דילוג לתוכן

סקר: אם הייתם יכולים לבטל את הAI, האם הייתם עושים זאת?

• @הקול-השפוי
    תשמע זה שאלה מסובכת שגובלת באמונה..
    ברור שיש בו סכנות ענקיות ועצומות וכו' אבל תכל'ס ה' יצר את זה אז אני מבין יותר טוב ממנו מה יותר טוב..?
    נכון שאילו וכאילו וכו' וכו' אבל אני לא מנהל את העולם..
    [ ולא אני בכלל לא מתקרב לשימוש בבינה מלאכותית ]
    זה בעצם אותה שאלה על בג"צ והיועמשי"ת וכו' וכו' תכל'ס ה' הוא שעושה אותה אז זה קצת קשה לדון בדבר..

@ia90990 said:

@הקול-השפוי
    תשמע זה שאלה מסובכת שגובלת באמונה..
    ברור שיש בו סכנות ענקיות ועצומות וכו' אבל תכל'ס ה' יצר את זה אז אני מבין יותר טוב ממנו מה יותר טוב..?
    נכון שאילו וכאילו וכו' וכו' אבל אני לא מנהל את העולם..
    [ ולא אני בכלל לא מתקרב לשימוש בבינה מלאכותית ]
    זה בעצם אותה שאלה על בג"צ והיועמשי"ת וכו' וכו' תכל'ס ה' הוא שעושה אותה אז זה קצת קשה לדון בדבר..

כל דבר שקורה בעולם ה' עושה אותו,
    ויחד עם זה יש את התפקיד שלנו בעולם,
    ותאורטית בן אדם שהיה לו את היכולת היה צריך להחליט אם לבטל או לא ולא לומר שה' יעשה מה שהוא חושב.

• @הקול-השפוי
    אינטרנט זה דבר טוב או לא, אם הייתם יכולים לבטל אותו, האם הייתם עושים זאת?
    פלאפון,
    רכב,
    מכונת כביסה.
    כמובן שא"א לדמות בין הדברים,
    אבל בסוף לכל דבר יש מעלות וחסרונות.

@צמיחה
    הייתי מבטל אינטרנט ופלאפון

• @צמיחה

@מתיתיהו
    למה?

• @צמיחה

@מתיתיהו said:

@צמיחה said:

למה?

כי כמעט כל דבר שהמציאו כדי לחסוך זמן ולהקל על החיים (לא שהומצא כדי לבלות את הזמן..) אכן באופן כזה או אחר השיג את מטרתו ואכן חסך לאנשים זמו יקר,
    אבל אינטרנט ופלאפון רק גורמים (בשימוש לא נכון) לאיבוד הרבה הרבה יותר זמן,
    כולנו רואים אנשים גולשים וגולשים או מפטפטים ללא תועלת ותוחלת בקווי הטלפון אבל להשוואה אף אחד נורמטיבי לא יפעיל מכונת כביסה כשהיא ריקה או יכבס בגדים נקיים כי יש לו מכונת כביסה,
    אבל אינטרנט ופלאפון כאמור גם אם המטרה בפיתוח הייתה להקל ולחסוך זמן, ברוב המקרים זה רק גורם לבזבוז של עוד ועוד זמן.

• @מתיתיהו said:

@צמיחה said:

למה?

כי כמעט כל דבר שהמציאו כדי לחסוך זמן ולהקל על החיים (לא שהומצא כדי לבלות את הזמן..) אכן באופן כזה או אחר השיג את מטרתו ואכן חסך לאנשים זמו יקר,
    אבל אינטרנט ופלאפון רק גורמים (בשימוש לא נכון) לאיבוד הרבה הרבה יותר זמן,
    כולנו רואים אנשים גולשים וגולשים או מפטפטים ללא תועלת ותוחלת בקווי הטלפון אבל להשוואה אף אחד נורמטיבי לא יפעיל מכונת כביסה כשהיא ריקה או יכבס בגדים נקיים כי יש לו מכונת כביסה,
    אבל אינטרנט ופלאפון כאמור גם אם המטרה בפיתוח הייתה להקל ולחסוך זמן, ברוב המקרים זה רק גורם לבזבוז של עוד ועוד זמן.

@שמואל
    אתה צודק, כל דבר שהמציאו הוא כדי להקל על החיים.
    אבל זה עצמו גרם ריבוי מטלות ופעולות שצריכים לעשות.
    תחשוב כמה מטלות ופעולות ביום היו צריכים לעשות פעם,
    וכמה היום.
    דוקא בגלל שהכל נהיה יותר קל ומהיר, נהיה יותר עומס.
    פעם כל פעולה לקחה הרבה זמן ובגלל זה היה רק קצת דברים לעשות.
    היום כל פעולה לא לוקחת זמן, ובגלל זה נהיה הרבה מטלות.
    פעם הקושי היה פיזי,
    היום הקושי רגשי.
    ברור שלא הייתי רוצה לחיות כמו פעם,
    אבל אם המטרה הייתה לחסוך בזמן, כנראה שלא חסכנו.

• @שמואל
    אתה צודק, כל דבר שהמציאו הוא כדי להקל על החיים.
    אבל זה עצמו גרם ריבוי מטלות ופעולות שצריכים לעשות.
    תחשוב כמה מטלות ופעולות ביום היו צריכים לעשות פעם,
    וכמה היום.
    דוקא בגלל שהכל נהיה יותר קל ומהיר, נהיה יותר עומס.
    פעם כל פעולה לקחה הרבה זמן ובגלל זה היה רק קצת דברים לעשות.
    היום כל פעולה לא לוקחת זמן, ובגלל זה נהיה הרבה מטלות.
    פעם הקושי היה פיזי,
    היום הקושי רגשי.
    ברור שלא הייתי רוצה לחיות כמו פעם,
    אבל אם המטרה הייתה לחסוך בזמן, כנראה שלא חסכנו.

@צמיחה said:

פעם הקושי היה פיזי,
    היום הקושי רגשי.

מה עדיף???

היום חצי מהעולם משוגע, סובל מהתמכרויות, דכאונות, וכו' וכו' (ובלי לדבר על הדרדרויות רוחניות)

• זכור לי שהחזו"א באמונה וביטחון מעמיד את זה שהדורות הקדומים לא היו פחות חכמים מאיתנו,
    ואדרבא והם גם היו יכולים לפתח את כל מה שמפתחים היום, (נכון לזמנו...😉 )
    אלא שגם ידעו להעריך מה יצא מכל זה, וידעו שהנזק גדול על התועלת,
    ולכן לא פיתחו, כיון שלא רצו להזיק לעולם, וכמו שאמר הקב"ה לאדם הראשון ראה שלא תחריב את עולמי,
    ז"א שהקב"ה נתן לאדם אופציה כזאת, שיוכל אפי' להחריב את העולם שהוא ברא.

וזה גם התשובה לשאלת @ia90990
    וכן זה שיש היום טילים ופצצות אטום ונשק כימי וביולוגי האם יש צד שזה שייך לחלק הטוב שבעולם?!

• זה מספיק לכם?
    f9a20717-c999-454b-aa3e-b2b90c0737fa-image.jpeg

• @צמיחה
    אני רואה ששמואל כבר ענה לך
    אני רוצה להוסיף עוד כמה נקודות.
    אינטרנט
    -כמות מטורפת של מידע שמרגילה לצבור מידע בלי להתעמק בו.
    -האפשרות לקפוץ מאתר לאתר שלדעתי תורמת הרבה לבעיות של קשב וריכוז[הרגשתי את זה על עצמי]. פעם מי שרצה ללמוד על נושא מסוים היה צריך לקרוא ספר מתחילתו עד סופו.
    -וזה עוד בלי הרשתות החברתיות שב"ה הציבור החרדי שמור מהם.
    פלאפון
    -איבוד ההתרגשות הטבעית במפגש עם משפחה או חברים, שהרי כבר דיברנו איתם כבר עשרות פעמים. תדמיין בעל ואשה שנפגשים בסוף היום אחרי שלא דיברו בניהם במשך היום, זאת הרגשה אחרת...
    ברור שיש גם דברים טובים, אבל לדעתי החיים היו יותר יפים בלעדיהם.

• @צמיחה
    אני רואה ששמואל כבר ענה לך
    אני רוצה להוסיף עוד כמה נקודות.
    אינטרנט
    -כמות מטורפת של מידע שמרגילה לצבור מידע בלי להתעמק בו.
    -האפשרות לקפוץ מאתר לאתר שלדעתי תורמת הרבה לבעיות של קשב וריכוז[הרגשתי את זה על עצמי]. פעם מי שרצה ללמוד על נושא מסוים היה צריך לקרוא ספר מתחילתו עד סופו.
    -וזה עוד בלי הרשתות החברתיות שב"ה הציבור החרדי שמור מהם.
    פלאפון
    -איבוד ההתרגשות הטבעית במפגש עם משפחה או חברים, שהרי כבר דיברנו איתם כבר עשרות פעמים. תדמיין בעל ואשה שנפגשים בסוף היום אחרי שלא דיברו בניהם במשך היום, זאת הרגשה אחרת...
    ברור שיש גם דברים טובים, אבל לדעתי החיים היו יותר יפים בלעדיהם.

@מתיתיהו
    ולמרות זאת אני משער שלא היית רוצה לחזור במנהרת הזמן.

• וול סטריט ג'ורנל: "הדבר היחיד שצומח מהר יותר מתעשיית הבינה המלאכותית הוא הרגשות השליליים של האמריקאים כלפיה", = ה"מרד" נגד הבינה המלאכותית "צובר תאוצה".

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    113 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמחת-ישראל בצעירותי בזמן משבר 2008 שאלתי שאלה כזאת את החלפן העירוני בעיר מגורי בחדר קפה בבית הכנסת לגבי שער הדולר ותשובתו הייתה: אם הייתי יודע את התשובה לא הייתי עומד ומדבר איתך עכשיו אלא רץ לקנות או למכור דולרים עכ"פ לעניננו הצפי הוא שבנק ישראל יתערב אם הדולר יירד מתחת ל3 כך שמבחינת טווח הספיגה של בנק ישראל זה במקום די קרוב לשפל האם התערבות תעזור זה כבר שאלה אחרת. בכל מקרה אל תשקיע בזה יותר זמן מזמן עבודה ששווה לך 200ש"ח כי זה המקסימום של התנודתיות הריאלית של הסכום הזה (אולי אפילו זה כבר ממש מקרה קיצון)
  • 2 הצבעות
    8 פוסטים
    516 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @אבינדב-הכהן כתב בהאם Waze "מעדיף" את כביש 6? תחושות על דיווחים חסרים/מאוחרים בפקקים: בפרט בזמן הזה שיש שיפוצים בכביש 6 של הוספת נתיב, הפקקים נהיו הזויים, חבר אמר לי שאם כביש 6 היו לוקחים לפי שעות, הוא היה צריך להוציא משכנתא בסוף חודש... אני לקוח כבד של כביש 6 ומאד מרוצה, זה מאד תלוי מתי ולאיזה כיוון נוסעים, כי בשעות הבוקר הפקקים הם מהצפון למרכז ובשעות הצהריים מהמרכז לצפון, ובצד השני כמעט תמיד פתוח ורגוע (אני בעיקר מדבר בין נחשונים לעירון)
  • 11 הצבעות
    17 פוסטים
    1k צפיות
    חופש כלכליח
    יש שיקול הלכתי בבחירת החברה או שכולם בסוף בסדר?
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    522 צפיות
    א
    @דוד-גולדברג פן אם לא העיקרי אך חשוב מאד הוא הדוגמא האישית, ילד שגודל בבית שההתנהלות הכלכלית בריאה ונבונה, יקבל את הכלים שגדל עליהם, כמובן אם אין אוירה של לחץ או דוחק ודקדוקי עניות שיכולים לפעול לקיצון הפוך, אלא בנינוחות ושמחה. במיוחד אם יסבירו באופן מושכל ולפי הענין את סיבות ושרשי ההתנהלות, וכ"ש אם יש תוצאות בשטח על הרווחה בהתנהלות הזו (כגון שרואים איך מצליחים באופן סביר או יותר לעבור תקופות מורכבות מבחינה כלכלית כחגים, חתונות וכיוצ"ב), ייש"כ על הנושא, ואולי גם זה כלול במצווה של חינוך...
  • 2 הצבעות
    16 פוסטים
    703 צפיות
    א
    @N-R-Y כתב באיך כדאי לנהל את הדמי לידה שתשמש כתחליף למשכורת: לא הבנתי, מה הבעיה להכניס לקרן כספית כך שאינו ממש בעו"ש וגם לא נשחק @מפתח_בינה כתב באיך כדאי לנהל את הדמי לידה שתשמש כתחליף למשכורת: למה בעייתי לי קרן כספית כאזרח אמריקאי.