טבלאות של הרב גוטמן על תכנון נכון של חתונות הילדים
-
@טריידר כתב בטבלאות של הרב גוטמן על תכנון נכון של חתונות הילדים:
@גמל-און
לחשבן לפי הנתונים בשדות הצהובות, ולמלאות אוטומוטית בטבלא ובשדות הכחולות, מדובר בחישובים בחלקם די מורכבים...איפה הקישור של הקובץ?
איזה מידע אתה רוצה להנגיש, אולי אני יכול להנגיש את זה באתר שלי בצורה יפה ללא אקסלים מורכבים.
-
@גמל-און כתב בטבלאות של הרב גוטמן על תכנון נכון של חתונות הילדים:
@גמל-און
לחשבן לפי הנתונים בשדות הצהובות, ולמלאות אוטומוטית בטבלא ובשדות הכחולות, מדובר בחישובים בחלקם די מורכבים...איפה הקישור של הקובץ?
איזה מידע אתה רוצה להנגיש/
אמור להיות די ברור.
ראה גם הערות בקובץ. -
@גמל-און
מה אתה אומר על אוטומציה, תוכל לעזור בזה או לא ?תיצור קובץ בדרייב ותשתף ובל"נ אשתדל לעזור.
מעדיף להשקיע את הזמן בליצור מחשבון באתר שלי שיהיה ברור ונוח לשימוש, וגם יוכל לחשב לדוגמה מי שהשקיע כל חודש 100 ש"ח בקופת גמל להשקעה מסיומת לפני 10 שנים, כמה כסף יש לו היום. -
ט טריידר התייחס לנושא זה
-
@איציק-התותח כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
בדקתי את האקסל, ולפי מה שהבנתי, כוונת בעל האקסל ההוא היא שיוכלו לעדכן אותו עם השנים, בתאריך X נולד לו ילד, הוא הפקיד סכום Y בתאריך Z. האקסל שאני בניתי מיועד יותר לאברך טרי מהנילונים, שיחשב באיזו תוכנית דרך הוא רוצה להגיע ולאיזה יעד.
אז, דבר ראשון, אפשר להוסיף את החישובים שכתובים שם.
אבל אחת המטרות של האקסל הזה היא גם שהוא בנוי לאנשים שלא אמורים להבין מה זה אינפלציה ומה זה דיפלציה. לדוגמה, כשהם מחשבים שיפקידו כסף בגמ"ח ויקבלו בכל חתונה סכום X, הם לא מחשבים שאמורה להיות אינפלציה, ולכן אני רוצה שהאקסל יהיה כמה שיותר ידידותי ולא לסבך אנשים.
ג. יהיה לי קל להוסיף דמי ניהול מהצבירה (שזה בעצם קופת גמל להשקעה), אבל מההפקדה זה מורכב יותר, אך אפשרי.
ד. אני חייב להוסיף מס רווחי הון, אבל החיסרון הוא שזה לא מדויק, כי מחשבים את הרווח הריאלי, שאותו אני לא יודע לנחש.
האמת, שגם הקובץ שלי מיועד לאברך טרי יחסית, ולא למילוי בהמשכים, כי בכל מקרה אי אפשר להפקיד אחורנית...
אבל ברמה יותר מדויקת, החישובים הפשוטים של לידה/חתונה כל שנתיים אינם נכונים, וגם גיל החתונה משתנה בין המגזרים (בפרט בנים), וגם הסכום הרצוי משתנה מאוד לחתונת בת או בן, אז לפחות שיתכנן חצי בנים וחצי בנות.
כמו כן, חסכון לכל ילד חשוב להכניס לחשבון, ולגבי אינפלציה ודמי ניהול וכו' חשבתי להציע ברירת מחדל למילוי, למי שלא מתאים לו לשחק בזה.
שיעור האינפלציה ניתן לקחת את הממוצע על סמך העבר, וקוביה זאת נחוצה גם לחישוב מס רווחי הון ריאלי.
בכל מקרה - שום דבר לא יצא מדויק, אף א' לא יודע כמה בנים כמה בנות יוולדו לו, ומתי יתחתנו, ובאיזה גובה התחייבות - אבל ציפיתי להגיע לרמה הכי מקודית שאפשר.