דילוג לתוכן

אשכול למשקיעים המתחילים – שאלות ותשובות בגובה העיניים

שוק ההון והשקעות
162 34 4.8k 33

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    64 פוסטים
    305 צפיות
    א
    @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית: בכל מקרה בהצלחה לכל מי שעושה את הדברים ומודע לסיכונים אני מאד אשמח בהצלחתם, אבל בבקשה אל תשכנעו אחרים לעשות דברים כאלו בגלל שיש לכם כושר שכנוע טוב. קודם כל אני לא ממליץ ולא מייעץ לאף אחד, בשום במה. באמת, ולא בתור איזה משפט שחייבים לומר... @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית: אבל כל השאר היה כאלו שאו שלא הבינו את המשמעות או שהיו בעד כשזה היה כסף של אחרים. למדתי היטב את המשמעות, התנסיתי קודם בסכומים קטנים. @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית: ואני מכיר אנשים שטוענים כמוך שהם ניצחו את כל החכמים וכו' לא חושב שניצחתי מישהו, השקעתי בצורה שלמדתי היטב והיא גם די פשוטה. מעולם לא ניסיתי "להכות את השוק" אלא לעשות תשואה יפה בצורה בטוחה. ובכל מקרה - ההצלחה שאני ראיתי היא לא הוכחה לכלום בעיני. הדגשתי את זה. @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית: אני לא חוזר בי ממה שהתרעתי בהם אז כיוון שמבחינה כלכלית הם לקחו הימור שבמקרה הצליח זה לא הופך את זה למעשה פחות פזיז ומסוכן. המציאות היא שאנשים כאלו (בכל סוג של השקעה שלא נכונה מבחינה כלכלית) שהצליחו פעם אחת הם בסיכון אדיר להתרסקות כלכלית בהמשךת וזה מתוך שיחות אישיות עם עסקני צדקה גדולים מאד. בכל מקרה בהצלחה לכל מי שעושה את הדברים ומודע לסיכונים אני מאד אשמח בהצלחתם, אבל בבקשה אל תשכנעו אחרים לעשות דברים כאלו בגלל שיש לכם כושר שכנוע טוב. הבעיה היא שבעיניך הכל אותו דבר (לפחות כך אתה כותב), בין אם מישהו השקיע סכום יפה שקיבל בירושה והוא כרגע "שוכב בצד", בין אם זו פנסיה להרבה שנים קדימה, בין אם זו משכנתא רצחנית על דירת המגורים או הלוואה בריבית גבוהה במטרה להשקיע אותהה ב- S&P - הכל זה הימור וסיכון והתרסקות כלכלית בדרך... תבדיל בין הדברים. ניקח את המקרה הראשון- השקעה של סכום כסף שהתקבל בירושה - גם אם אתה בטוח שלהכניס בבת אחת סכום גדול לשוק ההון במחקה מדד, בזמן מסויים, זו לא החלטה הכי חכמה (וכאן אני חולק עליך) - זה עדיין רחוק מלכנות את זה "הימור". האם על כך אתה מסכים?
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    247 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    929 צפיות
    החושבה
    @משהמשה אין לי מושג עליו אבל משהו בהתנשאות לא מריח
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    307 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אס-אנד-פי זה אי אפשר לדעת עד שיהיה חוק. לפי מה שהיה במצב הקודם ברוב המקרים זה לא אמור להוות בעיה. אבל לפי גרסאות מסויימות בטיוטת החוק החדש זה כן מהווה בעיה. (כרגע מסתמן שגם אז סגירה של העסק תספיק אבל חוות הדעת של הייעוץ המשפטי לוועדה עדיין בעיצומם.)
  • מגרשים בחירן

הועבר נדל"ן חירן מגרשים נדלן השקעות
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    334 צפיות
    מ
    אם זה משווק ע"י ברנדווין, אז יש להם שם טוב. בכל מקרה - התאמה אישית ללקוח זהו דבר קריטי. אחרת גם כשההשקעה עצמה היא בסדר - חוסר ההתאמה עלול לגרום להפסדים גדולים. מהיכרות בסיסית שלי עם החברה הנ"ל, כדאי מאוד לקחת יועץ חיצוני.