דילוג לתוכן

תוקף לתב"ע

נדל"ן ומשכנתאות
2 2 12 2
  • האם ידוע אם יש תוקף שבו התב"ע פוקעת?
    [כמו בהיתר בניה שלאחר כמה שנים אם לא השתמשו בו הוא פוקע]
    שמעתי שלאחר עשרים שנה התב"ע פוקעת.
    אבל לא מצאתי אפי' חצי איזכור לזה באתרים.

• אין לזה תאריך תפוגה בוודאות אלא אם כן שינו אותו אבל לא מצאתי מקור מפורש
    תבדוק במראה מקום הזה 1. חוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965סעיף 119 לחוק (תקופת תוקפה של תוכנית): החוק קובע כי תוכנית נכנסת לתוקף 15 ימים מיום פרסום ההודעה על אישורה ברשומות. החוק אינו נוקב במועד פקיעה לתוכנית, ומכאן שהתוקף הוא קבוע ומתמשך.סעיף 81 לחוק (שינוי תוכנית, התלייתה וביטולה): סעיף זה מדגיש כי כדי לשנות, להתלות או לבטל תוכנית קיימת (או שינוי תב"ע שאושר), מוסד תכנוני חייב ליצור ולהפקיד תוכנית חדשה לחלוטין. כלומר, ללא אקט תכנוני אקטיבי חדש – השינוי הקודם נשאר שריר וקיים לעד.2. פסיקת בית המשפט העליוןבפסק הדין המנחה ע"א 8265/03 (שמואל דקלו נגד ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה מחוז תל אביב), הגדיר בית המשפט העליון את אופיין של תוכניות בניין עיר:"תוכנית מתאר היא בגדר דין... ככל חקיקת משנה, היא נהנית מחזקת התקינות ומתוקף מחייב כל עוד לא שונתה או בוטלה כדין על ידי מוסד התכנון המוסמך."3. חריג יחיד לבדיקה (שלב המימוש)לעיתים רחוקות, ועדות תכנון כוללות בתוך הוראות התוכנית עצמה (בתקנון) סעיף פקיעה מותנה, לפיו אם לא יוצא היתר בנייה תוך X שנים, הוועדה רשאית ליזום תוכנית לביטול הזכויות. יחד עם זאת, גם במצב כזה, התוכנית אינה פוקעת אוטומטית, אלא מחייבת את הוועדה לנהל הליך שלם של אישור תוכנית מבטלת חדשה.אם ברצונך לוודא ששינוי ספציפי עדיין שריר וקיים, מומלץ לעיין בתקנון התוכנית הספציפית באמצעות מערכת איתור תוכניות של רשות מקרקעי ישראל.

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    7 פוסטים
    149 צפיות
    ישראל גוטמןי
    @דוד-גולדברג תודה רבה, מעריך מאוד!!!
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    235 צפיות
    חופש כלכליח
    ההרשמה להגרלות תיפתח ביום רביעי – 15.4.26 ותיסגר ביום ראשון – 17.5.26 ניתן להנפיק אישור זכאות כבר עכשיו ועד 30.4.26 (השלמת מסמכים עד ל-7.5.26)
  • מישהו מכיר ?

נעול נדל"ן ומשכנתאות נדלן
    4
    1
    1 הצבעות
    4 פוסטים
    302 צפיות
    מונטיפיורימ
    https://forum.benakel.org/topic/558/אינווסט-מקבוצת-נכס-בישראל-מישהו-יודע-מי-זה-ומה-זה?_=1769971456471
  • השקעה בנדל"ן בעת הזו, נכון או לא?

נדל"ן ומשכנתאות
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    517 צפיות
    מ
    https://magdilim.co.il/140520251232-2/
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן ומשכנתאות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    246 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...