דילוג לתוכן

"משיאים" - את מי בדיוק?

חתונות הילדים
37 14 1.6k 13
  • אשמח להסבר, אם משיאים משקיעים במניות אז למה לא לעשות את זה דרך חברות הביטוח, ואם יש חשש שהמדדים יקרסו אז איך בדיוק אני מבוטח במשיאים שגם הם מושקעים באותם מדדים ? .
    מה בעצם הג'וקר של משיאים ? אשמח להסבר

• הם טענו לי שאצלם יש דמי ניהול יותר זולים, לא בדקתי את זה, וחוץ מזה יש להם את הנעילה, שאם זה טוב או לא היה על זה ויכוח בכנס של תבונה, זה מהצד של ההשקעה, ויש את הגמ"ח שגם אם השוק קורס לגמרי יש לך את הגמ"ח....

• הם טענו לי שאצלם יש דמי ניהול יותר זולים, לא בדקתי את זה, וחוץ מזה יש להם את הנעילה, שאם זה טוב או לא היה על זה ויכוח בכנס של תבונה, זה מהצד של ההשקעה, ויש את הגמ"ח שגם אם השוק קורס לגמרי יש לך את הגמ"ח....

@משה-חפץ
    לא פרסמו כמה הדמי ניהול. והשילוב עם הגמ"ח אפשר לעשות לבד. גם להשקיע בשוק ההון וגם גמ"ח המרכזי.

@משה-חפץ
    מסכים עם הנכתב כאן לעיל, לגבי השילוב בין גמ''ח לשוק ההון, אני יכול לעשות את זה לבד( ואני עושה את זה ) להפקיד לגמ''ח המרכזי או לגמ''ח דומה ובמקביל להפקיד בשוק ההון, לגבי הנעילה של הכסף לא רואה בזה יתרון גדול, כי בסוף, אדם רציני לא מושך סתם כסף שהפקיד בשביל חתונת ילדיו, (גם בזמני ירידות של השוק) ואם הגיעו מים עד נפש וקיבל החלטה שחייב למשוך את הכסף (כגון במצב רפואי) אז מה הוא יעשה במצב כזה שנעלו לו את הכסף ??
    מרגיש לי שיש כמה תוכניות חדשות (מהשנים האחרונות) בציבור שמשווקות בצורה אגרסיבית מאוד, עם פרוספקטים צבעונים פלוס תמונות מרהיבות עינים, אבל בתכל'ס עם ננבור בפרטים נראה שזה משהו שכל אחד יכול לעשות לבד עם קצת שכל.

• @משה-חפץ
    מסכים עם הנכתב כאן לעיל, לגבי השילוב בין גמ''ח לשוק ההון, אני יכול לעשות את זה לבד( ואני עושה את זה ) להפקיד לגמ''ח המרכזי או לגמ''ח דומה ובמקביל להפקיד בשוק ההון, לגבי הנעילה של הכסף לא רואה בזה יתרון גדול, כי בסוף, אדם רציני לא מושך סתם כסף שהפקיד בשביל חתונת ילדיו, (גם בזמני ירידות של השוק) ואם הגיעו מים עד נפש וקיבל החלטה שחייב למשוך את הכסף (כגון במצב רפואי) אז מה הוא יעשה במצב כזה שנעלו לו את הכסף ??
    מרגיש לי שיש כמה תוכניות חדשות (מהשנים האחרונות) בציבור שמשווקות בצורה אגרסיבית מאוד, עם פרוספקטים צבעונים פלוס תמונות מרהיבות עינים, אבל בתכל'ס עם ננבור בפרטים נראה שזה משהו שכל אחד יכול לעשות לבד עם קצת שכל.

@אבישי
    כנ"ל בכל ציבור כבר כמה עשרות שנים...

• @משה-חפץ

@אבישי
    משיאים משקיעים בחברות הביטוח,
    ואכן אפשר לעשות את זה לבד.
    אבל רוב האנשים לא יודעים איך להתעסק עם זה, וכמה בדיוק להפקיד לשוק ההון.

לגבי הנעילה, למיטב ידיעתי עדיין אין שם נעילה.

האם לא ימשכו את הכסף בירידות כשאין אפשרות נעילה, זו שאלה שאין עליה תשובה.

• @אבישי
    משיאים משקיעים בחברות הביטוח,
    ואכן אפשר לעשות את זה לבד.

לגבי הנעילה, למיטב ידיעתי עדיין אין שם נעילה.

האם לא ימשכו את הכסף בירידות כשאין אפשרות נעילה, זו שאלה שאין עליה תשובה.

@צמיחה said:

שיסתכלו ב https://benakel.org/מחשבון-בעמוד-אחד/

• @צמיחה said:

שיסתכלו ב https://benakel.org/מחשבון-בעמוד-אחד/

@סתם-אחד
    אתה צודק לגמרי,
    אבל אני אשאל אותך דוגרי,
    אתה מפקיד כל חודש את הסכום שאתה צריך להפקיד בהתאם לתוצאה הרשומה במחשבון?

• @סתם-אחד
    אתה צודק לגמרי,
    אבל אני אשאל אותך דוגרי,

@צמיחה אני חוסך כמה שאני יכול,
    אם יש לי אפשרות לחסוך יותר אז אני יחסוך יותר ואם אין לי אז גם מה שצריך אני לא יחסוך,
    לא צריך להתחיל לצום כבר מעכשיו בשביל להאכיל את כל החברים והמשפחה בארוחת ערב יוקרתית, אבל כן כדאי לחסוך בשביל חיים רגועים יותר בהמשך, כמו לצאת לפנסיה מוקדמת.

• @צמיחה אני חוסך כמה שאני יכול,
    אם יש לי אפשרות לחסוך יותר אז אני יחסוך יותר ואם אין לי אז גם מה שצריך אני לא יחסוך,
    לא צריך להתחיל לצום כבר מעכשיו בשביל להאכיל את כל החברים והמשפחה בארוחת ערב יוקרתית, אבל כן כדאי לחסוך בשביל חיים רגועים יותר בהמשך, כמו לצאת לפנסיה מוקדמת.

@סתם-אחד
    באמת שאתה לא חייב לענות,
    אבל כתבת תשובה מתחמקת.
    מבחינתי זה בסדר גמור.
    אבל אם אתה מרגיש שאתה צריך לחסוך יותר כסף ואין לך יכולת לעשות את זה.
    יש כאן בפורום כמה מומחים שישמחו לעשות איתך תהליך ולעזור לך בזה.

• @סתם-אחד
    אתה צודק לגמרי,
    אבל אני אשאל אותך דוגרי,

@צמיחה
    לענ"ד כמעט כולם לא עושים על פי המחשבון כי כל מחשבון אומר משהו אחר...
    אבל העיקר להתחיל בסכום נקוב גבוה להתרגל אליו ואז להעלות שוב וכו'
    מאשר להישבר בזמן קצר מסכום גבוה...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    247 צפיות
    מ
    באמת שאלה טובה. לדעתי פשוט כל בתי ההשקעות עושים את זה יותר כדי למשוך לקוחות חדשים (כאלו שלא היו משקיעים בלעדיהם) וזה לא לוקח לקוחות לבנק. מה גם שברגע שהתיק גדול מספיק, עןברים לבנק בתנאים נוחים. מה שיוצר בעצם סיטואציה שבתי ההשקעות עובדים עבור הלקוחות הכבדים של הבנקים בעוד עשור או שניים.
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • קרן סל מחקה S&P של מגדל

שוק ההון והשקעות שוק ההון קרן סל
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    166 צפיות
    י
    מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון, מצאתי את הקרן הזו מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01), אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'. אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה. האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח? אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12). תודה רבה.
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @צופה-ומביט צודק! דיברתי איתם עכשיו (כל הכבוד על הזמינות) וזה באמת 0.6 ויש עוד אופציה להוזלה בהמשך, מחילה שהתעקשתי על השגיאה.
  • 7 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    איציק התותחא
    @shimon כתב בדיונים על מאמר - "גמחי"ם או שוק ההון?": יש אברכים שטוענים שהטענה "שממילא יצטרכו לשלם את הסכום הזה לפרעון ההלוואה ולכן שיתחילו לשלם את זה בלידת הילד" לא כ"כ נכונה בהשקפה רוחנית שהקב"ה זן ומפרנס לכ"א כפי צורכו בזמן הנצרך א. יש עניין מאוד גדול לא להגיע לידי מתנת בשר ודם, בימנו שחתונה עולה הרבה כסף זה לא סוד, ובכדי לחתן בכבוד צריך להתכונן לזה כשהילד נולד, ולא להגיע לשלב של החתונה "בהפתעה גמורה" ולשבור את הראש מהיכן להביא כסף ב. הזמן הכי טוב להתחיל להניח כסף בצד זה בגיל צעיר, ולא אחרי שיש משפחה עם ילדים שאז מאוד קשה להתרגל להניח כסף בצד