דילוג לתוכן

עצות להשכרת דירה

נדל"ן ומשכנתאות
12 3 69 3
  • הבניין רובו חרדי אבל הוא מעורב אז תכלס זה יכול לפנות לכל המגזרים
    מעמד סוציו אקונמי לא גבוה

• הבניין רובו חרדי אבל הוא מעורב אז תכלס זה יכול לפנות לכל המגזרים
    מעמד סוציו אקונמי לא גבוה

@בסיעתא תשאל מה כל אחד מבני הזוג עובד רצוי ששניהם יעבדו (הכוונה שגם האשה אם הבעל אברך עוד יותר טוב) כמה ילדים הם ותעשה חשבון
    באופן גס אם זה ראלי שיהיה להם לשלם את השכירות.
    מקובל לבקש דפי חשבון בנק מהחודשים האחרונים במיוחד מהמגזר הכללי ותראה שאין דברים מוזרים ויש באמת הכנסות.
    תבקש 12 צקים ועוד צק ביטחון על נזקים בסכום של בין חודש לחודשים אתה יכול לסכם שיעשו העברה ותקרע את הצק אבל יום קבוע בחודש ולא יעבור.
    ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה (פעם השכרתי דירה במקום לא משהו ובגלל שחמותה של השוכרת חתמה ערבות זה היה איום יותר גדול על השוכרת מאשר בית משפט וזה עבר בשלום...) תסמוך על תחושת בטן בכדי לפסול אם משפחה לא באה טוב בעין לא כדאי להשכיר להם.
    תשיג חוזה טוב שמשרת את האינטרסים שלך במיוחד בעניני תיקונים. בהצלחה.

• אני מנחש נכון שהדירה ממוקמת בקרית יובל?

• אם אני צודק דבר איתי באישי יש לי מה להחכים אותך

• @בסיעתא תשאל מה כל אחד מבני הזוג עובד רצוי ששניהם יעבדו (הכוונה שגם האשה אם הבעל אברך עוד יותר טוב) כמה ילדים הם ותעשה חשבון
    באופן גס אם זה ראלי שיהיה להם לשלם את השכירות.
    מקובל לבקש דפי חשבון בנק מהחודשים האחרונים במיוחד מהמגזר הכללי ותראה שאין דברים מוזרים ויש באמת הכנסות.
    תבקש 12 צקים ועוד צק ביטחון על נזקים בסכום של בין חודש לחודשים אתה יכול לסכם שיעשו העברה ותקרע את הצק אבל יום קבוע בחודש ולא יעבור.
    ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה (פעם השכרתי דירה במקום לא משהו ובגלל שחמותה של השוכרת חתמה ערבות זה היה איום יותר גדול על השוכרת מאשר בית משפט וזה עבר בשלום...) תסמוך על תחושת בטן בכדי לפסול אם משפחה לא באה טוב בעין לא כדאי להשכיר להם.
    תשיג חוזה טוב שמשרת את האינטרסים שלך במיוחד בעניני תיקונים. בהצלחה.

@השומר תודה רבה על התשובה המפורטת!

@השומר כתב:

צק ביטחון על נזקים

זה צ'ק רגיל או בנקאי

ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה

תוכל לפרט יותר איך לזהות מתי מקובל לקבל

@המסתפק כתב:

אני מנחש נכון שהדירה ממוקמת בקרית יובל?

דווקא לא...
    (אם זה מעניין אותך - נתיבות)

• @השומר תודה רבה על התשובה המפורטת!

@השומר כתב:

צק ביטחון על נזקים

זה צ'ק רגיל או בנקאי

ערבות אפשר לבקש תלוי סיטואציה

תוכל לפרט יותר איך לזהות מתי מקובל לקבל

@המסתפק כתב:

אני מנחש נכון שהדירה ממוקמת בקרית יובל?

דווקא לא...
    (אם זה מעניין אותך - נתיבות)

@בסיעתא צ'ק רגיל
    שערב יחתום על החוזה זה בקשה לגיטימית מכולם יש מקומות שמבני תורה הייתי מוותר אבל זה בסדר לבקש ותמיד טוב.

• @בסיעתא צ'ק רגיל
    שערב יחתום על החוזה זה בקשה לגיטימית מכולם יש מקומות שמבני תורה הייתי מוותר אבל זה בסדר לבקש ותמיד טוב.

@השומר כתב:

צ'ק רגיל

אבל תכלס אין בטחון אמיתי כי צ'ק יכול לחזור או להתבטל (בקרה שח"ו יש צורך לפרוע אותו - אם השוכר הזיק ולא רוצה לשלם וכו' הוא יכול לבטל מיד...)

• @השומר כתב:

צ'ק רגיל

אבל תכלס אין בטחון אמיתי כי צ'ק יכול לחזור או להתבטל (בקרה שח"ו יש צורך לפרוע אותו - אם השוכר הזיק ולא רוצה לשלם וכו' הוא יכול לבטל מיד...)

@בסיעתא נכון אבל זה גם לא חוקי לבטל וגם אם צ'ק אפשר לפנות להוצאה לפועל גם אין לו כיסוי.

• @בסיעתא נכון אבל זה גם לא חוקי לבטל וגם אם צ'ק אפשר לפנות להוצאה לפועל גם אין לו כיסוי.

@השומר נשמע לי כמו "זוטו של ים"...
    לא מקובל לבקש פקדון (חודשיים) מזומן או צ'ק בנקאי (כמובן שאני יכול לבקש מה שאני רוצה אבל מאידך אני רוצה להשכיר למישהו אז אני מחפש את המקובל וההגיוני)

• @השומר נשמע לי כמו "זוטו של ים"...
    לא מקובל לבקש פקדון (חודשיים) מזומן או צ'ק בנקאי (כמובן שאני יכול לבקש מה שאני רוצה אבל מאידך אני רוצה להשכיר למישהו אז אני מחפש את המקובל וההגיוני)

@בסיעתא לא בקשתי מעולם ולא נראה לי מקובל בסוף יש עניין של אמון ולקיחת סיכונים בחיים כמו בכל דבר אם יש לך כזה חוסר אמון במישהו באמת אל תשכיר לו לבקש מזומן תחשוב שהוא גם צריך להאמין בך וגם להשכיב סתם כסף יש פתרונות גם כשיש בעיות פשוט תנסה יותר להשקיע בלהשכיר למשפחה נורמטיבית עם הכנסות מסודרות ואז אין סיבה שלא ישלמו.
    אגב חלק מהברורים אפשר לשאול בעדינות למה עוברים ולבדוק שהם לא עוברים סדרתיים אנשים שפויים ששוכרים דירה מעדיפים כמה שפחות לעבור ואפשר לבקש גם מספר טלפון של המשכיר הקודם.

נושאים מוצעים

• 8 הצבעות
    2 פוסטים
    244 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @שמעון-יוחאי-חסן said: נדל״ן קונים 99 פסיק 9 אחוז מהמקרים - במחיר השוק מאוד מאוד נכון. גם מי שהצליח לרכוש ב''ה מתחת למחיר השוק- זה בד''כ בגלל נותנים טובים במיוחד שלו- נזילות גבוהה, הון עצמי גבוה, אפשרות ליכולת החזר גבוהה, הכרת השוק לעומק ויכולת לחתוך.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    127 צפיות
    ל
    בפשטות אין הרבה מה לעשות, אבל כדאי לך להתייעץ עם עו"ד ר' נתן רוזנבלט advrosenblat@gmail.com
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    145 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    כהמשך לפוסט https://forum.benakel.org/topic/1187/הדירה-שקניתם-לילד-בפריפריה-מזל-טוב-הרגע-קניתם-לו-משקולת./18 רציתי להגיב על נקודה נוספת שחייבת התייחסות, ומשנה דרמטית את המאזן לטובת רכישת נדל''ן על אף כל הנקודות הנכונות והחשובות שהועלו. בשונה ממודל חו''ל, שם אנשים רבים גרים בשכירות, ואת הכסף שלהם משקיעים בשוק ההון, בארץ ישראל אין מנגנון מסודר של שכירות מפוקחת ובנויה. מחירי השכירות משפיעים באופן ישיר על מחירי הנדל''ן ודוחפים אותו כלפי מעלה. לפי הנתונים של הלמ''ס, מחירי השכירות עלו ב ממוצע ב 3.2% בשנה האחרונה, אבל האמת היא שלכאורה המחירים עלו יותר. מעיון בנתונים לחודש פברואר, למשל, עולה שמחירי השכירות עלו בממוצע ב 0.2$ בלבד (עלייה שנתית של 2.4%) אבל שוכרים שחידשו חוזה חוו עליה של 2.7%, ואצל השוכרים החדשים נרשמה עלייה של 5.8%. דבר נוסף, כאשר הגרלות דירה בהנחה נפתחות אחת לחצי שנה בערך, ויש שם כמה אלפי דירות בודדות על למעלה מ 120 אלף נרשמים, מפעם לפעם עולה הביקוש לשכירות, כי יש יותר ויותר אנשים שאין להם דירות. אם פעם אצלנו, רוב הזוגות היו עוברים לדירה משלהם אחרי מספר שנים מסוים מהחתונה, היום יותר ויותר משפחות, או משיקולים של חוסר ברירה או משיקולים של העדפה כלכלית (קוראים את הפורום הזה), נשארים בשכירות. מה שגורם לכךך שקשה מאוד להשיג דירות להשכרה, בפרט במרכז, וככל שצריף דירה גדולה יותר הקושי מתגבר. התוצאה? מחירי השכירות עולים, התוצאה הבאה בתור? אנשים מעדיפים לשלם את הסכום הזה לדירה משלהם. זהו נתון דרמטי שלפי דעתי ישפיע מאוד בפרט עלך אישורים עם ביקוש גבוה לשכירות. לדוגמא- בני ברק, שיש בה היצע עצום של דירות למכירה, ומעבר לז'בוטינסקי ההיצע גדול עוד יותר בין של יד 2 ובין של דירות חדשות, הלחץ על שכירות הדירות במרכז בני ברק צפוי להשפיע על המחירים בטווח הבינוני ארוך. עוד פתרון שלקוח את מחירי השכירות המאמירים כפתרון- היום יותר ויותר מקובל לחלק את הדירה לדירה + יחידה כדי להגיע לקורת גג. דוגמאות? דירה בעיר חרדית מבוקשת, של 3 חדרים + יחידה, חדשה, עם ממ''ד, ב1.750 בלבד! הכנסה חודשית של 4500 על הדירה, ועוד 3000 ליחידה. כך זוגות מעדיפים להישאר במרכז. (פרטים באישי)
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    158 צפיות
    י
    מחפש דירת 3 חדרים במורדות גילה{הפרויקט החדש}....אשמח למידע על אנשם שמשכירים עדיפות לטווח ארוך....
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    245 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    יש מצב שהיה שוה לפתוח עסק לפני קניית הדירות. כי אז הייתי מזדכה המס רכישה. ועל כל ההוצאות הנלוואות לרכישת הדירות עכשיו שאתה עם הנכסים לדעתי עדיף לשלם מיסים כקבוע בחוק ולא לפתוח עסק לא בדקתי את הדברים לעומק. ככה שמה שכתבתי הוא בגדר לפתוח את המחשבה בלבד.