דילוג לתוכן

בקשת אינפורמציה על הרווח נטו בקרנות ההון

מסחר עצמאי
5 2 110 2
  • כאחד שלא מתעניין בנושא שוק ההון, יצא לי לאחרונה להיות מופתע מנתוני הרווח של הקרנות שהציגו מגדל (הלכה, בין השאר) ועוד.
    שאלתי גם את GPT והוא הראה לי נתונים של עד שלושים ושמונה אחוז שנתית (מניות), מה שבעיני מופרך לחלוטין, למרות שהוא דיווח על זה כרווח ריאלי וסופי.
    אשמח אם תוכלו להחכים אותי בענין בצורה רחבה, כמו כן על נתוני הלוואות מהקרן ומה בעצם אפשר לעשות בזה, אפשר כמובן גם להפנות לאשכולות קיימים.

• כאחד שלא מתעניין בנושא שוק ההון, יצא לי לאחרונה להיות מופתע מנתוני הרווח של הקרנות שהציגו מגדל (הלכה, בין השאר) ועוד.
    שאלתי גם את GPT והוא הראה לי נתונים של עד שלושים ושמונה אחוז שנתית (מניות), מה שבעיני מופרך לחלוטין, למרות שהוא דיווח על זה כרווח ריאלי וסופי.
    אשמח אם תוכלו להחכים אותי בענין בצורה רחבה, כמו כן על נתוני הלוואות מהקרן ומה בעצם אפשר לעשות בזה, אפשר כמובן גם להפנות לאשכולות קיימים.

@פרנק-כהלכתו איזה קרן?

• @משה-צבי כתבתי שמדובר בקרן של מגדל בפיקוח הלכתי, שם דווח על כששה עשר אחוזים. GPT כתב על קרן המניות שלהם שצברה שלשים ושמונה אחוז.

@פרנק-כהלכתו said:

זה נכון לחלוטין, מדדי המניות בישראל, עשו בשנה האחרונה תשואה של מעל 50%, ככה שתשואה של 38% היא לא כזה ביג דיל. עשיתי בדיקה קצרה מלמעלה וראיתי אפילו תשואה של 72% בשנה האחרונה (במסלול של כלל מניות סחיר).

צריך להבין שתשואות של עשרות אחוזים ואפילו יותר בשנה זה משהו שקיים ותמיד היה בשוק המניות. העניין הוא פשוט:
    אף אחד לא באמת יכול לחזות את זה מראש.
    ברמת העיקרון, השוק יכול גם לרדת בשיעורים האלה, למרות שזה בהחלט יותר נדיר.
    בסוף, הממוצע השנתי לטווח ארוך מתייצב על אזור ה-10%, אבל השנים המטורפות האלה תמיד היו חלק מהתנודתיות המאפיינת את שוק ההון. (לדוגמא המסלול של מגדל התשואה ל 3שנים 85% ו ל5 שנים 84%).

• האם זה נכון, שבנדל"ן עשו החברות בשנים האחרונות ממוצע של 13 אחוז?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    11 פוסטים
    251 צפיות
    א
    @השומר said: (אני שמח שחזרת לפורום נראה שבאמצע הזמן אתה עסוק בקיום העולם אשריך) חן חן ידידי @השומר said: לגבי לתת מעשרות זה באמת דיון בפני עצמו (לא אתאפק מלומר שבעיני אינו לא ראוי) כל אחד יעשה כרבותיו @השומר said: אבל הבעיה שאני לא חושב (וגם מכיר כמה שבוודאות) החשבון שלהם הוא שזה הדרך העיקרית להשתדלות מוקדמת לחתונות הילדים ואם כן אם ההסתברות אומרת שזה לא באמת כדאי להרבה אנשים יוצא שבזבזו לחנם שנים רבות של השתדלות יותר נכונה וטובה. נכון בהחלט יש הרבה כאלה, גם אני מכיר מה שאני אומר שאותם 50% שלא לקחו בסוף הלוואות- לא בהכרח שזו הוכחה לאיזו רמאות או הונאה. אולי היו מודעים לזה מראש ודווקא עשו החלטה נכונה מבחינתם. כתבתי כאן בעבר, גם מה שאני בעצמי מפקיד לגמח המרכזי- זה בתור תוכנית גיבוי לתכנונים הפיננסיים האחרים... מקווה מאד שלא אצטרך לקח משם את ההלוואה בפועל! אגב גם אני יכול "לאכול את הלב" למה לא התחלתי להשקיע לפני 15 שנה... למה רק לפני 7 שנים... אבל אין מה לעשות - מה' מצעדי גבר יכוננו.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    176 צפיות
    מ
    ידיעה חשובה למסחר בפסגות אני מכיר לפחות שתי אנשים שהתחילו לסחור שם ולא נדרשו כלל להפקיד 10,000 ש"ח אחד אף הפקיד פחות מ 50 ש"ח וזה נפתח לו, איני לוקח אחריות כלל על מידע זה, @הון_כשר נכון אבל כמו שציינת בפייר יש רק קרנות נאמנות מחקות ולא קרנות סל מחקות שבמו שכתבת אין הרבה עם הכשר של גלאט הון דרך אגב אמנם אין דמי שמירה בפייר אבל יש עמלות קניה ומכירה של 0.08% וניתן להגיע ל 0.07% עם הטבות ומינימום של 3שקל לפעולה לעומת זאת בפסגות זה 0.06% ומינימום של 2 שקל זה פער של הרבה אחוזים במינימום.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    322 צפיות
    ד
    אין אותו במלאי
  • 9 הצבעות
    3 פוסטים
    250 צפיות
    ד
    זה באמת מעניין מה שאתה אומר רק יכול להיות שהדור שלנו הוא דור שתרבות היא שינויים וקבלה שלהם ואולי אולי אצלינו זה לא יקרה ההיתקעות בתפיסות ישנות
  • 6 הצבעות
    9 פוסטים
    551 צפיות
    ש
    @צמיחה כמה דירות 3 חדרים זה בבני ברק....