דילוג לתוכן

אולי בכל זאת יש כסף קל?

שוק ההון והשקעות
21 5 92 5
  • @דל-גאה לא מכיר אותו פשוט ראיתי איזה פרסומת לעבודה לאברכים מהבית וזה מה שהתברר..
    אבל אני לא מבין הוא יכול לקחת הלוואה לעסק שרשום על שמי בלי אישור שלי?

@המסתפק כתב:

עבודה לאברכים מהבית

"הנני מצהיר/ה כי הכספים המופקדים והפעילויות המבוצעות באמצעות החברה/הכרטיס אינם משמשים, במישרין או בעקיפין, להלבנת הון או למימון טרור, כי מקור הכספים בלתי תלוי ושרת מטרות חוקיות בלבד, וכי הפעילות מבוצעת עבורי ולא עבור צד שלישי."

יש את האלה הזו ששואלים אותך שאתה פותח חשבון בנק חיסכון ועוד תתחיל להתכונן לענות על השאלה הזו בצורה חיובית
    זה באמת כסף קל ההשלכות לא משהו.

• הזוי שיש מישהו שחושב ברצינות על דבר כזה

• האמת שקיבלתי הצעה נוספת מפרסום בעיתון לרכישת דירה חדשה מקבלן בשכונת הר חומה בירושלים בפרויקט שנמצע באמצע בניה במחיר של 400,000 ש"ח מתחת למחיר שוק ומחירי השיווק של הקבלן-הנתון הזה נבדק והוא אכן נכון המחיר זול בטירוף! השאלה מה הקאץ' הרי לא הגיוני להרויח 400 אל"ש בדקה עד שנה איפוה יכול להיות השקר.?

@המסתפק כתב:

האמת שקיבלתי הצעה נוספת מפרסום בעיתון לרכישת דירה חדשה מקבלן בשכונת הר חומה בירושלים בפרויקט שנמצע באמצע בניה במחיר של 400,000 ש"ח מתחת למחיר שוק ומחירי השיווק של הקבלן-הנתון הזה נבדק והוא אכן נכון המחיר זול בטירוף! השאלה מה הקאץ' הרי לא הגיוני להרויח 400 אל"ש בדקה עד שנה איפוה יכול להיות השקר.?

קבלן שמוכר בכל כך זול, בוודאי נמצא בקשיים אדירים.
    לקנות דירה חצי בנויה מקבלן שנמצא בקשיים כאלה - זה לשים כסף על קרן הצבי.
    ככה פשוט.

• @המסתפק לא זאת הבעיה שלו, הוא יוכיח לך באלף סיפורי לילה ולילה ש'הנה הנה מחר יש לו נזיל, אבל כרגע הבנק דורש כסף אז הוא חייב הלואה ורק תחתום פה...'

@דל-גאה ואני לא יסכים... לא הצלחתי להבין את הסיכון

• כולכם מוסיפים הרבה הארות והערות אבל אני ישמח אם מישהו יוכל להתמקד בשאלות המדויקות שלי למעלה ולענות אליהם...

• @דל-גאה ואני לא יסכים... לא הצלחתי להבין את הסיכון

@המסתפק יודע מה? עזוב, אין סיכון כלכלי...
    הסיכון הוא הסתבכות עם החוק ורשות המיסים.
    נסה, תחזור עם עדכונים.
    [נ.ב. אתה בטוח שהוא לא יחתים אותך בין היתר על יפוי כח כלשהו? אתה בטוח תצליח לקרוא את כל האותיות הקטנות, להבין את כל המשמעויות?... יש לך עורך דין צמוד?]

• כולכם מוסיפים הרבה הארות והערות אבל אני ישמח אם מישהו יוכל להתמקד בשאלות המדויקות שלי למעלה ולענות אליהם...

@המסתפק כתב:

כולכם מוסיפים הרבה הארות והערות אבל אני ישמח אם מישהו יוכל להתמקד בשאלות המדויקות שלי למעלה ולענות אליהם...

לא הבנתי למה זה:

דל-גאה כתב:

@המסתפק כתב:

האמת שקיבלתי הצעה נוספת מפרסום בעיתון לרכישת דירה חדשה מקבלן בשכונת הר חומה בירושלים בפרויקט שנמצע באמצע בניה במחיר של 400,000 ש"ח מתחת למחיר שוק ומחירי השיווק של הקבלן-הנתון הזה נבדק והוא אכן נכון המחיר זול בטירוף! השאלה מה הקאץ' הרי לא הגיוני להרויח 400 אל"ש בדקה עד שנה איפוה יכול להיות השקר.?

קבלן שמוכר בכל כך זול, בוודאי נמצא בקשיים אדירים.
    לקנות דירה חצי בנויה מקבלן שנמצא בקשיים כאלה - זה לשים כסף על קרן הצבי.
    ככה פשוט.

לא מספיק לך...

• @המסתפק כתב:

ההצעה השלישית היא לא הצעה אישית אלא הצעה שכולנו רואים ברחובות מודפס על מודעות רחוב קטנות שמבטיחים תשואה של 3% חודשי על הכסף רק בשביל הסקרנות התקשרתי ותיאמתי פגישה ישבתי ברכב פשוט עם אדם שנראה חרדי לכל דבר ועניין והוא הראה לי בטלפון איך שהם סוחרים במט"ח בבנק בשוייץ ושיש להם הסכמים איתם על העמלות וכו' וכו' וכמובן שביטחון על הכסף אין-טענתו היא שאנשים סומכים עליו ואפשר להתחיל עם סכום קטן כדי לראות.. נשמע כמו הונאה קלאסית מה שמטריד אותי זה שהם מפרסמים כבר שנים ואם זה לא היה אפקטיבי אני מאמין שהם היו מפסיקים מצד שני אם באמת אנשים תמימים השקיעו אצלם אז איך זה לא התפוצץ מתי שהוא אולי הם כן הרויחו?

אם זה היה כל כך פשוט - איפה בנק הפועלים, למשל? או ישראכרט? או מנורה מבטחים?
    למה הם צריכים לחפש לקוחות, להעסיק פקידי משכנתאות, יועצים פנסויניים וכו'
    הכי קל! עמלות של בנקים בשווייץ! איפה כל הכרישים הכלכליים שלנו...
    אגב - איך בדיוק עמלות של בנק בשווייץ מגיעות ל3% בחודש? איך?
    תדרוש ממנו מספרים, לא מילים.
    ועוד אגב - אתה לא הראשון שמדבר עם היצור הזה. עיין בפרוג ותמצא נחת.
    [זה גם יוסף בר, להשערתי...]

דל-גאה כתב:

אגב - איך בדיוק עמלות של בנק בשווייץ מגיעות ל3% בחודש? איך?

וגם זו תגובה מספקת, נראה לי.

• והנה מה שג'מיני אומר:
    ההצעה שתיארת כוללת סימני אזהרה קלאסיים ומוכרים של הונאות פיננסיות או השקעות ברמת סיכון קיצונית במיוחד, ומומלץ להתרחק ממיזמים מסוג זה באופן מוחלט.

להלן ניתוח של נקודות התורפה המרכזיות בהצעה זו:

1. הבטחה לתשואה בלתי מציאותית
      החישוב הפשוט: תשואה של 3% בחודש פירושה תשואה שנתית של מעל 42% (בתחשיב ריבית דריבית).

הפרספקטיבה בשוק: בשווקים הפיננסיים הלגיטימיים, אין שום אפיק השקעה שמסוגל להבטיח תשואות בהיקף כזה באופן יציב. אפילו משקיעים מקצועיים ומנוסים בעולם משיגים תשואה שנתית ממוצעת נמוכה בהרבה. להבטחה כזו אין שום עיגון במציאות הכלכלית.

1. אופי המפגש והיעדר פיקוח
      פגישה ברכב: חברות השקעה לגיטימיות ומורשות פועלות ממשרדים מסודרים, כפופות לרגולציה הדוקה (כגון רשות ניירות ערך) ומחויבות בהסכמים חתומים ובשקיפות מלאה.

מסחר במט"ח (פורקס): מסחר במטבע חוץ נחשב לאחד התחומים התנודתיים והמסוכנים ביותר בשוק הפיננסי. רוב מכריע של הסוחרים הפרטיים בתחום זה מפסידים את כספם.

הסוואה חברתית: מראה חיצוני או השתייכות למגזר מסוים אינם מהווים ערובה ליושר, למקצועיות, או לביטחון הכסף.

1. מנגנון "ההתחלה בסכום קטן"
      זוהי שיטת פעולה מוכרת במיזמים בעייתיים (כדוגמת תרמיות פונזי): מעודדים את המשקיע להפקיד סכום קטן, מראים לו "רווחים" קלים על הנייר (ואף מאפשרים לו למשוך סכום פעוט בהתחלה), כדי לבנות אמון ולגרום לו להשקיע סכומים גדולים בהרבה בהמשך – אותם כבר לא יוכל לקבל בחזרה.
  • והנה מה שג'מיני אומר:
    ההצעה שתיארת כוללת סימני אזהרה קלאסיים ומוכרים של הונאות פיננסיות או השקעות ברמת סיכון קיצונית במיוחד, ומומלץ להתרחק ממיזמים מסוג זה באופן מוחלט.

להלן ניתוח של נקודות התורפה המרכזיות בהצעה זו:

1. הבטחה לתשואה בלתי מציאותית
      החישוב הפשוט: תשואה של 3% בחודש פירושה תשואה שנתית של מעל 42% (בתחשיב ריבית דריבית).

הפרספקטיבה בשוק: בשווקים הפיננסיים הלגיטימיים, אין שום אפיק השקעה שמסוגל להבטיח תשואות בהיקף כזה באופן יציב. אפילו משקיעים מקצועיים ומנוסים בעולם משיגים תשואה שנתית ממוצעת נמוכה בהרבה. להבטחה כזו אין שום עיגון במציאות הכלכלית.

1. אופי המפגש והיעדר פיקוח
      פגישה ברכב: חברות השקעה לגיטימיות ומורשות פועלות ממשרדים מסודרים, כפופות לרגולציה הדוקה (כגון רשות ניירות ערך) ומחויבות בהסכמים חתומים ובשקיפות מלאה.

מסחר במט"ח (פורקס): מסחר במטבע חוץ נחשב לאחד התחומים התנודתיים והמסוכנים ביותר בשוק הפיננסי. רוב מכריע של הסוחרים הפרטיים בתחום זה מפסידים את כספם.

הסוואה חברתית: מראה חיצוני או השתייכות למגזר מסוים אינם מהווים ערובה ליושר, למקצועיות, או לביטחון הכסף.

1. מנגנון "ההתחלה בסכום קטן"
      זוהי שיטת פעולה מוכרת במיזמים בעייתיים (כדוגמת תרמיות פונזי): מעודדים את המשקיע להפקיד סכום קטן, מראים לו "רווחים" קלים על הנייר (ואף מאפשרים לו למשוך סכום פעוט בהתחלה), כדי לבנות אמון ולגרום לו להשקיע סכומים גדולים בהרבה בהמשך – אותם כבר לא יוכל לקבל בחזרה.

@דל-גאה לגבי הדירה בהר חומה אכן ענית היטב יישר כוח! אבל לגבי ההוא של המט"ח בשוויץ אני לא צריך בינה מלאכותית בשביל להבין שזה לא הגיוני שאלתי הייתה איך הוא ממשיך לפרסם כבר שנים אם אנשים נפלו איתו אז אני מאמין שזה היה מתפוצץ ואם אף אחד לא השקיע אז הוא היה מפסיק להשקיע בפרסום לכן זה נראה כמו מסקנה מתבקשת שאנשים השקיעו והרויחו ועל זה שאלתי אם יש למישהו הסבר תודה

• @דל-גאה לגבי הדירה בהר חומה אכן ענית היטב יישר כוח! אבל לגבי ההוא של המט"ח בשוויץ אני לא צריך בינה מלאכותית בשביל להבין שזה לא הגיוני שאלתי הייתה איך הוא ממשיך לפרסם כבר שנים אם אנשים נפלו איתו אז אני מאמין שזה היה מתפוצץ ואם אף אחד לא השקיע אז הוא היה מפסיק להשקיע בפרסום לכן זה נראה כמו מסקנה מתבקשת שאנשים השקיעו והרויחו ועל זה שאלתי אם יש למישהו הסבר תודה

@המסתפק הוא לא משקיע בפרסום...
    מדובר בסטיקרים שעלות הדפסתם והפצתם זניחה
    ביחס לכסף שהוא עשוי לעשות משנים - שלושה תמימים.
    אגב, כבר דיבר עליו @איצ-ה-דז-אלובסקי בעבר,
    והאיש ניסה להתגונן בטענות מוזרות כגון
    'יש לי דין תורה אצל הרב סילמן על 30 מיליון ש"ח' ועוד...

• תודה לכל המגיבים
    מה לגבי הקרקעות יש למישהו דעה בעניין?

• עושה סדר מניסיון לא מאד גדול אבל ניסיון...
    הקרקע לא תהיה מופשרת תוך שנתיים, אם כן, לא היו צריכים אותך ולא היו מוכרים ב490,000. הסבירות הגבוהה שתהיה מופשרת עוד 10 שנים 20 שנה או בכלל לא.
    שתי ההצעות השניות מדובר בנוכלים. האחד מהסוג הגרוע והשני מהסוג ה"טיפש"
    הדירה בהר חומה היא כנראה ההצעה ההגיונית ביותר, אלא מאי? או שמחיר השוק נמוך יותר ממה שחשבת או שיש בעיה קננינית בדירה (תבדוק עם עורך דין ספציפית על הדירה) בכל מקרה 200,000 ש"ח פחות זה הגיוני כשחברת הבניה לחוצה. ועדיין קח בחשבון שהמחירים כנראה ימשיכו לרדת.
    ואם החלטת ללכת על זה קח עורך דין שיבדוק אם יש ערבות בנקאית. לא ערבות מכר

• שלום וברכה לחברי הפורום!
    בימים האחרונים קיבלתי הצעות לשלושה דברים מסוגים שונים שהמשותף לכולם הוא רווח מטורף ולא הגיוני אשמח לניסיונכם ועזרתכם איך אפשר לראות בוודאות את השקר ולפסול את ההצעות..
    ההצעה הראשונה היא בתחום הנדל"ן לקניית יחידת קרקע בגבעת שמואל בצמוד למסלול המטרו העתידית מחיר היחידה הוא 490,000 ש"ח כשחישוב הרווח של המציע הוא שדירת שלושה חדרים בגבעת שמואל עולה 2,500,000 ש"ח ועלויות בניה הם מיליון ש"ח בערך כך שעל פי חישוב שמאי ברגע שיהיה היתרים הקרקע תהיה שווה 1,200,000 ש"ח וזה לשיטתם יקרה תוך שנתיים משום שהמדינה מפשירה את הקרקעות שבסמוך למטרו לבניה לצורך מימון פרויקט המטרו ובמסגרת תוכנית תמ"א 70 בצירוף עם תוכנית דירה להשכיר... כל זה הנאום של מציע ההצעה לדבריו שוקי סלומון הוא היזם בפרויקט דעתכם?
    ההצעה השניה היא בתחום אחר לגמרי קיבלתי הצעה מאדם שהגעתי אליו דרך פרסומת שהוא טוען שיש לו כמה חברות שמתעסקות בבניה שיפוצים ואינסטלציה ובעקבות מחזור הרווחים הגדול הוא נאלץ לשלם מיסים מרובים ולכן הוא מציע לפתוח עסק על שמי כשהוא אחראי לכל ההכנסות וההוצאות ועל זה הוא מציע לי 10,000 ש"ח בחודש ברור לי שמשהו פה לא הגיוני השאלה מהו? ואיך בכלל אני יכול להפסיד משהו בדבר כזה?
    ההצעה השלישית היא לא הצעה אישית אלא הצעה שכולנו רואים ברחובות מודפס על מודעות רחוב קטנות שמבטיחים תשואה של 3% חודשי על הכסף רק בשביל הסקרנות התקשרתי ותיאמתי פגישה ישבתי ברכב פשוט עם אדם שנראה חרדי לכל דבר ועניין והוא הראה לי בטלפון איך שהם סוחרים במט"ח בבנק בשוייץ ושיש להם הסכמים איתם על העמלות וכו' וכו' וכמובן שביטחון על הכסף אין-טענתו היא שאנשים סומכים עליו ואפשר להתחיל עם סכום קטן כדי לראות.. נשמע כמו הונאה קלאסית מה שמטריד אותי זה שהם מפרסמים כבר שנים ואם זה לא היה אפקטיבי אני מאמין שהם היו מפסיקים מצד שני אם באמת אנשים תמימים השקיעו אצלם אז איך זה לא התפוצץ מתי שהוא אולי הם כן הרויחו?

@המסתפק
    תברח מזה כמו מאש!!!!
    אותו אחד , (שלכאו' זה אותו אחד), הונה כבר רבים, והרב ברוורמן כבר התראיין על כעין זה בקו של איצ'ה ואמר שמי ששם כסף על זה שם את זה על קרן הצבי, ולא צריך היתר עיסקה, כי על הכסף הולך לאיבוד, אם זה אותו אחד שמפרסם כל היום על רווחים גדולים של 4 % בחודש, אז כבר פורסם עליו רבות, ואם הוא באמת היה מרויח כך, הוא לא היה צריך אותך...., הגיון.....

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    261 צפיות
    צ
    @בהצלחה-רבה said: רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון לפעמים זה יכול להיות רעיון ממש טוב. בפרט אם נלך לפי המחקרים שהשקעה ח"פ מנצחת את ההפקדות החודשיות. וברור שכל מי ששומע על השקעות בשוק ההון, ועל הכפלות כל 8 שנים, מיד חושב על הרעיון הזה. אבל - א. כפי שדוד טופורוביץ טוען שאם תגיד את זה לבנק, כנראה שהוא לא יאשר את המשכנתא... ב. תחשוב שאם אתה לוקח משכנתא ומשלם ע"ז ריבית, כדי להרויח על הכסף אתה צריך שתהיה תשואה מספיק גבוהה, שתשאיר אותך ברווח גם אחרי תשלום הדמי ניהול ומס רווחי הון. ואף אחד לא מבטיח לך את התשואה הזאת... מה תעשה אם בעשור הקרוב לא יהיה משבר, וכן יהיו עליות, אבל התשואה השנתית תהיה רק 6%. ג. זה בהחלט תלוי מה משך זמן ההשקעה, לפעמים השקעה חודשית בסכום שתשלם את המשכנתא יכולה להניב סכום יותר גבוה מאשר השקעה ח"פ של סכום המשכנתא. ד. צריך סיבולת גבוהה בזמני ירידות. והבעיה שקשה לכל אחד לאמוד את עצמו בכאלו דברים שכנראה אף פעם הוא לא חווה, בפרט שאפילו החוקרים המומחים אומרים שהם בעצמם מכרו מניות בהפסד, כי קשה לעמוד בזה. וגם מי שמצליח לעמוד בזה, עצם החוויה הזאת ממש לא פשוטה. כמובן לפני צעד כזה, צריך להתייעץ אני מחפש המלצות עם מי להתייעץ בתחום זה תודה רבה אין הנחתום מעיד על עיסתו יש לי לקוחות שעשו את זה.
  • 3 הצבעות
    1 פוסטים
    252 צפיות
    א
    _כללי זהירות למשקיע המתחיל.pdf סיפור.pdf
  • 2 הצבעות
    8 פוסטים
    665 צפיות
    ה. שלמהה
    @ברמיזא כתב באחרי מהפכת החיסכון לחתונות בישראל זה הגיע גם לארה"ב, (אולי עושים את זה יותר טוב מכאן): @רואה-את-הנולד זה יותר טוב מכאן כי יש הדרכה עד הסוף באופן נגיש וקל, גם לאיש הפשוט ביותר. כאן בארץ נתקלתי בהדרכה נגישה רק בתשלום לצערי. יש לך אזרחות ארה"ב? לגבי המינימום - זה מועיל מאוד להגדלת ראש.
  • 2 הצבעות
    6 פוסטים
    537 צפיות
    שמש מרפאש
    חשבתי פעם על השקעה בברייקשיר הת'אווי של וורן באפט, שזה אומר להיות שותף עם המשקיע מס' 1. למפרע זה היה יכול להיות רעיון טוב. אמנם כשהנ"ל עומד לפני פרישה (בגיל 94!) זה לא ממש רלוונטי. בכל אופן השקעה רוחבית מבוססת על הרעיון שהשוק בכללותו תמיד עולה. הגיון כלכלי פשוט שגם עומד יפה במבחן ההיסטוריה, והוא נשען על יסוד יציב יותר מאסטרטגיית השקעה של אדם אחד, אגדי ככל שיהיה.
  • 15 הצבעות
    34 פוסטים
    3k צפיות
    טריידרט
    מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות: שבוע שעבר, חול המועד. חוף בית ינאי. אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג. ופתאום – שני כרישים שוחים במים. קרוב. קרוב מדי. הנה תמונה שצילמתי מהחוף. החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים. אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים. ואז, כמובן – כמה צעירים גאונים קופצים פנימה. מנסים לגעת בכרישים. המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים. והם? מקללים. תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות: "יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת." .... והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה… וכריש טרף אותו למוות. מצמרר. ..... להבדיל אלף אלפי הבדלות. גם בהשקעות. מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות, מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר, אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים. מי שלא יודע לקרוא את הקרקע, מי שלא יודע לזהות את הסיכונים ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית. בטח ובטח בשוק של היום.