דילוג לתוכן

הוספת מעסיק לקרן פנסיה קיימת

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
4 4 53 3
  • כתב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    התחלתי לעבוד בעבודה נוספת, איך אני מוסיף את המעסיק החדש שלי לקרן פנסיה הקיימת כבר?

  • כתב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    @אבינדב-הכהן צריך לפתוח את המעסיק החדש גם בחברה של הקרן, דרך הסוכן או מול שירות הלקוחות שלהם, ולתת למעסיק את שם הקרן ומספר החשבון. אם המעסיק לא יקבל ממך פרטים הוא יפקיד לקרן ברירת מחדל, ואז תצטרך לאחד אחר כך.

  • התחלתי לעבוד בעבודה נוספת, איך אני מוסיף את המעסיק החדש שלי לקרן פנסיה הקיימת כבר?

    כתב נערך לאחרונה על ידי
    #3

    @אבינדב-הכהן יש להוריד מהאתר של החברה הקיימת (או לחילופין לבקש מהשירות לקוחות) 'אישור קופה פעילה' (במיטב זה נמצא תחת 'הפקת דוחות ואישורים'), ולשלוח למעסיק החדש.
    אתם מרוויחים עוד משהו, החוק אומר שהמעסיק אינו חייב להפקיד פנסיה בחצי השנה הראשונה, אא"כ יש לעובד קופה פעילה, שאז הוא זכאי לפנסיה מהיום הראשון.

    מכל זכות:
    במקרה שהעובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה (והיה מבוטח בעת קבלתו לעבודה), הוא יהיה זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני כבר מיומו הראשון בעבודה, כלומר לא תחול עליו תקופת המתנה כלשהי לפני שיבוטח על-ידי מעסיקו.
    במקרה שהעובד לא היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני תחילת עבודתו, הוא יהיה זכאי לביטוח הפנסיוני רק לאחר שחלפו 6 חודשים מהיום שהתחיל את עבודתו באותו מקום עבודה (כלומר, הוא אינו זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני בעבור 6 חודשים הראשונים מאז תחלית העסקתו).

    יש לזכור שע"פ החוק העובד מחליט היכן להפקיד את הפנסיה, ועדיף לעשות את זה מיד בהתחלה, מאשר לנייד לאחר מכן, שלפעמים דורש גם את אישור המעסיק על רכיב הפיצויים (אם אין לכם סעיף 14).

  • @אבינדב-הכהן יש להוריד מהאתר של החברה הקיימת (או לחילופין לבקש מהשירות לקוחות) 'אישור קופה פעילה' (במיטב זה נמצא תחת 'הפקת דוחות ואישורים'), ולשלוח למעסיק החדש.
    אתם מרוויחים עוד משהו, החוק אומר שהמעסיק אינו חייב להפקיד פנסיה בחצי השנה הראשונה, אא"כ יש לעובד קופה פעילה, שאז הוא זכאי לפנסיה מהיום הראשון.

    מכל זכות:
    במקרה שהעובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה (והיה מבוטח בעת קבלתו לעבודה), הוא יהיה זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני כבר מיומו הראשון בעבודה, כלומר לא תחול עליו תקופת המתנה כלשהי לפני שיבוטח על-ידי מעסיקו.
    במקרה שהעובד לא היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני תחילת עבודתו, הוא יהיה זכאי לביטוח הפנסיוני רק לאחר שחלפו 6 חודשים מהיום שהתחיל את עבודתו באותו מקום עבודה (כלומר, הוא אינו זכאי להפרשות לביטוח פנסיוני בעבור 6 חודשים הראשונים מאז תחלית העסקתו).

    יש לזכור שע"פ החוק העובד מחליט היכן להפקיד את הפנסיה, ועדיף לעשות את זה מיד בהתחלה, מאשר לנייד לאחר מכן, שלפעמים דורש גם את אישור המעסיק על רכיב הפיצויים (אם אין לכם סעיף 14).

    כתב נערך לאחרונה על ידי אסתר קונינסקי
    #4

    @א.א.פ. כתב:

    אתם מרוויחים עוד משהו, החוק אומר שהמעסיק אינו חייב להפקיד פנסיה בחצי השנה הראשונה, אא"כ יש לעובד קופה פעילה, שאז הוא זכאי לפנסיה מהיום הראשו

    חשוב לציין שרק לאחר שלושה חודשי עבודה המעסיק חייב להפקיד רטרו מתחילת העבודה
    כך שאם יעזור לאחר שלושה חודשים לא יהיה זכאי כלל

    תבקש מהסוכן ביטוח או מהקופה טופס קוביות עבור המעסיק החדש ותשלח לו

    בהצלחה

נושאים מוצעים