דילוג לתוכן

קרן כספית עם משיכות קבועות שווה?

שוק ההון והשקעות
2 2 15 2
  • שלום וברכה לחבר הפורום!
    אשמח ליעוץ ממי שמבין אם יש לי בצד סכום של בין 100 ל200 אל"ש שאני צריך ממנו 3 א"ש בחודש לתזרים החודשי האם שייך בכלל והאם יהיה לי רווחי להשים אותו בקרן כספית ולמשוך ממנה כל חודש 3 א"ש?
    בנוסף אשמח לדעת אם הבנתי נכון שבשביל קרן כספית הכי מומלץ להפקיד דרך הבנק?
    תודה רבה

• שלום וברכה לחבר הפורום!
    אשמח ליעוץ ממי שמבין אם יש לי בצד סכום של בין 100 ל200 אל"ש שאני צריך ממנו 3 א"ש בחודש לתזרים החודשי האם שייך בכלל והאם יהיה לי רווחי להשים אותו בקרן כספית ולמשוך ממנה כל חודש 3 א"ש?
    תודה רבה

@המסתפק כתב:

שלום וברכה לחבר הפורום!

עם כל סכום פנוי אפשר לקנות קרן כספית.
    ובהחלט זה דבר רווחי גם בכסף שצריכים אותו לתזרים חודשי.
    רק שצריך להדגיש שלא מדובר כאן על רווחים גדולים,
    אלא על להרויח בשנה תשואה הדומה לגובה ריבית בנק ישראל.

ואני לא מכיר אפשרות של הוראה מחזורית למכירת קרן כספית,
    כלומר כל חודש תבצע בעצמך פעולת מכירה של 3,000 ש"ח.

במקרה שלך צריך להחליט על איזה סכום מדובר,
    כי אם מדובר על סכום של 100,000, אז הוא אמור להספיק לתקופה של פחות מ-3 שנים.
    ואז המקום הכי טוב זה קרן כספית.

אבל אם מדובר על 200,000 ש"ח, אז מדובר על יעד של 5.5 שנים.
    ואז יכול להיות שחלק מהכסף כדאי להפקיד בקופת גמל להשקעה מסלול הלכה רגיל.

כלומר חצי או יותר תשים בקרן כספית ותמשוך מזה כל חודש.
    ואת השאר תשים בקופת גמל להשקעה במסלול הלכה רגיל ולא במסלול מנייתי.
    ותמשוך מזה רק אחרי שייגמר הכסף בקרן כספית.

תוכל לפתוח קופת גמל להשקעה בקישור בחתימה.

הבנת נכון.

נושאים מוצעים

• משיכה חלקית מקרן כספית

שוק ההון והשקעות קרן כספית
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    191 צפיות
    ב
    אתה קונה את אותו מספר קרן או לוחץ על הקרן הקימת ועושה קניה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    99 צפיות
    מ
    אשמח למידע האם כדאי וראוי לגדר מט"ח בקרן כספית לתקופה לא ארוכה, או שאין בזה שום ענין? תודה.
  • 9 הצבעות
    5 פוסטים
    379 צפיות
    ס
    @מתיקות-התורה כל חברה משקיע בצורה אחרת, וזה גם קשור לביקוש והיצע של הקרן עצמה.
  • 3 הצבעות
    4 פוסטים
    1k צפיות
    רחל עומסיר
    שתי קרנות כספיות כשרות חדשות עם דמי ניהול מוזלים בימים האחרונים הוכרזו שתי קרנות חדשות עם דמי ניהול נמוכים במיוחד: קרן כספית שקלית כשרה של חברת איילון מספר הקרן 5142252 דמי ניהול של 0.05 אחוז לשנה הקרן צפויה להתחיל להיסחר בתאריך 11.3 קרן כספית שקלית כשרה של קסם מספר הקרן 5142377 דמי ניהול של 0.05 אחוז לשנה הקרן צפויה להתחיל להיסחר בתאריך 12.3 ברוב המקרים לא כדאי למהר ולבצע מעבר מקרן קיימת רק בגלל ירידה קטנה בדמי הניהול. מעבר כזה עלול ליצור אירוע מס ולכן לעיתים עדיף להשאיר את ההשקעה הקיימת כפי שהיא. לעומת זאת, עבור כספים חדשים שמופקדים מהיום והלאה בהחלט ניתן לשקול להפקיד לקרן הזולה יותר, במיוחד כאשר מדובר במוצר דומה שמטרתו שמירת ערך הכסף לטווח קצר. קרן כספית יכולה להיות פתרון נוח לניהול כסף לטווח קצר, אך היא אינה תחליף לתוכנית השקעה מסודרת לטווח הארוך. המידע באדיבות דניאל נבון מ-Tradingl.
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    3k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר