דילוג לתוכן

הוצאות בשמחות, סביר או מיותר?!

• ברצוני לעורר על עניין כואב.
    אנחנו נמצאים בדור שבו אכן המצב הכלכלי הכללי, נמצא בשפל, בגלל הגזירות, בגלל יוקר המחיה, בגלל המלחמות וכל שאר המרעין בישין.
    אבל, וכאן האבל הגדול, אחרי שכולם אשמים, בא נבדוק האם באמת אנחנו עושים מה שצריך כדי לחיות לפי ההכנסות שלנו, או שאנחנו מוציאים בלי טעם וגם בלי חשבון.
    אני מדבר על ההוצאות בשמחות.
    רק על ליל החתונה והשבע ברכות כפי המקובל היום, משכורות של שני ההורים של חצי שנה שלימה יכולים להתבזבז. מדובר על ביגוד יקר לכל המשפחה, מנות בשפע וברמה, צלמים, זמר ונגנים, אולמות לחתונה ושבת חתן וכולי וכולי.
    האם יש תמורה להוצאה?!
    באופן אישי אני יכול לספר, שכמעט לא הסתכלתי באלבום החתונה שלי, וגם עוד ידידים ספרו לי שכך זה היה אצלם. הגדיל לעשות חבר שעדיין לא ראה את אלבום החתונה כבר כמה שנים. אז נכון שהתמונות יצאו מדהימות ומלוטשות אחת לאחת, אבל כמה באמת נהניתי מזה, האם זה היה שווה את ההוצאה?!
    בשבילי לא.
    האם השירים בחתונה היו כל כך יוצאי דופן שהיה שווה לתת על ארבע שעות עבודה את הסכום המקובל כיום?! חד משמעית, לא. חוץ ממה שכל המבוגרים לא מצאו נחת בכל הסגנון הרדוד וחסר הטעם של המוסיקה, ולמרות שהצעירים שרו וקיפצו כפי התקן, שמחה אמיתית זה לא הביא לאף אחד. היה אפשר לראות את זה על הפנים של כולם.
    אפשר להמשיך ולדון בפרוטרוט על כל ההוצאות, אבל לדעתי אין שום צורך.למרות שיש איזה תמורה להוצאה, למרות שהחתונה נראית יותר יפה, וכיף יותר להסתכל באלבום, אין הצר שווה בנזק. זה מוסכם מכל מי שמדברים איתו, שזה פשוט מיותר וגם כואב.
    צריך להציף את הנושא לדיבור הציבור, כדי שכל מי שירצה לחיות לפי הרמה הכלכלית האמיתית שלו, יוכל לבחור בדרך הזו, בלי שהוא יחוש תחושה לא נעימה, ושייווצר הזרם בציבור שמרים את הכפפה וישלוט במה שקורה.
    רק החסכון הזה, יכול לחסוך מאות אלפי שקלים לכל זוג, ואולי אף יותר, ובעצם לייתר את הסחרור הנהוג היום.

• ברצוני לעורר על עניין כואב.
    אנחנו נמצאים בדור שבו אכן המצב הכלכלי הכללי, נמצא בשפל, בגלל הגזירות, בגלל יוקר המחיה, בגלל המלחמות וכל שאר המרעין בישין.
    אבל, וכאן האבל הגדול, אחרי שכולם אשמים, בא נבדוק האם באמת אנחנו עושים מה שצריך כדי לחיות לפי ההכנסות שלנו, או שאנחנו מוציאים בלי טעם וגם בלי חשבון.
    אני מדבר על ההוצאות בשמחות.
    רק על ליל החתונה והשבע ברכות כפי המקובל היום, משכורות של שני ההורים של חצי שנה שלימה יכולים להתבזבז. מדובר על ביגוד יקר לכל המשפחה, מנות בשפע וברמה, צלמים, זמר ונגנים, אולמות לחתונה ושבת חתן וכולי וכולי.
    האם יש תמורה להוצאה?!
    באופן אישי אני יכול לספר, שכמעט לא הסתכלתי באלבום החתונה שלי, וגם עוד ידידים ספרו לי שכך זה היה אצלם. הגדיל לעשות חבר שעדיין לא ראה את אלבום החתונה כבר כמה שנים. אז נכון שהתמונות יצאו מדהימות ומלוטשות אחת לאחת, אבל כמה באמת נהניתי מזה, האם זה היה שווה את ההוצאה?!
    בשבילי לא.
    האם השירים בחתונה היו כל כך יוצאי דופן שהיה שווה לתת על ארבע שעות עבודה את הסכום המקובל כיום?! חד משמעית, לא. חוץ ממה שכל המבוגרים לא מצאו נחת בכל הסגנון הרדוד וחסר הטעם של המוסיקה, ולמרות שהצעירים שרו וקיפצו כפי התקן, שמחה אמיתית זה לא הביא לאף אחד. היה אפשר לראות את זה על הפנים של כולם.
    אפשר להמשיך ולדון בפרוטרוט על כל ההוצאות, אבל לדעתי אין שום צורך.למרות שיש איזה תמורה להוצאה, למרות שהחתונה נראית יותר יפה, וכיף יותר להסתכל באלבום, אין הצר שווה בנזק. זה מוסכם מכל מי שמדברים איתו, שזה פשוט מיותר וגם כואב.
    צריך להציף את הנושא לדיבור הציבור, כדי שכל מי שירצה לחיות לפי הרמה הכלכלית האמיתית שלו, יוכל לבחור בדרך הזו, בלי שהוא יחוש תחושה לא נעימה, ושייווצר הזרם בציבור שמרים את הכפפה וישלוט במה שקורה.
    רק החסכון הזה, יכול לחסוך מאות אלפי שקלים לכל זוג, ואולי אף יותר, ובעצם לייתר את הסחרור הנהוג היום.

@פרנק-כהלכתו צודק לגמרי, דיון ידוע וכואב
    הלוואי שישתנה משהו
    יש מידי הרבה כוחות שוק שנלחמים נגד זה שירד המחירים

• @שששששש מה שאני כתבתי אינו תלוי כחות שוק, כי אף אחד לא יכול לכפות אותנו לצרוך מוצר שאינו נצרך לנו ואינו מדבר אלינו.
    אין ספק שבהוצאות חתונה כיון שהן תלויות בהחלטה של שני צדדים, שבדרך כלל אינם מכירים אחד את השני, ממילא שני הצדדים מנסים לכוון ולהיות סביב הנורמה, ולכן כחות השוק יכולים לשלוט יותר בגובה המחירים.
    אבל אם נביא נורמה יותר הגיונית, שבאמת תענה על הצרכים האמיתיים, ולא ניפול בפח של כל ההוצאות חסרות הטעם הללו, נחסוך הרבה כאב ראש.
    מה שצריך זה רק פשוט לדבר על זה, עם החבר בכולל, ועם השכן כו', ולהתחיל לחסוך:) .

• @שששששש מה שאני כתבתי אינו תלוי כחות שוק, כי אף אחד לא יכול לכפות אותנו לצרוך מוצר שאינו נצרך לנו ואינו מדבר אלינו.
    אין ספק שבהוצאות חתונה כיון שהן תלויות בהחלטה של שני צדדים, שבדרך כלל אינם מכירים אחד את השני, ממילא שני הצדדים מנסים לכוון ולהיות סביב הנורמה, ולכן כחות השוק יכולים לשלוט יותר בגובה המחירים.
    אבל אם נביא נורמה יותר הגיונית, שבאמת תענה על הצרכים האמיתיים, ולא ניפול בפח של כל ההוצאות חסרות הטעם הללו, נחסוך הרבה כאב ראש.
    מה שצריך זה רק פשוט לדבר על זה, עם החבר בכולל, ועם השכן כו', ולהתחיל לחסוך:) .

@פרנק-כהלכתו אני מתכוון שמבחינת הסביבה לא יהיה מקובל אם יחתנו באולם X או יקחו את הזמר Z ואם כולם יקחו את זמר Z המחירים שלו יעלו

• @פרנק-כהלכתו צודק לגמרי, דיון ידוע וכואב
    הלוואי שישתנה משהו
    יש מידי הרבה כוחות שוק שנלחמים נגד זה שירד המחירים

@שששששש
    פחות כוחות שוק,
    יותר 'מה יגידו' ו'כולם עושים'..

• @שששששש
    פחות כוחות שוק,
    יותר 'מה יגידו' ו'כולם עושים'..

@שמואל כוחות שוק מבחינת המחירים, זה אומר שאם כולם ילכו על הזמרים הזולים - הם יעלו מחירים,
    אם כולם ילכו לאולמות הכי זולים ויווצר שם לחץ - האולם יעלה את המחיר, זה מה שהתכוונתי כוחות שוק
    וכמובן שיש את המה יאמרו

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    11 פוסטים
    258 צפיות
    החושבה
    נראה לי שלא משחקים בענינים אלו וד''ל
  • 9 הצבעות
    13 פוסטים
    559 צפיות
    nigunN
    @איציק-התותח כתב בהאשליה הגדולה של "התשלומים": כך אנחנו מוכרים את העתיד שלנו: אבל שיטה זו ממכרת, כי המוח שלנו קולט שאפשר להשתמש בתשלומים גם עבור דברים שהם חצי מותרות. לדוגמא: ספה, כיסא מנהלים, שואב שוטף, .......,........או מוצר שהוא חובה, רק שהשדרוג שלו הוא המותרות. והשדרוג יכול לקרות בלי שנרגיש, כי פחות מרגישים את הפרש המחירים כאשר יש פריסה רחבה של תשלומים. הכי מומלץ להחזיק רק בכרטיס דיירקט (חיוב מיידי). אם עובדים רק לפי התקציב (ובתקצבי שנתי) זה לא אמור לשנות אם מרגישים את התשלום או לא והאם יש מסגרת של 30K בכרטיס או לא ההוצאה אמורה להסתדר בתקציב ולא משנה אם זה מקרר או ספה
  • 10 הצבעות
    25 פוסטים
    948 צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    666 צפיות
    ה
    @אור-שמח ברור ששווה לך לקחת מהם את ההלוואה של ה - 20 אלף ולהשקיע אותו. והחסכון של ה - 1000 תעשה בפריעת ההלוואה. כי מנסיון אתם. אתה תוכל עוד בערך 5 שנים כבר לקחת 80 אלף מתוך הסכום כהלוואה. וגם אותו עוד 5 שנים להשקיע וכנגד לשלם להם 800 ש"ח בערך - ששוב זה יהיה החיסכון החודשי שלך. ובהשקעה אתה מקבל ריבית דריבית לבנתיים
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    345 צפיות
    נ.ר.א.נ
    בד"כ לאחר שאני מסיים לשכנע את ידידיי שיש צורך אמיתי בחסכון לחתונות ילדים, וזה צריך להיכנס להוצאות הקבועות בתקציב, יש שאלה שאני רגיל להישאל, "עד שאני יתחיל לחסוך, עדיף לי לסיים קודם עם חובותי או / ולגמור לפרוע את המשכנתא. בהסבר פשוט יובן שהעדיפות למי שלא יכול גם לפרוע וגם לחסוך היא לחסוך ולא לפרוע, נניח שב"ה בעוד 20 שנה תעמוד תחת חופת ביתך /בינך, ובס"ד עצומה סיימת לפרוע את כל חובותיך, זו באמת הרגשה טובה, אבל עדיין בשביל להתחיל לחתן ילד צריך כסף! וזה אין לך, אתה בלי גרוש בצד! אין לך להוצאות הנצרכות ובודאי לא כסף שיכול לשמש כהון עצמי כדי להשלים לקיחת משכנתא לך או לזוג, לעומת זאת באם לא פרעת את חוב המשכנתא שלך וחסכת כל חודש סכום מכובד בצד, ב"ה תגיע לחתונה אכן עם תשלום משכנתא מסויים כל חודש אבל עם סך חיסכון של מאות אלפי ש"ח שיוכל לשמש אותך, להוצאות החתונה, הרגשה הכי עצומה ונפלאה שיכול להיות. בכך גם תרוויח תועלתיות נוספות שיש בשימוש בחתונות ילדים בכסף "שלך" לעומת שימוש בכספי הלוואה או משכנתא, כגון שימוש מושכל ומדוד ( זה כסף שהשקעת עליו) לעומת כספי הלוואה שהרבה יותר קל בהרגשה לבזבז, תרוויח לחתן עם מה שיש לך ולא להתחיל עכשיו את גלגל החובות וההלוואות, גלגל שאין לו סוף. זאת מלבד השיקול שע"פ נתוני העבר בחיסכון לטווח ארוך אחוזי התשואה שאמורים להיות הם יותר מתשלומי הריבית של המשכנתא (מבלי להיכנס לנושא האם עדיף לקחת משכנתא כדי להפקיד בשוק ההון). קיים שיקול נוסף, שבחסכון בקרן השתלמות או קופת גמל להשקעה או מחתנים בנקל, יש אפשרות לקבל הלוואות מוזלות ע"ח הקרן, זה אומר שבבוא העת למשיכת הכסף הדבר הכדאי הוא, לקיחת הלוואה מוזלת ע"ח הקרן והכסף המושקע ימשיך להרוויח. בהצלחה...