דילוג לתוכן

טבלאות של הרב גוטמן על תכנון נכון של חתונות הילדים

חתונות הילדים
42 13 2.9k 8

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    6 פוסטים
    172 צפיות
    א
    @ברכת-ה-תעשיר said: בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש עדיין יש כמה, אבל באמת נדיר @ברכת-ה-תעשיר said: [בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם] גם אני לא אוהב את ההגדרות האלה... אדם יראה לעיניים ואלוקים יראה ללבב אבל אתה יודע למה אני מתכוון
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    389 צפיות
    צ
    @רחל-ריש said: כבר שנים ארוכות שאנחנו משלמים סכומי כסף לגמחי"ם. יש לנו 40 יחידות בגמ"ח המרכזי וכן יחידות נוספות בגמחי"ם שונים. האם ניתן להוציא את הכסף מהגמחי"ם ולהשקיע בשוק ההון? חשוב לציין שכבר יש ילדים גדולים יחסית שאמורים להתחתן בעז"ה בעוד כ-5 שנים וגם קטנטנים. נשמח למענה מפורט ככל האפשר מבעלי ניסיון. אכן שאלה מורכבת קצת, אף אחד לא ימליץ למשוך כספים בלי תוכנית מעשית אחרת, וכמה שנים בודדות, זה בהחלט לא מספיק זמן בשוק ההון. אבל מצד שני - 40 יחידות בגמ"ח המרכזי ועוד יחידות בגמ"חים נוספים - זה אומר סכום לא מבוטל. אתם משלמים כל חודש כמה אלפי ש"ח רק עבור זכאות להלוואות !! לפחות תתחילו עם תוכנית לילדים היותר צעירים. למרות שגם למבוגרים יותר אפשר לעשות תוכנית, אבל זה כבר יותר מורכב. בלי להכיר אתכם - נראה לי שאם אתם מצליחים לתרום לגמ"חים כ"כ הרבה כסף כל חודש. סביר להניח שאתם יכולים לעשות את זה גם בשוק ההון.
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    773 צפיות
    ה
    @חלמיש-צור קראת בין השורות משהו שלא התכוונתי אליו, השורשים העמוקים בעיני נבעו מתפיסה שדירה הוא מוצר בסיסי וביטחון לחיי משפחה מה שכמובן נכון והיה אמור להיות, בתוספת שבית של תורה מצריך פחות טירדות, וסיבה שלישית פחות ידע על השקעות ומינופים נכונים להגדלת ההון. מה שהשתנה שהדבר שנכון אולי בהגיון יצא מההגיון המחירים בשמים, הידע נגיש, ולכן צריך לשקול מבט אחר של הגדלת הון ובהמשך לתת לרגש והרצון לקנות דירה שאתה גר בה מקום במציאות . כשכתבתי חסכנות לא הכוונה להיות דחוק אלא להיות מודע למציאות חייך ולבחירות שאתה מאמין בהם, ואיך זה מתכתב עם רצונות העתיד, מה שמחייב לדחות את קניית דירת חלומתיך בכמה שנים טובות מהחתונה.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    827 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בלקיחת הלוואות כנגד הקרן בקופת גמל: דרך אגב, זה שיעור שפתוח לכולם? לא, זה שיעור שהוא מסר בקורס שערים לשוק ההון שע"י קו אור עולם
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    2k צפיות
    ד
    @אמת-מארץ-תצמח בקופות של המורים והגננות הדמי ניהול הם 0.12 ולכן זה לא נכון