דילוג לתוכן

כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
43 14 625 14

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    7 פוסטים
    66 צפיות
    ב
    צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שתמצא את עצמך מובטל
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    64 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    184 צפיות
    ה
    @יהודי-גאה כתב בהתורה חסה.. כסף שלא משויך לקופה שלכם: אז אולי תתן את הפרטים שלו? לתועלת כולם... בשמחה אור 050-574-9280
  • כמה להפריש לקרן הפנסיה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    21
    1 הצבעות
    21 פוסטים
    518 צפיות
    רחל עומסיר
    @שמיל-שמיל ההמלצה לא למשוך פיצויים היא גם שאנו מקטינים את הצבירה שלנו באופן משמעותי. בגיל הפרישה נוכל לפנות למתכנן פרישה ובצורה חכמה לפטור חלק נכבד מהמס, אם תמשוך היום ותעביר לגמל להשקעה רוב הסיכויים שלא תשתמש בכסף לפנסיה אלא לחתונות ילדים.
  • כמה משלמים דמי ניהול?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    25
    0 הצבעות
    25 פוסטים
    595 צפיות
    צ
    @אנונימי2 בעיקרון כן, אבל כל דבר תלוי בהתאם לגובה הפקדות וצבירה, אם תציינו את הנתונים נוכל לדעת יותר טוב. פנסיה מקיפה זה פנסיה רגילה, פנסיה כללית או משלימה זה בד"כ למי שמשתכר סכום הרבה יותר גבוה. נראה לי ש @רחל-עומסי כתבה ע"ז פוסט כאן באתר.