAjdbM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel חלק ב' https://www.youtube.com/watch?v=EGlcmSWq8LM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel