דילוג לתוכן

מישהו יודע האם יש אפשרות לסחור עצמאית דרך טלפון כשר?

מסחר עצמאי
19 5 585 4

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    22 פוסטים
    77 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: על החלק הראשון בדבריך לדעתך מותר הלכתית לסחור באופציות על החברה שמעסיקה אותך למרות שבחוזה הם אומרים שאסור? אם אוסרים בחוזה זה שאלה של גזל (אני עובד אצל גוי אבל גזל עכו"ם אסור על פי הלכה) אני חשבתי שאתה מתכוון שעצם הפעולה גוזלת מהחברה. @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: מוודא שהבנתי את הדוגמא שלך .... אלא מה, תמכור את האופציה ששווה בסוף השנה בעצם 40 אם הבנתי נכון ואז תישאר עם מניות (שעדיין אצל הנאמן) ששווים 6,000 + 4,000 תמורת האופציה וגידרת את ההפסד למחיר הפרמיה אני בכיוון? כן אבל כיוון שאני אישית לא מספיק בקי באופציות אמרתי שיותר נכון ללמד את @עומק-הסיכוי את כללי הRSU שהם די פשוטים ולקבל ממנו ייעוץ בהתאם לצרכים הספציפיים.
  • VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    77 צפיות
    ס
    @אפ_על_פי_כן תלוי במה אתה רוצה להשקיע. בעיקרון תשואת העבר של VOO גבוהה יותר מVTI, כפי שניתן לראות כאן (5 שנים אחרונות): [image: 1768435956799-8755f8b3-94c5-4b32-babe-41df3881599b-image.png] אבל אם אתה חושב שS&P 500 לא מספק לך פיזור רחב מספיק שים בVTI, אם נראה לך שS&P 500 הוא פיזור רחב מספיק עבורך אין סיבה שלא תלך על VOO. אגב, על S&P 500 יש גם את קרן SPYM (SPLG לשעבר) עם דמי ניהול של 0.02% בלבד, במקום 0.03% בקרן VOO של וונגארד. אמנם וונגארד משאילה את המניות שלה לשורטיסטים, מקבלים מהם ריבית ומחזירים את הריבית הזו למשקיעים (שאר החברות שפועלות כך מחזירות לרוב 50% ומטה למשקיעים), אז אפקטיבית זה סוגר את הפער (ויותר) בין ה0.03% של VOO ל0.02% של SPYM. [ובכל אופן, במקרה של קנייה דרך IBI בסכום הנמוך מכ600$ מידי חודש, ודאי יש עדיפות לקנות שבר של VOO שעמלת המינימום היא 5$ מאשר לקנות מניות שלמים של SPYM עם עמלת מינימום של 7.5$].
  • 5 הצבעות
    10 פוסטים
    211 צפיות
    ש
    @הקוד-הפיננסי מותקן לך פייתון [שפת תכנות] על המחשב? אם לא תוריד ותתקין Spoiler בחלון ההתקנה, חובה לסמן את התיבה בתחתית: Add python.exe to PATH כדי שתוכלו להריץ פייתון מכל מקום.
  • 3 הצבעות
    20 פוסטים
    266 צפיות
    א
    @סייעתא-דשמיא
  • רכישת ביטקוין

מסחר עצמאי ביטקוין טלפון כשר רכישת מטבעות
    8
    1 הצבעות
    8 פוסטים
    358 צפיות
    ש
    @מוטי-רוזובסקי כתב ברכישת ביטקוין: קרנות מחקות ביטקוין זה ממש שווה ערך להחזקת המטבע בפועל? למה לא? כמו שקרנות מחקות מדדים משיגות את תשואות המדד אחריהם הם עוקבים וגפ אם יש טעויות עקיבה קטנות זה עדיף על העיסוק בהחזקה פיזית של ביטקווין