דילוג לתוכן

דירות להשכרה - האם שווה לפתוח עסק?

• יש לי שאלה להתייעץ עם המיייבינים של בנקל, במידה ויש ברשותי כמה יחידות להשכרה (ומשולם מס שכירות) שווה לפתוח עסק וכו' להשכרת דירות או לא?

• להבנתי זה פחות משתלם אולי אם אתה מכניס סכום ממש גדול אז כן
    ד"א אתה יכול להזדכות גם על הוצאות (שכירות דירה שלך וכו')
    אם אתה משלם את ארנונה ושאר החשבונות אולי עדיף לך להעביר את זה על אחד השוכרים והוריד לו מהשכירות ככה גם יוריד לך כאב ראש וגם יחשב לך פחות הכנסה
    בכל אופן עדיף שתתיעץ אם רו"ח יועץ מס אני לא כזה..

• יש מצב שהיה שוה לפתוח עסק לפני קניית הדירות.

כי אז הייתי מזדכה המס רכישה.
    ועל כל ההוצאות הנלוואות לרכישת הדירות

עכשיו שאתה עם הנכסים לדעתי עדיף לשלם מיסים כקבוע בחוק ולא לפתוח עסק

לא בדקתי את הדברים לעומק.
    ככה שמה שכתבתי הוא בגדר לפתוח את המחשבה בלבד.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    205 צפיות
    צ
    @S1252 ברור שלא כדאי לחכות, קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל, שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה. החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל: אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם. אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב. במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה). קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6. תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך. או מסלול הלכה של אינפיניטי. ותתחיל להתעמק בנושא. כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה. בהצלחה.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    253 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @אבינדב-הכהן אכן הרבה לקוחות עושים את זה. על הנייר אמור להספיק 1000-1500 ש''ח לחודש. למעשה- בכל השקעה שהיא צריך לפחות 2000 ש''ח בחודש. אם רוצים לרכוש השקעה 'חכמה' עם פוטנציאל ממשי להתקדמות, צריך להשקיע יותר כסף בחודש. ככל שיש לכם יותר זמן עד נישואי הילדים- אתם יכולים לרכוש השקעה גם פשוטה כי זמן בנדל''ן לאורך זמן משמעותי מאוד. כחלק מהבדיקה של הנתונים האישיים שלכם, צריך גם לבדוק אילו נזקים ועלויות נלוות יש לכם מרכישת דירה שניה.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    254 צפיות
    ד
    @ב.-קונץ דעתי היא שכל עוד לא למדת את הדברים הבסיסיים עדיף שהכסף יהיה בקרן כספית ולא יסתכן בסיכון גבוה , ההבנה הבסיסית של המערכת חשובה מאוד מאוד , תחשוב על מצב שמחר אתה מקשיב להרצאה של בחור כמו הרב טופורוביץ , אתה מתבלבל ומיד מושך כסף או עושה טעויות שלא מתאימות לאסטרטגיה בה אתה מנסה להשקיע . אני חייב לומר שזה לא מידי מורכב ללמוד את התחום בצורה הבסיסית , דורש ממך כמה שעות בקורסים או בספרים שיש המון . כמובן שאני לא ממליץ לשום צד
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    816 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    2k צפיות
    ש
    @בנימין שים לב שבעקבות גזרת הגיוס ושלילת ההנחה במעונות שלכן הרבה אברכים פותחים עסקים אז יש יותר קשיים בפתיחת החשבון, אני מנסה כבר כמה שבועות לפתוח עסק [ע"י מייצג] ועדיין אין אישור מהמע"מ והם בקשו הוכחות לפעילות העסק [כמו חתימת חוזה עם לקוח]