דילוג לתוכן

התייעצות: ניוזלטר שבועי על כלכלת המשפחה

• שלום לכל חברי בנקל היקרים!
    אני שוקל בימים אלו להתחיל בשליחת ניוזלטר במייל, ובו מאמרים שבועיים מקבוצה של מאמנים יקרים - בדגש על שינוי חשיבה, מתוך הבנה ששורש הסוגיה של הכסף איננה מספרים אלא אנשים.
    אשמח לשמוע מהציבור אם יהיה ביקוש לזה, וכן לקבל ממכם את כל השאלות הכואבות, ואת המחשבות שמפריעות לכם להתקדם בחיים. - אפשר לכתוב כאן על הבמה או לשלוח אלי למייל האישי.
    עלו והצליחו!

[דוגמה של נושאים שאפשר לעסוק בהם:

• אני ואשתי לא מתקשרים חלק בנושא של הכסף
    • מה זה שווה לי לנסות אם בסוף אני לא אצליח?
    • להצליח בתחום הכלכלי זה לא סתירה לרוחניות?
    • איך אפשר לנהל את ההוצאות בלי לחשוב על כסף כל היום?
    • איך מפסיקים לקבל החלטות רגשיות?
    • מה עושים עם השפעת הסביבה?
    • איך מוצאים פתרונות בלי לוותר על ערכים?
    • איך מתקדמים לכבוש יעדים חדשים?
    • כמה חשוב שהאשה תהיה מודעת למצב הכלכלי?
    • איך מייצרים מוטיבציה להתקדם ולהצליח?
    • איך מנהלים משא ומתן עם מחותנים?
    • האם כדאי לומר לבחורות לחסוך כסף?
    • איך מתרגלים אסרטיביות מול הילדים?]
  • שלום לכל חברי בנקל היקרים!
    אני שוקל בימים אלו להתחיל בשליחת ניוזלטר במייל, ובו מאמרים שבועיים מקבוצה של מאמנים יקרים - בדגש על שינוי חשיבה, מתוך הבנה ששורש הסוגיה של הכסף איננה מספרים אלא אנשים.
    אשמח לשמוע מהציבור אם יהיה ביקוש לזה, וכן לקבל ממכם את כל השאלות הכואבות, ואת המחשבות שמפריעות לכם להתקדם בחיים. - אפשר לכתוב כאן על הבמה או לשלוח אלי למייל האישי.
    עלו והצליחו!

[דוגמה של נושאים שאפשר לעסוק בהם:

• אני ואשתי לא מתקשרים חלק בנושא של הכסף
    • מה זה שווה לי לנסות אם בסוף אני לא אצליח?
    • להצליח בתחום הכלכלי זה לא סתירה לרוחניות?
    • איך אפשר לנהל את ההוצאות בלי לחשוב על כסף כל היום?
    • איך מפסיקים לקבל החלטות רגשיות?
    • מה עושים עם השפעת הסביבה?
    • איך מוצאים פתרונות בלי לוותר על ערכים?
    • איך מתקדמים לכבוש יעדים חדשים?
    • כמה חשוב שהאשה תהיה מודעת למצב הכלכלי?
    • איך מייצרים מוטיבציה להתקדם ולהצליח?
    • איך מנהלים משא ומתן עם מחותנים?
    • האם כדאי לומר לבחורות לחסוך כסף?
    • איך מתרגלים אסרטיביות מול הילדים?]

@משה-חיים
    אז בעזרת ה' אני גם הולך להיות מאמנים שיזכו לכתוב שם.

יש למה לצפות.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    193 צפיות
    ל
    מהנסיון בשטח, בביטוח לאומי על פי רוב כל עוד שלא תוגש בקשה להחזר ביטוח לאומי לא יקרה שום דבר. אין באמור לעיל המלצה לדווח משהו שאינו נכון וכאן המקום להזהיר את כל מי שרוצה להגיש בקשה להחזר ביטוח לאומי רטרואקטיבי, שיבדוק היטב האם מגיע לו החזר או לא. מכיוון וההגשה הינה פשוטה וקלה ללא מסמכים וכו', רבים מגישים על 7 שנים רטרואקטיבי בלי לבדוק האם אכן הם שילמו דמי ביטוח ביתר. הכרתי מישהו שהגיש החזר עברו 280 ₪ שגבו לו, וקיבל חיוב של 35,000 ₪. אחת הסיבות היא שבביטוח לאומי (בשונה ממס הכנסה) בודקים פר חודש ולא בממוצע שנתי, ואין אפשרות לקבל החזר על תרומות, נקודות זיכוי, מגורים בפריפריה וכד' להלן שיעורי דמי הביטוח של השנים האחרונות 2022 | נמוך עד 6,331 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% 2023 | נמוך עד 7,122 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% (סיבת הקפיצה - הקפאת המדד עקב הקורונה) 2024 + 2025 | נמוך עד 7,522 ₪ | שיעור דמי הביטוח השתנו | נמוך 4.27% | גבוה 12.17% 2026 | נמוך עד 7,703 ₪ | שיעור דמי הביטוח ללא שינוי
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    705 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    912 צפיות
    ה
    @מפתח_בינה תעלה בבקשה את החשבונית כמובן בטשטוש הפרטים שלך
  • 2 הצבעות
    7 פוסטים
    342 צפיות
    פרנסה משמיםפ
    @דוד-גולדברג אני אחרי ששמעתי את המושג הזה זה שינה לי בהרבה את המאזן. (אמנם לא לכזה סיפור התכוונת אבל בטוח שזה גם מוסיף)
  • על משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    32
    5 הצבעות
    32 פוסטים
    204k צפיות
    מ
    @shimon כתב בעל משנת יוסף, איקאה ומה שבינהם: יש ללמוד מהמכירות של "גור-עוצמתינו" שעושים מכירה אחת לחודש וחצי חודשיים עם סדר מופתי של שילוט ומיספור לאחרונה ראיתי שהם פתחו את המכירה לקהל הרחב איך מזמינים אצלם ???