דילוג לתוכן

האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
3 3 48 4
  • האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך?

אחד הנושאים החשובים ביותר לשכירים הוא חובת ההפקדה לפנסיה מצד המעסיק.
    לא מדובר בהטבה, ולא בעניין של “רצון טוב” – אלא בחובה חוקית ברורה.

חובת הפקדה לפנסיה – מה אומר החוק?
    כל מעסיק בישראל מחויב להפקיד עבור עובדיו לפנסיה, בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה חובה.
    ההפקדה כוללת:

• רכיב תגמולים עובד
    • רכיב תגמולים מעסיק
    • רכיב פיצויים

אי הפקדה או הפקדה חלקית מהווה הפרת חוק.

האם יש קנסות למעסיקים?
    חשוב לדעת:
    בשנים האחרונות רשות האכיפה מגבירה את האכיפה ומטילה קנסות על מעסיקים שאינם מפקידים לפנסיה כנדרש.
    מדובר בקנסות שיכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים למעסיק – מעבר לחובת השלמת ההפקדות לעובד רטרואקטיבית.
    אבל גם כאשר יש קנס מי שעלול להיפגע בפועל הוא העובד, אם אינו עוקב אחרי ההפקדות שלו בזמן אמת.

לא רק חיסכון- גם כיסוי ביטוחי
    אי הפקדה או הפקדה לא תקינה אינה פוגעת רק בגובה החיסכון העתידי, אלא גם בכיסוי הביטוחי שבקרן הפנסיה: כיסוי לנכות וכיסוי לשאירים במקרה פטירה.כאשר אין הפקדות סדירות הכיסוי הביטוחי עלול להתבטל.

שכירים – האחריות גם אצלכם
    גם אם המעסיק מחויב בחוק, האחריות לבדיקה מומלצת לכל שכיר:

• לבדוק דוח רבעוני ודוח שנתי מקרן הפנסיה
    • לוודא שההפקדות נכנסות מדי חודש
    • לבדוק שהשכר המבוטח תואם לשכר בפועל

טעויות קטנות היום עלולות להפוך לפערים משמעותיים בפרישה.
    התחלת עבודה חדשה – נקודה קריטית
    עובד שמתחיל מקום עבודה חדש ויש לו קרן פנסיה פעילה:

• חייב לעדכן את המעסיק כבר בתחילת ההעסקה
    • כך ההפקדות אמורות להתחיל לאחר 3 חודשי עבודה רטרואקטיבית מהחודש הראשון (ולא להידחות ל- 6 חודשים)

חוסר עדכון עלול לגרום לאובדן חודשי חיסכון יקרים וכיסוי ביטוחי יקרי ערך.
    לסיכום
    פנסיה היא אחד הנכסים הכלכליים המשמעותיים ביותר של כל שכיר.
    בדיקה שוטפת, מודעות, ושיח נכון מול המעסיק – יכולים לעשות הבדל של מאות אלפי שקלים בעתיד.
    אם אתם לא בטוחים שההפקדות שלכם תקינות, או שלא בדקתם דוחות כבר זמן רב, כדאי לעצור ולבדוק. בדיקה פשוטה היום יכולה לחסוך טעויות יקרות מחר.

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    unnamed.png

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה
  • מהניסיון המר,
    דווקא מעסיקים/ות חרדיים מחפפים/עושקים בנושא הזה יותר מאחרים כי 'לא נעים להתלונן' או כי מפחדים מפיטורין וכדו'...
    (כמובן לא כולם והרוב הם ישרי דרך אך תמיד צריך לפקוח עין כאמור לעיל, וד"ל).

• אשמח לדעת מבעל נסיון אם יש מה לעשות מול מעסיק שמעכב את ההעברות זמן רב

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    30 צפיות
    A
    האם עדיף קרן פנסיה 70 אחוז מנייתי מקיפה - עם ביטוחים, או קרן פנסיה כללית 100 אחוז מנייתי ללא ביטוחים (אפילו לשלם ביטוחים לבד).
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    64 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    78 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    167 צפיות
    חופש כלכליח
    @פנחס-מנחם כתב במה עדיף קרן השתלמות או פנסיה?: מה הכי טוב לעצמאי קרן השתלמות או פנסיה זה למטרות שונות פנסיה זה לגיל פרישה וקרן השתלמות זה לא לגיל פרישה אלא לטווח הקצר יותר
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    290 צפיות
    ה. שלמהה
    @רואה-את-הנולד כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: @י-סנדרס כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: אין כיסוי ביטוחי - יש רק בפנסיה אנחנו משלמים על הכיסוי הזה זה לא בחינם אפשר גם לעשות ביטוח בנפרד לא? אפשר, אך הביטוח הפנסיוני הוא הזול ביותר.