דילוג לתוכן

כמה להרוויח על הכסף - 4% או אולי 30%..?

שוק ההון והשקעות
3 2 46 2
  • אנשים שלא מבינים או שלא רוצים להבין בהשקעות,
    בדרך כלל שואלים בצורה יבשה 'נו, איפה כדאי לי להשקיע..?'
    ואז ברגע שהם שומעים איזה פגם קטן, איזה סרך של סיכון קל -
    הם מיד בורחים ומסבירים שהכל הימורים.. ושמפילים אנשים בפח..

אך האמת היא שהעולם מלא בהזדמנויות,
    ולפעמים ההבדל בין רווחים כאלו ואחרים
    נעוץ דווקא בשאלה של כמה אנחנו מוכנים להיחשף וללמוד משהו חדש?
    האם אנחנו מוכנים לקבל הוראות או לעבוד יחד עם אדם מנוסה יותר..?
    קחו למשל את נושא שוק ההון, שאנחנו שומעים כל מיני הסברים למה חייבים 'להשקיע' בגמ"חים
    'כי מה תעשה אם אתה בא לחתן בת ובדיוק השוק נפל..? אה?! מה תעשה... אתה תהיה תקוע!!'
    גיוועלד.
    באמת קושיה חזקה.
    אבל מי שלמד את התחום לעומק - לא יודע אם לצחוק או לבכות...
    כי יש תשובה מקצועית לשאלה הזאת, ומי שלא מוכן לשמוע אותה - זה פשוט בגלל שהוא מעדיף לעצום עיניים ולהתווכח.

לדעתי המושג הזה נכון לא רק בשאלות כלליות כאלו של 'מה דעתך על ה-S&P והנאסדק?',
    אלא ככל שנבין וניחשף יותר, ונשתמש בליווי מקצועי ואמין - ייפתחו לפנינו יותר אופציות.
    קחו לדוגמה את הנושא של מינוף בשוק ההון:
    אני ממש לא חזק בתחום אגב, אבל אני שומע דעות לכאן ולכאן.
    ישנם אלו שיאמרו שמדובר בהימורים, ואחרים דווקא יאמרו שיש לזה כללים כמו כל תחום אחר,
    אבל בהחלט יש דרך מסודרת להכפיל רווחים, ותיק ההשקעות שלהם יוכיח.
    רוצים להגיע ל-30% שנתי?
    אולי תפקחו עיניים ואוזניים לנושא של השקעה בעסק...
    מסוכן מסוכן!!
    נכון מאוד. מי שאומר את זה הוא אחד ששמע על חבר שניגש לתחום בפזיזות בלי להתייעץ או לכלכל את צעדיו...
    מצד שני עומד אדם עם 40 שנות ניסיון, שיש לו עשרה עסקים משגשגים -
    והוא יסביר לך בדיוק מה צריכים לברר ולבדוק, מה התנאים להצלחה, ועד כמה אתה צריך להיות מעורב בתפעול וכו'..

לאיפה אני חותר? (בטח שאלתם את זה כבר בהתחלה..)
    יש לי היכרות עם תחום הנדל"ן בארה"ב (קורס של 9 חודשים, שיתופי פעולה..).
    מה עובר אצלך בראש כשאתה שומע נדל"ן ארה"ב?
    יתכן שחבר סיפר לך על קרוב שלו שאיבד שם את כספו בעניין רע.. כי תולעים אכלו את העץ, או שהכניסו איזה כושי לגור בדירה בחינם...
    אולי הקבלן מת באמצע השיפוץ...
    בקיצור - לא מתעסקים עם משהו מעבר לים!! נקודה.
    אוקי.
    מצד שני, אני פוגש יזמי נדל"ן וגם שומע מחברים שמכירים כאלו עם מאה נכסים בארה"ב,
    עם הון מוערך של 10 מיליון דולר...
    והם התחילו מאפס - לא באו לשוק אחרי שהתעשרו מאיזה תחום אחר...
    אז מה עושים? למי מאמינים?
    זה עובד או לא עובד..?
    יש מצווה לברוח כשמדברים איתך על השקעה פסיבית שהיא יותר מ-8%...
    או שיש כזה דבר גם 12% - ובתזרים חודשי לחשבון הבנק..?
    לדעתי התשובה כנ"ל:
    השאלה כמה אתה מוכן לבדוק, להיחשף, לברר, ללמוד, להכיר אנשים, לבדוק אותם...

ויש כאן נפק"מ לדינא.
    כי כשמדברים למשל על תכנון נישואי הילדים, לרבים מאיתנו קופץ בראש המשפט הבא:
    'אם הייתי מתחיל כשהילד נולד ושם 300 ש"ח בקרן השתלמות על אחד המדדים...
    אבל עכשיו אני עם חמישה ילדים בלעה"ר, ואצל הליטאים זה 600 אל"ש לכל בת... והגדלת הכנסה באופן משמעותי זה לא משהו שעל הפרק כעת... בקיצור, פספסנו את הרכבת. ה' יעזור...'

הוא בטוח יעזור.
    אבל אתה תבחר איפה לקבל עזרה.
    האם הוא יעזור לך להאמין שאין דרך מלבד התחייבויות כבידות ללא כיסוי?
    או שהוא יעזור לך ללמוד ולהכיר מושגים חדשים, ולפעול באחריות עם בעלי מקצוע אמינים וזהירים?
    כי אם תבחר להכיר פתרונות חדשים שבהם אתה יכול למשל להוציא משכנתא ולהשקיע בלי להכביד מדי על החודשי...
    אתה תוכל להתקדם גם בכיוון הזה - צעד אחר צעד, מתוך הבנה, מתוך לקיחת אחריות.

לסיכום חברים:
    אני לא בא לשלוח אתכם עכשיו לארה"ב לפורטוגל או לדובאי..
    אבל אני כן מציע לכל מי שמרגיש תקוע להמשיך ללמוד, להכיר אפשרויות חדשות, ולבדוק אותן באחריות, בסבלנות ובליווי של אנשי מקצוע אמינים.

בהצלחה לכולנו!

• אנשים שלא מבינים או שלא רוצים להבין בהשקעות,
    בדרך כלל שואלים בצורה יבשה 'נו, איפה כדאי לי להשקיע..?'
    ואז ברגע שהם שומעים איזה פגם קטן, איזה סרך של סיכון קל -
    הם מיד בורחים ומסבירים שהכל הימורים.. ושמפילים אנשים בפח..

אך האמת היא שהעולם מלא בהזדמנויות,
    ולפעמים ההבדל בין רווחים כאלו ואחרים
    נעוץ דווקא בשאלה של כמה אנחנו מוכנים להיחשף וללמוד משהו חדש?
    האם אנחנו מוכנים לקבל הוראות או לעבוד יחד עם אדם מנוסה יותר..?
    קחו למשל את נושא שוק ההון, שאנחנו שומעים כל מיני הסברים למה חייבים 'להשקיע' בגמ"חים
    'כי מה תעשה אם אתה בא לחתן בת ובדיוק השוק נפל..? אה?! מה תעשה... אתה תהיה תקוע!!'
    גיוועלד.
    באמת קושיה חזקה.
    אבל מי שלמד את התחום לעומק - לא יודע אם לצחוק או לבכות...
    כי יש תשובה מקצועית לשאלה הזאת, ומי שלא מוכן לשמוע אותה - זה פשוט בגלל שהוא מעדיף לעצום עיניים ולהתווכח.

לדעתי המושג הזה נכון לא רק בשאלות כלליות כאלו של 'מה דעתך על ה-S&P והנאסדק?',
    אלא ככל שנבין וניחשף יותר, ונשתמש בליווי מקצועי ואמין - ייפתחו לפנינו יותר אופציות.
    קחו לדוגמה את הנושא של מינוף בשוק ההון:
    אני ממש לא חזק בתחום אגב, אבל אני שומע דעות לכאן ולכאן.
    ישנם אלו שיאמרו שמדובר בהימורים, ואחרים דווקא יאמרו שיש לזה כללים כמו כל תחום אחר,
    אבל בהחלט יש דרך מסודרת להכפיל רווחים, ותיק ההשקעות שלהם יוכיח.
    רוצים להגיע ל-30% שנתי?
    אולי תפקחו עיניים ואוזניים לנושא של השקעה בעסק...
    מסוכן מסוכן!!
    נכון מאוד. מי שאומר את זה הוא אחד ששמע על חבר שניגש לתחום בפזיזות בלי להתייעץ או לכלכל את צעדיו...
    מצד שני עומד אדם עם 40 שנות ניסיון, שיש לו עשרה עסקים משגשגים -
    והוא יסביר לך בדיוק מה צריכים לברר ולבדוק, מה התנאים להצלחה, ועד כמה אתה צריך להיות מעורב בתפעול וכו'..

לאיפה אני חותר? (בטח שאלתם את זה כבר בהתחלה..)
    יש לי היכרות עם תחום הנדל"ן בארה"ב (קורס של 9 חודשים, שיתופי פעולה..).
    מה עובר אצלך בראש כשאתה שומע נדל"ן ארה"ב?
    יתכן שחבר סיפר לך על קרוב שלו שאיבד שם את כספו בעניין רע.. כי תולעים אכלו את העץ, או שהכניסו איזה כושי לגור בדירה בחינם...
    אולי הקבלן מת באמצע השיפוץ...
    בקיצור - לא מתעסקים עם משהו מעבר לים!! נקודה.
    אוקי.
    מצד שני, אני פוגש יזמי נדל"ן וגם שומע מחברים שמכירים כאלו עם מאה נכסים בארה"ב,
    עם הון מוערך של 10 מיליון דולר...
    והם התחילו מאפס - לא באו לשוק אחרי שהתעשרו מאיזה תחום אחר...
    אז מה עושים? למי מאמינים?
    זה עובד או לא עובד..?
    יש מצווה לברוח כשמדברים איתך על השקעה פסיבית שהיא יותר מ-8%...
    או שיש כזה דבר גם 12% - ובתזרים חודשי לחשבון הבנק..?
    לדעתי התשובה כנ"ל:
    השאלה כמה אתה מוכן לבדוק, להיחשף, לברר, ללמוד, להכיר אנשים, לבדוק אותם...

ויש כאן נפק"מ לדינא.
    כי כשמדברים למשל על תכנון נישואי הילדים, לרבים מאיתנו קופץ בראש המשפט הבא:
    'אם הייתי מתחיל כשהילד נולד ושם 300 ש"ח בקרן השתלמות על אחד המדדים...
    אבל עכשיו אני עם חמישה ילדים בלעה"ר, ואצל הליטאים זה 600 אל"ש לכל בת... והגדלת הכנסה באופן משמעותי זה לא משהו שעל הפרק כעת... בקיצור, פספסנו את הרכבת. ה' יעזור...'

הוא בטוח יעזור.
    אבל אתה תבחר איפה לקבל עזרה.
    האם הוא יעזור לך להאמין שאין דרך מלבד התחייבויות כבידות ללא כיסוי?
    או שהוא יעזור לך ללמוד ולהכיר מושגים חדשים, ולפעול באחריות עם בעלי מקצוע אמינים וזהירים?
    כי אם תבחר להכיר פתרונות חדשים שבהם אתה יכול למשל להוציא משכנתא ולהשקיע בלי להכביד מדי על החודשי...
    אתה תוכל להתקדם גם בכיוון הזה - צעד אחר צעד, מתוך הבנה, מתוך לקיחת אחריות.

לסיכום חברים:
    אני לא בא לשלוח אתכם עכשיו לארה"ב לפורטוגל או לדובאי..
    אבל אני כן מציע לכל מי שמרגיש תקוע להמשיך ללמוד, להכיר אפשרויות חדשות, ולבדוק אותן באחריות, בסבלנות ובליווי של אנשי מקצוע אמינים.

בהצלחה לכולנו!

@משה-חיים הכל נכון
    אבל כמו שאפשר להרוויח הרבה בהשקעות מהסוג הזה,
    אפשר גם להפסיד 'את המכנסיים'...
    ובנאדם שנמצא במצב של לחתן ילדים בעתיד הקרוב-
    לא בטוח שיתפוס אותו השכל לעזוב השקעה מסוכנת מידי.
    דעתי הענייה.

• נכון מאוד!
    אי אפשר לזלזל בניהול סיכונים מחושב!!
    באמת שאם באים לשווק לנו משהו ואנחנו לא מרגישים שיש מספיק שימת לב לנקודה הזאת - אז חובה להתרחק מ'הזדמנויות' כאלו.
    הנקודה שבאתי לציין היא שככל שלומדים ונחשפים יותר - אפשרויות חדשות נפתחות בפנינו.

אגב, למי שמחתן בזמן הקרוב יש אסטרטגיה שונה -
    אבל חשוב לדעת שתמיד יש מה לעשות!!
    תשאלו, תתייעצו...

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    54 צפיות
    מ
    בהתרגשות רבה!! ניאות ידידינו החשוב ר' אבישי ויינגולד הי"ו לפתוח מועדון למאמנים כלכליים - שם נמשיך ללמוד ולהעמיק עוד ועוד בתחום הנפלא הזה של קידום משפחות מבחינה כלכלית, נקיים סיעור מוחות, נשתף, נתחזק ונחזק... (אני הק' אחראי על ה'אקשן' - רעיונות, ביזנס וכו'..) הבעיות שאנו באים לפתור כאן הן: א. למעשה ישנם מקומות נפלאים ללימוד המקצוע: גוטפלוס, מסילה, תבונה, פעמונים.. כל אחד בדרכו, אך כאשר המאמן הצעיר יוצא לשטח - הוא ניצב בפני אתגרים לא פשוטים כיצד להתנהל מול משפחות בפועל, איך לדרבן אותם להתקדם, איך עוזרים להם למצוא הכנסה וכו' וכו'... ואין עדיין איזה מקום שאפשר להתייעץ בצורה רשמית ומסודרת עם הותיקים בתחום. לאחר 10+ שנים של ניסיון בהכוונה למשפחות, וצבירת ידע מקצועי במגוון תחומים - הרב ויינגולד בא ליצור כאן קהילה שבה אנחנו מתכנסים לדון יחד, מותר וראוי לשאול הההכל ולהיו בהתקדמות תמידית ועקבית בס"ד בשליחות נפלאה זו. ב. המאמנים עצמם זקוקים לפרנסה עבור הבית כמו כל יהודי אחר... וכידוע יש אתגר מיוחד במכירת תהליכים שהם בעצם אוויר שאי אפשר לגמרי לחוש אותו (ואתה גם לא עושה שום דבר בשביל הלקוח, רק אומר לו שיפעל לבד וישלם לך על זה...). הנושא הזה דורש הרבה ליבון וחיזוק הדדי - ואנחנו נפתור הכל יחד בס"ד. ביום שני הקרוב בשעה 20:00 נקיים בע"ה ערב מבוא חינם - כדאי לבוא ולהתבשם! הרישום לקבלת ההזמנה לזום נמצא כאן >> מסתבר שלעשיריה הפותחת יהיה מחיר מיוחד באמת כמנוי חודשי במועדון. מתאים למאמנים העוסקים בפועל עם משפחות, וכן לאלו שלמדו וחוששים לצאת לדרך... ואולי גם מי שרוצה ללמוד מאפס יוכל לעלות על הגל (יהיה מאתגר אבל אפשרי). בברכה שכולנו נזכה לפרנסה בשפע, ולעסוק בשליחות המיוחדת שלנו - כל אחד במקומו שלו!
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    196 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @משה-חיים אז בעזרת ה' אני גם הולך להיות מאמנים שיזכו לכתוב שם. יש למה לצפות.
  • אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    212 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...
  • קרבנות הנשיאים - וחשבון העו"ש שלי...

כלכלת המשפחה 613
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    279 צפיות
    ש
    @משה-חיים התכוונתי לאמר שעד שאתה לוקח מהחברה את רמת החיים שלך (את זה א"א לנתק מהבן אדם), תיקח גם מהחברה טיפים ופטנטים להסתדר עם יוקר המחיה.
  • כיסוי משכנתא או השקעה בקופת גמל?

שוק ההון והשקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    415 צפיות
    צ
    @איש-אחד שאלה זו שאלו את אבנר סטפק ביום ראשון בב"ב, והוא ענה שאם המשכנתא נלקחה מלפני כמה שנים ומעלה, בזמן שהיו משכנתאות טובות, אז ודאי שהתשובה להשקיע את הכסף. ואם המשכנתא נלקחה בקופה האחרונה, זה תלוי מה תמהילי המשכנתא, וברוב המסלולים התשובה תהיה שעדיף להשקיע את זה ולא לכסות את המשכנתא.